پیام مازند

آخرين مطالب

خانه مسافرها؛ بلای جان گردشگری/ صنعت هتلداری تهدید می شود اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند- پدیده نوظهور خانه مسافرها و ویلاهای مبله چند سالی است که به‌طورجدی وارد صنعت گردشگری کشور شده و به دلیل بی‌ضابطه بودن و نبود نظارت جدی بر آن‌ها، هرروز بر تعدادشان افزوده می‌شود بطوریکه بنا بر آمار رسمی سازمان میراث فرهنگی به‌واسطه فعالیت همین خانه مسافرها، ظرفیت اشغال هتل‌ها در دو سه سال گذشته 30 درصد کاهش داشته است.

امروزه وارد هر منطقه گردشگری که می‌شوی عبارت ویلای استیجاری یا خانه مسافر را بر هر درودیواری و تیر برقی می‌بینی که شماره تماسی هم کنارش نوشته‌شده و به‌طور شبانه‌روزی فارغ از رعایت هرگونه قانونی تنها با اخذ یک کارت ملی مهمان پذیرش می‌کنند و در بیشتر آن‌ها هم هر نوع خدمات غیرمجاز آزاد است و قیمتشان نسبت به هتل‌ها سر به فلک می‌کشد.

خانه‌ها و ویلاهایی که گاهی محل شکل‌گیری انواع آسیب‌های اجتماعی نظیر قتل و سرقت و گاهی حتی سرقت مسلحانه و بهره‌کشی از نوامیس مردم هم می‌شوند کما اینکه ازاین‌دست مسائل در سال‌های گذشته در رامسر بی‌سابقه نبوده و چه بسیار گردشگرانی که به کلانتری‌ها مراجعه کرده و عنوان می‌کردند که از آنان سرقت مسلحانه صورت گرفته است.

فارغ از همه آسیب‌های اجتماعی ناشی از فعالیت‌های غیرمجاز خانه مسافرها، این مکان‌ها خیلی راحت و بدون پرداخت هیچ مالیات و عوارضی و بدون هیچ نظارتی کسب درآمده‌های سودآور می‌کنند، در این میان سر هتل دارها برخورداری از نظارت و ضابطه در پذیرش مهمان در هتل‌ها، بی‌کلاه می‌ماند و آنان شدیداً متضرر می‌شوند.


امیرحسین مسعودی فعال گردشگری و مدیر سابق یکی از هتل‌های رامسر دراین‌باره بابیان اینکه هیچ هتلداری مخالف فعالیت خانه مسافرها نیست، می‌گوید: ایجاد محدودیت  برای هر فعالیتی ازجمله بخش گردشگری آفت بوده و نمی‌توانیم بگوییم که گردشگر حتماً باید از هتل استفاده کند و این تفکر اشتباه است.

محدودیت ایجاد کردن برای هر فعالیتی ازجمله بخش گردشگری آفت بوده و نمی‌توانیم بگوییم که گردشگر حتماً باید از هتل استفاده کند و این تفکر اشتباه است

وی افزود: در شهرهای بزرگ دنیا مانند مادرید و هامبورگ و.. هم‌خانه مسافر وجود داشته و درواقع هیلتون فعالیت خود را با اتاق‌های خانه مادرش آغاز کرد، اما این فعالیت در چارچوب قانون با ضابطه خاص انجام و با نظارت همراه بود.

مسعودی نظارت واقعی و جدی را حلقه گمشده ساماندهی ویلاها و خانه مسافرها برشمرد و گفت: ما وزارتخانه‌های عریض و طویلی در کشور داریم که به کار اداری مشغول بوده اما بر فعالیت‌های زیرمجموعه خود نظارت نمی‌کنند درحالی‌که اگر سازمان میراث فرهنگی کشور بر ساماندهی خانه مسافرها و ویلا های اجاره ای نظارت جدی کرده و قانون جامعی را دراین‌باره مدون کند، این خانه‌ها از تهدید به فرصت تبدیل می‌شوند.


محسن ابراهیمی مدیرعامل یکی از هتل‌های رامسر نیز  از فعالیت بی‌ضابطه ویلاها و خانه مسافرها بشدت گلایه می‌کند و می‌گوید: خانه مسافرها تهدید جدی برای امنیت جامعه بشمار می‌آیند.

وی ضمن تأکید بر ساماندهی آن‌ها افزود: آن‌ها باید زیر نظر هتل‌ها فعالیت کنند.

نصرالله خلج دیگر فعال گردشگری و هتلدار رامسری هم ضمن ابراز نگرانی از وضعیت نابسامان خانه مسافرها و اعمال خلافی که در بیشتر آن‌ها انجام می‌شود می‌گوید: اگر این فعالیت‌ها به شکل کنونی ادامه پیدا کند، در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد تعطیلی هتلداران و فرار سرمایه‌گذاران بخش گردشگری خواهیم بود.

وی افزود: دولت در حالی خانه مسافرها را می‌بیند که یک هتل برای فعالیت خود باید دست‌کم 30 نیروی انسانی داشته باشد درحالی‌که در خانه مسافرها تنها یک خانواده بهره‌مند می‌شوند، درواقع دولت با سبک شمردن این فعالیت‌های غیرمجاز ویلاها و اشتغال دانستن آن، می‌رود که چشمی را درمان کند اما ابرویش را هم خراب می‌کند.

 خلج به درآمدهای سرشار این ویلاهای غیرمجاز هم اشاره می‌کند و می‌گوید: سراچه‌های مبله در ایام نوروز 12 میلیون تومان دستکم درآمد دارند درحالی‌که یک هتل با دارا بودن 30 سوئیت درآمدش به 8 میلیون تومان نمی‌رسد.

 این فعال گردشگری رامسر بابیان اینکه حرفمان این نیست که خانه مسافرها جمع شوند، تصریح کرد: ما می‌گوییم این خانه مسافرها باید توسط مجموعه و سازمانی که ذینفع نباشد سازمان‌دهی شده و در لوای قانون با سازوکاری که هتل‌ها دارند، فعالیت کنند.

جمشید سلطان مرادی رئیس جامعه هتلداران مازندران هم از خانه مسافرها به‌عنوان یک تهدید جدی برای هتلداران و امنیت مردم یادکرد و گفت: خانه مسافر قرار بود که در پنج استان به‌صورت پایلوت اجرا شود که مازندران هم در زمره این پنج استان بود اما به‌شرط آنکه خانه مسافرها در ایام پیک هتل‌ها به کمک آن‌ها آمده و مسافران در هتل‌ها پذیرش شوند و در ویلاها اسکان یابند.

وی افزود: اما با ورود شرکت‌هایی که می‌بایست برای این خانه‌ها پروانه صادر می‌کردند این موضوع تبدیل به یک چالش جدی شد.

در مازندران 120 هزار خانه مسافر غیرمجاز وجود دارد

رئیس جامعه هتلداران مازندران نگاه اشتغال‌زایی سازمان میراث فرهنگی به خانه مسافرها را مانع اصلی بر سر راه ساماندهی آن‌ها دانسته و آن را در تناقض با ورشکستگی هتل‌ها برمی‌شمرد و می‌گوید: چگونه است که یک هتلدار باید از 12 مرجع برای فعالیتش استعلام گرفته و عوارض و مالیات بدهد اما خانه مسافرها که درآمدی به‌مراتب بیشتر از هتلدارها دارند، نه استعلامی می‌گیرند و نه عوارض و مالیاتی پرداخت می‌کنند.

سلطان مرادی تنها راهکار برون‌رفت از این لجام‌گسیختگی خانه مسافرها و کاهش آسیب اجتماعی توسط آن‌ها را در گروی نظارت دقیق، ورود شهرداری‌ها برای پایان کار دادن به این خانه مسافرها و فعالیت کردن آن‌ها زیر نظر هتل‌ها می‌داند.

وی با اشاره به مشکلاتی که در خانه مسافرها برای گردشگران خارجی به وجود آمد، خاطرنشان کرد: طبق آیین‌نامه گردشگری، توریست خارجی که به مرز ایران آمد باید بسته اقامتی آن مشخص‌شده و معلوم باشد که اسکان و اقامت این توریست در کجای ایران است درحالی‌که اکنون این‌طور نبوده و کسی نمی‌داند که این گردشگران سر از کجا درمی‌آورند.

این مسئول درباره اجاره دادن مدارس به گردشگران فرهنگی هم گفت: این کار خلاف بوده و دخالت آموزش‌وپرورش که وظیفه تعلیم و تربیت را بر عهده دارد در امور گردشگری کاملاً غیرقانونی است.

وی افزود: شأن و منزلت فرهنگیان خیلی بالاتر این است که در اتاقی که در آن درس می‌دهد و درواقع محل کارش است، فقط به دلیل هزینه ارزان آن اقامت کند حال بماند که جدا از مسائل بهداشتی و محیطی، در بیشتر موارد امکانات آن در حد بسیار پایینی است.

سلطان مرادی اضافه کرد: دراین‌باره با معاون وزیر آموزش‌وپرورش مذاکره کردیم و از آنان خواستیم تا به‌منظور حفظ شان و منزلت معلمان، از ظرفیت هتل آپارتمانها باقیمت ارزان و شبی حدود 50 هزار تومان با امکانات رفاهی قابل‌قبول استفاده کنند.

بر اساس آنچه از زبان هتلداران بیان شد، باید گفت که اگر این روند بی‌سامانی و بی‌قانونی خانه مسافرها چاره‌اندیشی جدی نشده و دست مافیای سیری‌ناپذیرش از این عرصه قطع نشود، باید روز بروز شاهد تضعیف صنعت هتلداری و تعطیلی بسیاری از آنان باشیم. ازاین‌رو می‌طلبد که استاندار مازندران با وارد شدن به این عرصه حساس و سپردن امور ساماندهی خانه مسافرها به هتلداران و کوتاه کردن دست شرکت‌های پایتخت‌نشین از این سفره پرنعمت، به‌گونه‌ای قانونی توازن بین خانه مسافرها و هتلداران را برقرار کرده و از فرار این درآمدهای سرشار جلوگیری کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/81246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت

(تصاویر) رانش زمین در جاده عباس‌آباد به کلاردشت

مازندران؛ مهد علم و دانش و نیروی انسانی کارآمد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

شرکت 20 هزار بسیجی در المپیاد جام شهید عجمیان

روزهای گرم اردیبهشتی در آسمان مازندران

انهدام باند سارقان و کشف 26 فقره سرقت در شهرستان خرم‌آباد

کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی

محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد

ماسه‌خواری پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال

پیش‌بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

مبادله تجاری 11 میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان

ادامه مراسم جمعه‌های خشم در مازندران

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

شکوفه های بهاری در مازندران

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده های مازندران

پیش بینی تولید 1500 قلم کالای دانش بنیان در مازندران

حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور

محمودآباد میزبان تور بین‌المللی دوچرخه سواری خزر شد

لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان

گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران

کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از 20 میلیاردی در استان یزد