پیام مازند

آخرين مطالب

بهار زندگی به مناطق سیل‌زده مازندران سياسي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - وعده بازگشت سیل‌زدگان مازندران به خانه‌هایشان تا پیش از آغاز فصل سرد، اکنون زودتر از موعد مقرر محقق شده است تا بهار زندگی در خانه‌هایی دوباره جریان یابد که از پنج ماه پیش با سیل و سیلاب بهاری دچار اختلال شده بود.

بازدیدهای میدانی خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد که تمامی خانواده‌هایی که محل زندگیشان بر اثر سیل و سیلاب بهاری خسارت دیده ولی تخریب نشده بود، به خانه هایشان باز گشته اند و تلاش برای اتمام ساخت و ساز خانه های تخریب شده هم بر اساس وعده های داده شده ادامه دارد تا قبل از فصل زمستان به پایان برسد.
مازندران نخستین استان کشور بود که از اواخر اسفند ماه سال گذشته سیل ویرانگر فراگیر را تجربه کرد و سپس در فروردین ماه سال جاری هم ادامه بارندگی و جاری شدن سیل و سیلاب دستکم 12 شهرستان این استان را تحت تاثیر قرار داد.
بر اساس آخرین گزارش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران تاکنون تمام واحدهای خسارت دیده ناشی از سیل که شامل 6 هزار و 100 واحد بود مرمت شده و سیل زدگان به خانه های خود بازگشتند و ساخت حدود 50 واحد مسکونی تخریب شده ناشی از سیل نیز خاتمه یافت و ساخت بقیه طبق قرار تا پایان آذر ماه تکمیل می شود.
همچنین بر اساس آخرین آمار تاکنون دولت برای جبران خسارت های ناشی از سیل به بخش مسکن در مازندران حدود یک هزار و 400 میلیارد ریال تسهیلات بانکی و بلاعوض پرداخت کرده است.
پایان مرمت در سیمرغ
فرماندار سیمرغ ، شهرستانی که کانون سیل مازندران محسوب می شود و در هر دو مرحله سیل اسفند 97 و فروردین 98 دچار خسارت شد، به خبرنگار ایرنا گفت: بر اثر وقوع سیل اواخر اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه 98 حدود یک هزار و 345 واحد مسکونی دچار خسارت شدند که 145 واحد از این تعداد تخریبی بود.
مجتبی حبیب نژاد افزود: تاکنون مرمت یک هزار و 200 واحد مسکونی خسارت دیده خاتمه یافت و خانوارهای سیل زده نیز به خانه های خود برگشتند و زندگی خود را از سر گرفتند و در شرایط فعلی مشکلی برای این خانوارها وجود ندارد.
وی ادامه داد: برنامه ریزی برای اتمام نوسازی واحدهای تخریبی نیز ادامه دارد، به طوری که تاکنون 15 واحد تخریبی تکمیل شد و پیش بینی می شود در آینده نزدیک حدود 50 واحد دیگر نیز خاتمه یابد و خانوارهای خسارت دیده به خانه های خود بر گردند.
حبیب نژاد پیش بینی کرد دستکم تا بهمن ماه سال جاری تمامی واحدهای تخریبی ناشی از سیل در این شهرستان پایان یابد و مردم به زندگی عادی خود بر گردند.
پرداخت اجاره به مالکان واحدهای تخریبی حمایت پذیر
فرماندار سیمرغ همچنین گفت: بر اساس تصمیم استان به خانوارهای سیل زده تحت پوشش کمیته امداد که خانه هایشان تخریب شد، اجاره بهاء مسکن تا پایان ساخت و ساز واحد مسکونی پرداخت می شود و این خانوارها نیز برای خود در بیرون خانه اجاره کردند.
وی افزود: برای سایر سیل زدگان که خانه هاشان تخریب شد، درخواستی برای استقرار در چادر داده نشد و تمام آنها در واحدهای مسکونی بستگان درجه یک خود مستقر شدند و همزمان نیز ساخت و ساز خود را ادامه می دهند و تلاش می شود تا ساخت این واحدها را هر چه سریعتر خاتمه یابد.
این مسئول گفت: در مجموع تاکنون دولت در قالب تسهیلات و کمک های بلاعوض حدود 250 میلیارد ریال اعتبار به این شهرستان اختصاص داد و برای دریافت تسهیلات مسکن با بانک های عامل هماهنگی لازم انجام شده تا سایر سیل زدگان نیز از این تسهیلات بهره مند شوند.
بازگشت سیلزدگان ساروی به منزل
فرماندار شهرستان ساری هم گفت: در سیل اسفند97 و فروردین 98 حدود یک سوم خسارت های ناشی از سیل که دو هزار و 40 واحد مسکونی را شامل می شود، مربوط به روستاهای این شهرستان بود که بموقع برای تمام سیل زدگان پرونده تشکیل و کار برای مرمت واحدهای مسکونی و نوسازی شروع شد.
عباسعلی رضایی افزود : در مجموع حدود یک هزار و 900 واحد مسکونی مرمتی سیل زدگان شهرستان ساری پس از گذشت حدود پنج ماه یعنی تا اواخر مردادماه سال جاری خاتمه یافت و سیل زدگان به واحدهای مسکونی خود برگشتند و مشکلی در این حوزه وجود نداشته است.
وی گفت: این خانوارهای سیل زده نیز پیش از تکمیل بازسازی واحدهای مسکونی در واحدهای در حال تعمیر اقامت داشتند و یا مهمان بستگان و نزدیکشان شدند و به مرور نیز واحدهایشان تکمیل شد .
رضایی افزود: در شهرستان ساری هیچ درخواستی از سوی سیل زدگان برای اقامت در داخل چادر وجود نداشت، چون مشکل به گونه ای با کمک مردم در روزهای اولیه و پس از شروع ساخت و ساز رفع شد.
فرماندار ساری میزان پرداخت تسهیلات و کمک های بلاعوض برای مرمت واحدهای مسکونی را حدود 280 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برای هر واحد مرمتی 150 میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت و به طور میانگین بین 30 تا 80 میلیون ریال نیز کمک بلاعوض متناسب با میزان خسارت پرداخت شد.
رضایی تعداد واحدهای تخریبی ناشی از سیل را در این شهرستان حدود 110 واحد اعلام کرد و توضیح داد: 96 خانوار برای نوسازی واحدهای مسکونی خود مراجعه کردند و بقیه به دلایلی از جمله بی نیازی به تسهیلات برای ساخت و یا عدم تمایل برای ساخت واحد جدید، برای دریافت تسهیلات مراجعه نکردند.
وی افزود: تاکنون 12 واحد تخریبی ناشی از سیل در شهرستان ساری تکمیل شد و سیل زدگان به منزل نونوار خود برگشتند و 15 واحد دیگر نیز در مرحله پایان کار قرار دارد و پیش بینی می شود تا اوایل مهر ماه سال جاری این واحدها تکمیل و تحویل شوند.
او ادامه داد: در حال حاضر 51 واحد مسکونی تخریبی با پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد در دست ساخت قرار دارد و 30 واحد باقی مانده نیز در مرحله ابتدایی کار ساخت و ساز قرار دارد و پیش بینی ما پایان کار ساخت و ساز واحدهای سیل زده تا اوایل بهمن ماه سال جاری است.
فرماندار شهرستان ساری گفت: دولت برای ساخت و ساز واحدهای تخریبی در مجموع حدود 700 میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض پرداخت می کند و پرداخت به موقع تسهیلات باعث شد تا کار بازسازی و نوسازی در مناطق سیلزده این شهرستان سرعت گیرد.
پایان مرمت واحدهای خسارتی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران هم گفت: در دو سیل اسفند 97 و فروردین ماه سال 98 در مجموع حدود هشت هزار و 388 واحد مسکونی خسارت دید که حدود 6 هزار واحد در حوزه تعمیرانی، 357 واحد تخریبی و دو هزار و 120 واحد مسکونی نیز از لحاظ اثاثیه منازل دچار مشکل شدند.
محمد خانی نوذری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون هفت هزار و 320 خانوار سیل زده برای تسهیلات و کمک های بلاعوض به بانک ها معرفی شدند که در مجموع یک هزار میلیارد ریال تسهیلات و 280 میلیارد ریال نیز کمک بلاعوض به این خسارت دیدگان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: در مجموع تمامی 6 هزار واحد مسکونی مرمتی سیل زدگان در مناطق مختلف این خطه شمال کشور به خصوص در مناطق روستایی شهرستان های سیمرغ، ساری و سوادکوه که بیشترین خسارت ها شامل این مناطق بود، خاتمه یافت و سیل زدگان به خانه های خود برگشتند.
خانی نوذری گفت: از مجموع 357 واحد مسکونی تخریبی نیز حدود 50 واحد مسکونی ساخته و تکمیل و به سیل زدگان تحویل شد و 308 واحد نیز با پیشرفت فیزیکی بیش از 50 درصد در دست ساخت قرار دارد که پیش بینی می شود تا پایان آذر ماه بیش از 90 درصد از این واحدها تکمیل و تحویل شوند.
وی در مورد کاهش 50 درصدی آمار واحدهای تخریبی ناشی از سیل در مازندران پس از 6 ماه از وقوع این حادثه، گفت: در ابتدای ثبت نام طبق برآورد اولیه برخی از واحدها تخریبی ثبت شد که بررسی بعدی نشان داده که این واحدها نیاز به نوسازی ندارند و تعدادی از این واحدها در قالب مرمتی بهسازی و تحویل سیل زدگان شدند.
این مسئول افزود: برخی از صاحبان واحدهای مسکونی خسارت دیده به دلایلی از جمله بی نیازی از دریافت تسهیلات و یا عدم رغبت به ساخت واحد جدید برای دریافت تسهیلات مراجعه نکردند و این عوامل موجب شده تا آمار واحدهای تخریبی در استان طبق برآورد اولیه به نصف کاهش یافت.
در ابتدای وقوع سیل آمار واحدهای تخریبی ناشی از سیل حدود 751 واحد اعلام شده بود.
اجاره نشینی 300 خانوار با حمایت دولت
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران همچنین گفت: در شرایط فعلی حدود 300 خانوار سیل زده در استان مازندران که واحدهایشان تخریبی و ثبت شده و در حال ساخت است، برای استقرار شان در واحدهای اجاره ای ، اجاره بهاء پرداخت می شود.
وی افزود: در این بخش نیز تعداد زیادی از خانوارهای سیل زده به دلیل استقرار در خانه های بستگان درجه یک و یا داشتن مسکن مازاد مراجعه نکردند.
خانی نوذری گفت: در مجموع در استان مازندران آرامش پس از سیل به مناطق سیل زده بازگشت و حدود 90 درصد از خدمات رسانی به سیل زدگان خاتمه یافته است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران پیش بینی کرد که واحدهای مسکونی تخرییی سیل زدگان نیز تا پایان آذر ماه خاتمه یابد.
در دو سیل اسفند 97 و فروردین ماه 98 حدود 18 هزار میلیارد ریال به بخش های مسکونی ، زیربنایی و کشاورزی مازندران خسارت وارد شد.
6982/1654

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/97509/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت