پیام مازند

آخرين مطالب

معاون وزیر: کشاورزی سنتی پاسخگوی نیازهای امروز نیست اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - کرج - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی گفت که روش های سنتی در کشاورزی پاسخگوی نیازهای امروز نیست و نیازمند به روز رسانی در این بخش هستیم.

به گزارش ایرنا، دکتر کاظم خاوازی روز چهارشنبه در شانزدهمین همایش سالانه روسای بخش های ستادی و مراکز تابعه موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در کرج، افزود: روش های ما در تمام بخش های کشاورزی قدیمی است به گونه ای که امروز نمی توانیم پاسخ این همه نیاز را بدهیم و هنوز در فضای 20 سال پیش هستیم.
وی اظهار داشت: برای به روز کردن و نوین سازی فعالیت های این بخش موسسه فنی و مهندسی کشاورزی پتانسیل بالایی دارد که هنوز نتوانسته ایم از آن به خوبی بهره برداری کنیم.
وی گفت: این موضوع به سیاست ها و اشتباهات ما در سازمان تحقیقات و دستورالعمل ها و بخشی به مدیریت این موسسه برمی گردد، در حالیکه مدیر موسسه در هر مقطعی باید این توانایی را داشته باشد که از این پتانسیل به نحو احسن استفاده کند.
خاوازی ادامه داد: فشارهای زیادی بر روی مسئولان بخش کشاورزی است و جامعه از ما انتظار دارد یک حرکتی انجام بدهیم و روش های سنتی را رها کنیم و با تدبیرهای خاصی یک مسیرهای انحرافی را برای کمک به بخش اجرا پیدا کنیم.
وی بیان داشت: یکی از مشکلات و گرفتاری ها در بخش های مختلف به ویژه روسای بخش ها در موسسات است به طوریکه رئیس بخش های ستادی عین قلب موسسه پیش از این عمل می کردند و در استان ها و ارزیابی ها پروژه ها حضور داشتند ولی اکنون خیلی از روسای بخش ها فکر می کنند فقط رئیس بخش از لحاظ اداری و نفرات هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه روسای بخش ها باید از تمام این پتانسیل ها و توانمندی ها استفاده کنند، گفت: اکنون پروژه ها و طرح هایی در موسسات و بخش های تحقیقاتی دیده می شود که زمانیکه کنار هم گذاشته می شود چیزی از آن در نمی آید در حالیکه باید همچون جورچینی باشد که در نتیجه کار مشترک بین بخشی و بین موسسات دیده شود.
وی افزود: به طور مثال در زمینه شوری آب، موسسه فنی و مهندسی می تواند همکاری های زیادی با موسسات مربوطه می توان داشته باشید.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی با بیان اینکه نوآوری و کارهای خلاقانه در موضوع آب دیده شود، اظهار داشت: در کل این سازمان، موسسه ای که از آن فناوری بیرون بیاید این موسسه است و ما نمی خواهیم گرفتار کارهای روتین و سنتی باشیم بلکه باید بر اساس نیاز کار شود و منبع شناخته شده ما در بحث فناوری آب باید موسسه باشد.
خاوازی گفت: از جمله این نوآوری‌ها را باید در گلخانه‌ها شاهد باشیم به طوریکه اگر چه دپارتمان گلخانه برای کارهای مشارکتی وجود دارد ولی باید تمام مسایل مربوط به گلخانه در قالب پکیج کارهای زیادی شود که نیازمند ارایه بسته مدیریت گلخانه است.
وی افزود: از جمله مسایل برای کار در گلخانه‌ها، موضوع آفات، خاک، انرژی، سازه ها و موضوعات مرتبط با فنی و مهندسی است.
وی با بیان اینکه این پتانسیل در سازمان تحقیقات وجوددارد و نیازمند به کشف پتانسیل و ظرفیت ها می باشد، اظهار داشت: در خصوص ماشین آلات و بخش فنی و مهندسی به نظر می رسد باید ورود جدی به ماشین آلاتی که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد انجام شود و نقد و ارزیابی ها به وزارت خانه اعلام شود.
مظلومیت صنعت در حوزه کشاورزی
وی گفت: بخش دیگری که در کشاورزی خیلی مظلوم واقع شده بخش صنایع است در حالیکه یکی از بخش هایی است که می تواند خدمت زیادی به اقتصاد روستا بکند و چهره خانوارهای روستایی را عوض کند.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی اضافه کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی می تواند برای موضوع اشتغال موضوعی جدی باشد و این بخش می تواند کارهای بزرگی را در کم کردن ضایعات کشاورزی و تبدیل محصولات به فراورده هایی که کشاورزان می توانند از آن سود ببرند، بکند.
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با توجه به نیاز بخش‌های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه مسایل و مشکلات فنی و مهندسی بخش کشاورزی، با تعیین حدود و اولویت های تحقیقاتی، از سال 1369 فعالیت های علمی و پژوهشی خود را آغاز و به جمع موسسات تحقیقاتی کشور پیوست.
این موسسه به عنوان یک موسسه مادری متولی تحقیقات مهندسی کشاورزی در چهار زمینه مهندسی آبیاری و زهکشی، مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون، صنایع غذایی و فناوری‌های پس از برداشت و مهندسی گلخانه و دارای 160 نفر محقق در ستاد و بخش های تابعه است که از این تعداد 90 نفر دارای مدرک تحصیلی دکتری و دیگر محققان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد هستند.
نسبت اعضاء هیات علمی (کارشناسی ارشد و دکتری) به کل نیروهای تحقیقاتی نسبتی مطلوب و بیش از 85 درصد می باشد.
موسسه در 14 مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استانی دارای بخش تابعه و همچنین در 6 مرکز (گیلان، هرمزگان، چهار محال و بختیاری، تهران، قزوین و خراسان شمالی) دارای گروه تحقیقاتی است.
بخش های تابعه در مراکز تحقیقات استانی شامل بخش های تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در مراکز آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل (مغان)، خوزستان (اهواز)، کرمان، اصفهان، گلستان، فارس، خراسان رضوی، همدان، سمنان (شاهرود)، مرکزی، جنوب استان کرمان (جیرفت و کهنوج) و صفی آباد (دزفول) می باشد.
6156/‏6993

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/87783/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ببینید | اولین تصاویر از وقوع انفجار در یک مقر نظامی در استان بابل عراق

ببینید | فوری؛ حمله هوایی به مقر فرماندهی حشد الشعبی و مقر دفاعی در پایگاه کالسو بابل

ببینید | تصاویر تازه از انفجار مقر نظامی حشدالشعبی در استان بابل عراق

الگوبرداری استان های آذربایجان غربی و مازندران از طرح سفیران زیبایی قم

کسب مجوز استفاده از پوست‌های تک‌لایه و دولایه برای درمان بیماری‌های پوستی

اولین تصاویر واقعی پیکسل 9 پرو لو رفت

حامیان طرح پنجره‌های امید در آذربایجان غربی، پنجره پر نور نیازمندان شدند

اعلام جزئیات ممنوعیت تردد از آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران

(تصاویر) آیین سنتی برف چال در مازندران

معرفی مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه پیام نور استان البرز

اطلاعیه شماره 3 فراجا درباره اجرای «طرح نور»

اطلاعیه و گزارش پلیس درباره اجرای طرح نور

با هرگونه رفتار وکُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

فراجا درباره طرح عفاف و حجاب اطلاعیه جدید صادر کرد

اطلاعیه شماره 3 فراجا در اجرایِ "طرح نور"

اطلاحیه سوم پلیس درباره حجاب

اطلاعیه سوم پلیس درباره حجاب

تردد از آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران ممنوع شد

اطلاعیه فرماندهی انتظامی کشور درباره اجرای «طرحِ نور»

فراجا: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است | جریان سازی معاندین بر عزم و اراده پلیس تأثیری نخواهد داشت

اطلاعیه فراجا درباره وضعیت حجاب: با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران نیز برخورد خواهد شد

اطلاعیه مهم فراجا درباره «طرحِ نور» (عفاف و حجاب)

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران نیز برخورد خواهد شد

اطلاعیه فراجا در مورد گشت ارشاد؛ اجرای طرح نور ادامه دارد

با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

سکوت تراکتوری‌ها پس از شکست

اطلاعیه فراجا در مورد طرح نور: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده/سناریوهای ساختگی بر عزم و اراده پلیس تاثیری نخواهد داشت/ پلیس عاری از خطا و اشتباه نبوده و با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

مطلوب شدن وضعیت عفاف و حجاب در سطح کشور نسبت به قبل از اجرای طرح

فراجا: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است

توقیف خودروی قاچاق در ساری

ببینید | نساجی مازندران - تراکتور

تجهیز و نوسازی 150 هکتار شالیزار آمل

بهره‌برداری ازطرح جامع زیرساخت اراضی در مازندران

تصویرسازی از عبور نور اختروش‌ها از میان ابر‌های میان‌کهکشانی

تساوی نساجی و تراکتور در 45 دقیقه نخست

محمد مهاجری: آقای وزیر کشور برای رهبری هزینه نتراشید/گمان کرده‌اید اگر اسم گشت ارشاد را به طرح‌نور تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می دهد؟

طرح نور تعطیل می شود؟

پذیرش بدون آزمون استعداد‌های درخشان کارشناسی ارشد پیام نور کیش

منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، منطقه برتر گردشگری تهران در نوروز

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

حمایت تمام قد علم الهدی از بازگشت گشت ارشاد / بنای نیروی انتظامی بر برخورد و مقابله نیست / «آیا بی حجابی از یک تخلف رانندگی نازل‌تر است؟»

ترکیب هجومی نساجی مقابل تراکتور

جابه‌جایی 3 تراکتوری با جدایی خمس

وقوع هرگونه انفجار در عراق تکذیب شد /تایید شناسایی اشیا خارجی پرنده در حریم هوایی‌

دستگیری دو نفر متخلف و کشف و دو قبضه اسلحه در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد

اجرای طنزواره استانی با عنوان میرما در محمودآباد

حمایت تمام قد علم الهدی از بازگشت گشت ارشاد و طرح «نور»

6 مدال بانوان مازندران در مسابقات کشوری کوراش

امام جمعه ساری: باید فرزندان خود را برای جذب در حوزه‌های علمیه ترغیب کنیم