پیام مازند

آخرين مطالب

رئیس کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران مطرح کرد

بلندمرتبه‌سازی در سواحل در تعارض با رویکرد گردشگری/ توجه به طرح‌های بوم‌گردی در سواحل مازندران گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران با تاکید بر لزوم توجه گردشگری مازندران به طرح‌های بوم‌گردی در ساحل، گفت: بلندمرتبه‌سازی در سواحل در تعارض با رویکرد گردشگری است. مهدی رمضان‌زاده  با بیان اینکه بیش از 400 پروژه بومگردی در استان وجود داشته که 80 مورد دارای مجوز هستند، اظهار کرد: بیشتر توجه بوم‌گردی به مناطق کوهستانی و روستاهای دامنه کوه معطوف شده است اما در گذشته معماری سواحل نیز وجود داشته که نیازمند ورود به این حوزه هستیم.
احیای معماری قدیمی سواحل
وی با اشاره به اینکه در گذشته تقاضا برای خرید زمین در جلگه و ساحل بیشتر از کوهستان بود، به کمبود سکونتگاه های بکر ساحلی به لحاظ قدمت اشاره و خاطرنشان کرد: معماری خاصی در این مناطق وجود داشت که با حرکت و نگاه بوم‌گردی به سمت سواحل امیدواریم این معماری احیا شود.
رئیس کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران در مورد اجرای پروژه های بوم‌گردی و روستاهای هدف آن گفت: با توجه به قانون، بوم‌گردی در روستاها امکان پذیر بوده و از آنجائی که سواحل به طور عمده در اختیار بافت شهری قرار گرفته است می ‎ توان در فواصل بین شهرها که روستاهای ساحلی وجود دارد برای ساخت خانه های بوم‌گردی ساحلی متمرکز شد که به طور قطع جذاب خواهد بود.
بوم‌گردی تاثیری بر مهاجرت ندارد
رمضان زاده با اشاره به اینکه ارزش بوم‌گردی به سطح محدود اجرای آن است، گفت: اینکه بخواهیم برای ایجاد اشتغال هر تعداد پروژه بوم‌گردی دایر کنیم رویکرد درستی نیست چرا که در این زمینه، اقامتگاه های دیگری مانند خانه مسافر، هتل ها و متل ها نیز وجود دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه الگوی فعلی در همین سطح محدود به هویت مکانی مناطق کمک کرده و نباید تعداد این اقامت گاه ها افزایش یابد، خاطرنشان کرد: در مبحث مهاجرت نیز می تواند با ایجاد شغل در روستاها مانع از مهاجرت جوانان به شهرها و خارج از استان شود و در نقطه مقابل نیز چون به صورت محدود است انتظاری بر اثر منفی مهاجرت نیز وجود ندارد.
پراکندگی نهادهای مرتبط در حیطه گردشگری مازندران
رمضان زاده در ادامه به چالش های بخش گردشگری در استان مازندران اشاره کرد و افزود: نخستین چالش، پراکندگی نهادهای مرتبط در حیطه گردشگری استان است که در این رابطه نیاز به شناسایی متولی اصلی گردشگری در مازندران داریم.
وی تصریح کرد: در واقع باید تمرکز سیاست های مرتبط با گردشگری در حیطه جغرافیایی استان از آن مرکز منتشر شده و نهادی دیگری نتواند با تشکیل کارگروه های تخصصی در زمینه گردشگری فعالیت کند.
نبود مدیریت یکپارچه در بخش گردشگری دریایی
مدیرگروه گردشگری دانشگاه مازندران از ضعف یکپارچه گردشگری در بخش سواحل یاد و خاطرنشان کرد: تعداد نهادهایی که مسئولیت اعطای مجوز به سرمایه گذار هستند متعدد بوده و مخالفت یکی از آنها در مراحل صدور مجوز باعث سردرگمی، دلسردی و عدم تمایل سرمایه گذار می شود.
کمبود طرح های مشترک بین سازمان های مرتبط و تناقض قوانین
رمضان‌زاده از اجرای طرح های گردشگری توسط برخی نهادها مانند بنادر و دریانوردی و انجام پروژه های مطالعاتی از سوی آنان خبر داد و گفت: مشاهده شده که بعضی از این طرح ها و مطالعات بدون اطلاع وزارت کل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شکل گرفته که بعدها می تواند تناقض هایی به لحاظ اجرایی به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلاتی که در حوزه گردشگری دریایی هم اکنون میان محیط زیست، منابع طبیعی و گردشگری شاهد آن هستیم ،مربوط به این مبحث می شود، تاکید کرد: کمبود طرح های مشترک بین این سازمان ها و اینکه هر نهادی با سعی و تکیه بر الزامات قانونی خود، پروژه ای را مطرح می ‎ کند از دلایل بروز مشکلات در حوزه گردشگری دریایی است.
بلندمرتبه‌سازی در سواحل در تعارض با رویکرد گردشگری
ریاست کارگروه تخصصی گردشگری اتاق فکر استان با اشاره به وجود ساختمان های بلند مرتبه در سواحل استان گفت: وجود این تعداد ساختمان که اکثر آنها بیش از 5 طبقه دارند رویکرد مناسبی برای مبحث گردشگری نیست.
رئیس کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران در ادامه از شیوع تفکرات و نظرات اشتباه و نادرست در مورد بلندمرتبه سازی در قالب پروژه های مختلف ابراز تاسف کرد و افزود: با وجود اطلاع بسیاری از مهندسان از این رویکرد نادرست، بازهم شاهد پروژه های مطالعاتی و صدور مجوز در خصوص هتل ها در حریم ساحل هستیم.
لزوم ورود سرمایه گذار در حیطه ساحل و دریا
رمضان زاده از وجود موانع بسیار بر سر راه سرمایه گذار بخش خصوصی خبر داد و ضمن بیان اینکه سرمایه گذار باید برای پروژه ها ترغیب شود، گفت: نباید با مراحل پیچیده اعطای مجوز موجب دلسردی بخش خصوصی شد.
وی با بیان اینکه سرمایه گذار در ورود به این حوزه با دیدن مشکلات و کسب مجوزهای بسیار، نگران بازگشت سرمایه شده و مردد خواهد شد، گفت: باید با اتخاذ یک مدیریت یکپارچه در راستای جلب، حمایت و ارائه خدمات بهتر و نیز رفع مشکلات اقدام کرد تا سرمایه گذار تنها با یک ارگان و یا یک شخص روبه رو باشد.
تفکر گردشگری باید در جامعه اصلاح شود
رمضان زاده در بخش دیگری از سخنان خود از اصلاح تفکر گردشگری در بین مردم و مدیران گفت و اظهار کرد: نگرش جامعه برای گردشگری دریایی باید همراه با احترام و ارزش باشد.
رئیس کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران با اشاره به اینکه گردشگران ساحلی مزایای مالی و فرهنگی برای استان به ارمغان می آورند، گفت: جاری شدن فرهنگ احترام در بخش گردشگری موجب تاثیرپذیری بر سایر بخش های جامعه خواهد شد.
آلودگی دریای خزر چالش دیگر گردشگری دریایی
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران آلودگی دریای خزر را با توجه به نقشه توپوگرافی استان و جهت شیب جنگل به دریا به عنوان تهدید دانست و اظهار کرد: ورود انواع فاضلاب های خانگی و مراکز اقامتگاهی که بدون کنترل وارد دریا شده است آینده گردشگری مازندران را با مشکل مواجه می کند.
وی مناطق ساحلی خالی از سکنه در سواحل که دارای بافت جنگلی هستند را دارای ساحل بهتر و تمیزتر دانست و اضافه کرد: مناطقی مانند نمک آبرود در غرب استان به دلیل ساخت و ساز کمتر در سواحل دارای پهنه آبی سالم است و وضعیت مطلوب تری دارد.
حساسیت ویژه در گردشگری میانکاله
رمضان زاده با اشاره به اینکه اگر قرار است هرگونه فعالیت گردشگری در میانکاله صورت گیرد باید با حساسیت ویژه زیست محیطی اجرا شود، گفت: این منطقه به دلیل ساحل آزاد و هوای مطبوع و اینکه تا حدود زیادی توانسته گونه های متعدد گیاهی و جانوری خود را حفظ کند جزء استثناهای مازندران در گردشگری است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/47941/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!

رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به 150 نفر تذکر داده شد

توضیحات پلیس درباره طرح نور/ 90 درصد تذکر گیرندگان حجاب، پوشش خود را اصلاح کردند

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است

40 درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند

تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت

(تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟

استقلال سیاسی کشور ایران بی‌مثال است / تداوم جدی در اجرایی شدن طرح نور

تجمع بانوان قمی حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور

محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

تجمع بانوان قمی در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران - شمال

حمایت همه جانبه دستگاه قضایی استان از طرح نور فراجا

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های جنوب غرب خوزستان

اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند

پرونده مافیایی در دنیای ایجنت‌ها؛ وقتی کمیسیون انتقال منجر به تهدید می‌شود

قدردانی بانوان در مرکز گلستان از مجریان طرح ملی «نور»

وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است

نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت 220 ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی

رائفی پور: 600 میلیون تومان پول به یکی از دوستانم داده ام، هر ماه سود آن را می دهد /مستاجرم

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد

دو هزار اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز نوشهر شد

شرکت 20 هزار نفر در المپیاد ورزشی فرهنگی بسیجیان مازندران

سردار رادان: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای «طرح نور» نیست

سردار رادان با اشاره به طرح نور: در قلمرو انتظامی هیچ ماموریتی حساس تر از این ماموریت وجود ندارد/ 90 درصد تذکرگیرندگان رفتار و پوشش خود را اصلاح و با پلیس همکاری کرده‌اند/ پلیس در کنار طرح نور، از دیگر ماموریت‌های خود غافل نخواهد شد

افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران

فعالیت بیش از 400 هزار سفیر سلامت در مازندران

سردار رادان: پلیس اصراری به انتقال خودرو‌های توقیفی با جرثقیل ندارد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

بهره گیری از مشارکت حامیان ایتام خارج از کشور

حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب نور

زلزله در مرزن‌آباد ؛ جدیدترین گزارش‌ها از زلزله 3.7 ریشتری در نزدیکی چالوس

گلایه نماینده ولی فقیه در مازندران از انتصاب وزیر سابق به استانداری

تداوم طرح نور با جدیت

مازندران قهرمان جوانان و گیلان قهرمان زیر 23 سال آب‌های آرام شد

اصلاح رفتار و پوشش 90 درصد تذکر گیرندگان در طرح نور

طرح نور در مجتمع های تجاری اطراف حرم رضوی اجرا می‌ شود

بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد

محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور