پیام مازند

آخرين مطالب

خروج اقامتگاه های بوم‌گردی مازندران از مسیر اصلی! فرهنگي

  بزرگنمايي:

پیام مازند- مهدی رمضان زاده رویکرد آمارزدگی را موجب ایجاد رقابت کاذب بین شهرستان ها و استان ها برای ارائه آمار بیشتر دانست و تصریح کرد: این دیدگاه وجود دارد که با ارائه آمار بیشتر، موفقیت بیشتری به دست آمده است زیرا ادارات میراث فرهنگی وظیفه دارند تعداد مشاغلی که در ازای اقامتگاه ها ایجاد شده را به نهاد فرادستی که سازمان میراث کشور باشد گزارش دهند.

رمضان زاده با اشاره به اینکه قانونگذار در آیین نامه و ضوابط اجرایی، تعاریف درستی ارائه کرده است از رویکرد غلط رقابتی بین ادارات کل استان ها برای ارائه آمار بیشتر سخن گفت و افزود: در سال های اولیه هر متقاضی با هر گرایش فکری، هر سطح دانش و سواد و هر زمینه فعالیتی مراجعه کرده است توانسته مجوز ایجاد اقامتگاه بومگردی را دریافت کند.

رئیس کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران مباحث اقتصادی را در اتخاذ تصمیمات نادرست، موثر دانست و تاکید کرد: بحث اشتغالزایی و رویکرد اقتصادی سبب شد تا ادارات کل میراث فرهنگی استان ها به کسی پاسخ منفی نداده و به همه افراد در ابتدای ورود مجوز اعطا کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران ورود جامعه دانشگاهی، فعالان بخش خصوصی، اندیشمندان و خبرنگاران به مشکلات و چالش های حوزه بومگردی را مسبب تغییر رویکرد میراث در زمینه اعطای مجوز اعلام و خاطرنشان کرد: اکنون ادارات میراث کمی سخت گیرتر شده و با دقت نظر بیشتری مجوزهای لازم را صادر می کنند.

ویژگی های یک اقامتگاه بومگردی

رمضان زاده استانداردهای یک اقامتگاه بومگردی را متفاوت از سایر اقامتگاه ها نظیر هتل، مسافرخانه و خانه مسافر اعلام کرد و با بیان شباهت های موجود در بین این دو گروه گفت: بخشی از معیارها که در جهت رفع نیاز گردشگر در نظر گرفته شده مانند سرویس بهداشتی و حمام، همانند همه اقامتگاه ها و هتل ها است.

این محقق، پژوهشگر و استاد دانشگاه از رتبه بندی هتل ها و اقامتگاه ها سخن به میان آورد و افزود: درجه بندی بر اساس خدماتی است که یک اقامتگاه در بخش های مختلفی چون غذا، نوشیدنی، امکانات جانبی، نظافت و دقت عمل به مشتری ارائه می کند که این موارد در اقامتگاه های بومگردی رویکرد دیگری دارد.

وی در ادامه ویژگی های منحصر بفرد اقامتگاه های بومگردی را اینگونه معرفی کرد: یک خانه بومگردی باید برپایه اقلیم منطقه دارای معماری خاص و بومی همان منطقه بوده که این مهم ترین مشخصه یک اقامتگاه بومگردی است.

مدیرگروه جهانگردی و گردشگری دانشگاه مازندران با تصریح اینکه اقامتگاه بوگردی حتی در مورد غذا هم باید فاکتور بومی و محلی را رعایت کرده و غذای محلی منطقه را ارائه دهد، یادآور شد: قانون گذار حتی این حق را برای یک اقامتگاه بومگردی قائل نشده که غذاهای مرسوم جامعه به عنوان مثال جوجه کباب را ارائه کند.

رمضان زاده با تاکید بر اینکه درکنار معماری لزوما باید غذا و نوشیدنی مختص منطقه ارائه شود، اضافه کرد: مواردی دیگر مانند نحوه دفع فاضلاب و پسماند، مصرف انرژی و فروش محصولاتی که در آن اقامتگاه ارائه شده باید بر اساس فرهنگ بومی منطقه ای باشد که در آن قرار گرفته است.

رئیس کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران ویژگی دیگر اقامتگاه بومگردی را زندگی کردن خانواده ها در آن اقامتگاه دانست و اظهار کرد: حضور خانواده و افراد اقامتگاه در همان فضا باید وجود داشته باشد.

وضعیت اقامتگاه های بومگردی مازندران

عضو هیئت علمی دانشگاه بابلسر در مورد برخی از اقامتگاه های بومگردی استان مازندران که رویکردی اقتصادی در پیش گرفته و از مسیر اصلی خارج شده اند، اظهار کرد: ارائه غذاهای غیر بومی و اقامت به هر فرد مراجعه کننده به صرف کسب درآمد با اهداف اصلی خانه های بومگردی منافات داشته و انتظارها در مورد خانه های بومگردی آنطور که باید برآورده نشده است.

وی از تعداد 90 واحد فعال دارای مجوز در استان مازندران خبر داد و با بیان اینکه 400 پرونده نیز در دست اقدام است، تصریح کرد: تعداد 200 پرونده موافقت اصولی ساخت بنا را گرفته و نیمی دیگر موافقت احیای بنا را اخذ کرده اند.

رمضان زاده 200 مجوزی که برای ساخت خانه بومگردی صادر شده است را به معنای ورود سرمایه گذار با در اختیار داشتن زمین معرفی کرد و افزود: احداث بنا می تواند در هر معماری اعم از سنتی، روستایی و شهری رخ داده و موافقت ها برای ساخت و ساز با توجه به معماری، استفاده از مصالح بومی و اقلیم منطقه صادر شده است.

چالش های پیش رو

رئیس کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران با هشدار به ساخت و سازهای غیر متعارف از آنچه در تعاریف بومگردی است، خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که مجوزهای ساخت دستخوش هویت زدگی شده و در آینده، بومگردی از این حیث، دچار مشکل شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران آینده این حرفه را همراه با چالش های گوناگون توصیف و تصریح کرد: عدم کنترل و نظارت بر عملکرد اقامتگاه های بومگردی و نیز عدم ارزیابی و پایش پیوسته این اماکن سبب خروج این اقامتگاه ها از تعاریف و اهداف اصلی می شود و رویکردی شبیه خانه های مسافر پیدا می کنند.

رمضان زاده ورود افراد بدون مطالعه به این حوزه به ویژه در ابتدای کار و نیز رویکرد اقتصاد محور در اداره اقامتگاه های بومگردی را فارغ از مختصات و ویژگی چنین اقامتگاه هایی اعلام و تاکید کرد: به دلیل اینکه اقامتگاه ها ارزیابی و بررسی نشده و به کسی پاسخگو نیستند بنابراین به ارائه هر خدمتی روی آورده و این اماکن را صرفا به فضایی برای هر نوع اقامت بدل خواهند کرد که از تعاریف اصلی فاصله دارد.


لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/80840/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است