پیام مازند

آخرين مطالب

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور مطرح کرد

اولتیماتوم 10 ساله تغییر اقلیم! علمي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور گفت: مشکل اصلی جهان تغییر اقلیم است و10 سال برای اصلاح این مسیر فرصت داریم.
مسعود مولانا در گفت وگو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه وجود یک جنگل در هر کشور نعمت بزرگی است، اظهار کرد: کارکرد جنگل ها در اکوسیستم طبیعی کشور تاثیر گذار است.
وی با اشاره به اینکه جنگل های هیرکانی شمال کشور، جنگل هایی هستند که چند میلیون سال قدمت داشته و از عصر یخبندان زمین عبور کردند و در حال حاضر ذخیره گاه ژنتیک جهان هستند یعنی اهمیت جهانی دارند، تصریح کرد: مشکل اصلی جهان تغییر اقلیم بوده که براساس آمارهای دانشمندان وارد دهه صفر شدیم و 10 سال فرصت برای اصلاح مسیر داشته تا با کاهش حجم تولید دی اکسید کربن، تغییرات اقلیمی بهبود پیدا کند.
عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر بخشی از جنگل های هیرکانی را براساس آمار سازمان جنگل ها از دست دادیم، گفت: از 40 سال قبل تاکنون حدود 3 میلیون و600 هزار هکتار از جنگل های هیرکانی به حدود یک میلیون و 800 هزار هکتار رسیده و این به معنای نیمی از جنگل های شمال است که دود شده است.
مولانا خاطرنشان کرد: به علت عدم بی توجهی ها نسبت به کارکرد جنگل های شمال کشور و تبدیل آن به ویلاسازی های گسترده، تخریب اراضی جنگلی، باغ و جنگل، آتش سوزی ها، قاچاق چوب، تغییر کاربری، تصاحب اراضی جنگلی توسط نهادهای مختلف و چرای دام خارج از ظرفیت عواملی برای تخریب جنگل های هیرکانی در مازندران است.
وی افزود: از لحاظ وسعت و کیفیت، جنگل های هیرکانی شمال کشور به یک میلیون و 800 هزار هکتار رسیده یعنی 10درصد آن پایدار و 90درصد آن غیرپایدار است.
*جنگل سرشار از ثروت برای مردم
عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور اولین کارکرد جنگل ها را ذخیره سازی آب به واسطه پوشش گیاهی بسیاری که دارند، دانست و گفت: این پوشش های گیاهی، آب باران را در خود ذخیره می کند، سرعت آب را در ارتفاعات کم و آرام آرام در دل زمین جای گرفته و ما در پایین دست به صورت چشمه سارها و رودخانه ها می بینیم.
مولانا با بیان اینکه به طور طبیعی جنگل تراشی ها در بالا دست موجب شده تا در پایین دست شاهد سیل باشیم، تصریح کرد: بارانی که می تواند برای ما یک نعمت باشد در حال حاضر با کمی شدت در برخی از شهر های مازندران مانند نوشهر، تنکابن، گلوگاه، بهشهر و نکا با جنگل تراشی در بالادست سیل رخ می دهد.
وی در ادامه بیان کرد: دومین کارکرد جنگل تولید اکسیژن است و در هر هکتار جنگل در یک سال 2 و نیم تن اکسیژن تولید می کند بنابراین جنگل هایی که در شمال کشور داریم نیاز 18 میلیون نفر انسان به اکسیژن را تامین می کنند.
عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور افزود: ارزش اقتصادی جنگل فقط از منظر تولید آب، 15برابر بیشتر از ارزش چوب است به طور مثال ارزش قیمت یک درخت 50 میلیون تومان باشد، ارزش تولید آن 50 میلیارد تومان است یعنی آن چنان ارزشی دارد که قابل قیمت گذاری نیست.
مولانا با اشاره به اینکه براساس شاخص سازمان ملل، کشور هایی که حداقل 25 درصد آن ها دارای پوشش جنگلی هستند فقیرند، بیان کرد: ایران دارای 8 درصد پوشش گیاهی بوده بنابراین حفاظت از این پوشش گیاهی امری بسیار مهمی است.
وی با بیان اینکه سومین کارکرد جنگل ترکیب کربن است، گفت: وقتی اندام های درخت در دل خاک ذخیره می شود، ترکیب دی اکسید کربن را به همراه دارد و همراه میکروب ارگانیسم ها، ماسه ای جنگلی را به نام هوموس تولید می کند که خاک غنی برای بارآوری جنگل است.
عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور تصریح کرد: وقتی جنگل تراشی می کنیم و زمین را شخم می زنیم، دی اکسید کربنی که هزاران سال در دل خاک جنگل ذخیره شده بود، آزاد می شود.
مولانا آزاد شدن دی اکسید کربن در جنگل را خیانت بزرگی دانست و گفت: این کار در بهداشت سرزمینمان، جنگل و هم پوشش گیاهی، یک جنایت تصاعدی است.
*مهمترین کارکرد جنگل، تثبیت خاک است
وی گفت: خاک مرغوب جنگل باارزش ترین کالا است، ما 30 تا 50 سانت خاک مرغوب جنگل داریم و درختان از این خاک محافظت می کنند که این ذخیره میلیون ساله باعث بارآوری جنگل و جلوگیری از تخریب آن است.
عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور اظهار کرد: حدود 24 میلیارد تن، آمار فرسایش خاک در طول یک سال را بوده که سهم ایران حداقل 2 میلیارد تن است یعنی یک دوازدهم فرسایش خاک جهان سهم ایران است.
مولانا بیان کرد: یک سانتی متر مکعب خاک در محیط مناسبی مثل شمال، 700سال زمان می برد که تولید شود و در محیط های نامناسب ممکن است هزار و 500 سال زمان ببرد.
وی تصریح کرد: ما تولید میلیون ساله خدادادی را به راحتی با بی توجهی و جنگل تراشی ازبین می بریم و زمانی خاک اراضی جنگل را از دست دهیم، هم آب جذب نمی شود و هم فرسایش خاک را خواهیم داشت.
عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه وقتی منابع آبی کم باشد میتوان آن را وارد یا شیرین سازی کنیم اما خاک را نمی توان میلیون ها تن وارد کرد، افزود: طبق فرمایشات رهبری کسی، حق ندارد به جنگل تعارض کن و تصویب طرح تنفس جنگل تا عمل و اجرای آن طی دو سال گذشته فاصله دارد اما متاسفانه ما هرساله با قاچاق بسیارگسترده در جنگل های شمال مواجه ایم.
مولانا با اشاره به اینکه با این کار نه تنها جنگل های هیرکانی را حفظ نمکنیم بلکه همین مقدار را از دست خواهیم داد، خاطرنشان کرد: در 60 سال گذشته در مازندران با کاهش 20 درصدی باران مواجه هستیم اما سیل 50 برابر بیشتر شده که نتیجه جنگل تراشی ها است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/93517/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت