پیام مازند

آخرين مطالب

به دلیل ورود فاضلابشان به دریا

پلاژهای دولتی حاشیه دریای مازندران در یک قدمی تعطیلی گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - مدیرکل محیط زیست مازندران گفت که آخرین مهلت برای جمع آوری فاضلاب پلاژهای دستگاههای دولتی، حاکمیتی و شبه خصوصی حاشیه دریای خزر پایان تیر ماه امسال است و پس از آن پلاژهای متخلف تعطیل می شوند.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دومین باری است که برای جمع آوری فاضلاب این پلاژهای ساحلی مهلت تعیین می‌شود و انتظار هم این است که پس از این مدت مالکان این اماکن رعایت حقوق شهروندی و حفظ سلامتی مردم را به صورت جدی مورد توجه قرار دهند.
وی هشدار داد: محیط زیست مازندران برای برخورد با این متخلفان با همکاری دستگاه قضائی وارد عمل می‌شود و پلاژ هر دستگاهی که فاضلابش پس از تیر ماه همچنان وارد دریا شود، تعطیل می‌شود و تا زمانی که طرح کامل اجرایی نشود، اجازه استفاده نخواهد داشت.
تعیین ضرب الاجل برای جمع آوری فاضلاب پلاژهای ساحلی دریای مازندران پارسال با دستور مستقیم معاون اول رئیس جمهوری اجرایی شد و نخستین مهلت 6 ماهه آن هم آبان ماه پایان یافته بود.
متولیان این پلاژها تمرکز اداره آنها در پایتخت و ستاد مرکزی دستگاهها را علت تأخیر در اجرای ضرب الاجل اعلام کرده و مدعی شده بودند که جمع آوری فاضلاب نیازمند تعیین بودجه در ستاد مرکزی و اختصاص آن است و به همین دلیل نیز ضرب الاجل 6 ماهه دوم برای همکاری و همراهی با دستگاهها از سوی محیط زیست تعیین شد.
مدیرکل محیط زیست مازندران اظهار داشت: بازرسی‌ها نشان می‌دهد که تعدادی از پلاژها، طرح جمع آوری فاضلاب را عملیاتی کردند و تعدادی نیز رایزنی برای دریافت اعتبار جهت اجرای طرح را انجام دادند و بزودی طرحشان را اجرایی خواهند کرد ولی آنچه مسلم است به اندازه کافی به همه وقت داده شده و ما پس از پایان ضرب الاجل مطابق با قانون با متخلفان برخورد خواهیم کرد که تعطیلی پلاژ در مرحله اول است.
بر اساس گزارش های غیر رسمی حدود یکصد دستگاه دولتی، سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی و شرکت‌های شبه دولتی در حاشیه دریای خزر پلاژداری می کنند. اگر چه برابر قانون پلاژداری برای این دستگاهها ممنوع است ولی این اماکن در حال حاضر عناوینی مانند مجمتع فرهنگی، آموزشی و تفریحی را یدک می کشند در حالی که نقش پلاژ و استراحتگاه را انجام می دهند.
برنامه ریزی برای بهره گیری از این پلاژها نیز در ستاد مرکزی دستگاهها صورت می گیرد و تنها کارکنان دستگاه‌های مالک می توانند از این اماکن با پرداخت اندکی اجاره و گاهی رایگان استفاده کنند و عموم مردم از آن محرومند.
طبق گزارش ستاد طرح دریا از 338 کیلومتر ساحل خزر در مازندران حدود 80 کیلومتر آن در قالب مجتمع‌های فرهنگی، آموزشی و تفریحی در اختیار دستگاه‌های دولتی، حاکمیتی و شرکت‌های شبه دولتی است.
اگر چه بیش از 250 کیلومتر ساحل دریای خزر در مازندران آزاد محسوب می‌شود ولی تنها 95 نقطه از این محدوده که کمتر از 100 کیلومتر طول دارد برای اجرای طرح دریا جهت استفاده جمعیت بیش از سه میلیون مازندرانی و جمعیت دهها میلیونی گردشگر استان قابلیت استفاده دارد و بقیه مناطق به خاطر حادثه خیز بودن غیرقابل استفاده است.
بر اساس اعلام مسئولان، ساحل خزر در مازندران 370 نقطه حادثه خیز دارد که تمام این نقاط هم در 250 کیلومتر ساحل آزاد قرار دارد.
آ لودگی شناگاهها، کمترین آسیب فاضلاب پلاژهای ساحلی
ورود فاضلاب پلاژهای ساحلی به دریای خزر در سواحل مازندران سبب شده است تا در سال های اخیر بسیاری از شناگاههای عمومی این استان دچار آلودگی شده و سلامت گردشگران، مسافران و مجاوران به صورت جدی در معرض تهدید قرار بگیرد.
آلودگی شناگاههای ساحلی دریای مازندران سبب شد تا سازمان محیط زیست به همراه دستگاه‌های متولی از جمله دانشگاه علوم پزشکی مازندران از سه سال پیش طرح سلامت سنجی این مناطق را به اجرا بگذارد. بر این اساس این طرح برای شناگاهها پرچم هایی با سه رنگ آبی، زرد و قرمز تعریف شده که باید از آغاز فصل شنا نصب شود.
در نخستین سال اجرای این طرح در تابستان 96 مشخص شد که از 47 شناگاه عمومی تعریف شده برای جمعیت چند ده میلیونی گردشگر، مسافر و مجاور تنها چهار شناگاه دارای وضعیت سالم هستند و توانستند پرچم آبی به معنای تضمین سلامت شناگاه را دریافت کنند. در همان سال چهار شناگاه به خاطر بالا بودن میزان آلودگی و تهدید جدی برای سلامتی شناگران با دریافت پرچم قرمز تعطیل شدند و به 40 شناگاه دیگر هم پرچم زرد داده شد که به معنای قابل تحمل بودن میزان آلودگی بوده است.
تابستان سال 97 هم سواحل مازندران وضعیت بهتری نداشت به گونه ای که دستکم 14 شناگاه به خاطر افزایش میزان آلودگی در حد تهدید کننده تعطیل شدند و هیچ شناگاهی نیز موفق به دریافت پرچم آبی به معنای سلامت کامل محیط برای شنا نشده بود.
امسال نیز طرح دریا و فعالیت شناگاهها از اول خرداد شروع شد ولی تاکنون با وجود بارندگی های سیل آسای بهاری و تاثیر مثبت آن بر کاهش آلودگی، باز هم سه شناگاه دارای وضعیت فوق بحرانی و پرچم قرمز هستند.
6982/‏1654

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/87787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت