پیام مازند
وضعیت سایت دفن زباله کلاکولی رامسر به مرحله بحران رسید
دوشنبه 26 فروردین 1398 - 3:17:15 PM
ایرنا
پیام مازند- آمارهای رسمی نشان می دهد که به طور متوسط روزانه مقدار 80 تن زباله در جنگل های اشکته چال رامسر کاملا به شکل سنتی و غیربهداشتی دفن می شود به طوری که این مقدار زباله در فصول گردشگری روزانه به حدود 120 تن هم می رسد.
 محمدرضا نیاستی روز دوشنبه در جلسه کارگروه پسماند شهرستان رامسر افزود: انتقال روزانه این حجم زباله به سایت علاوه بر تخریب محورهای جنگلی، اکوسیستم منطقه را با مخاطرات جدی مواجه ساخته است.
وی با اشاره به مصوبات سال گذشته کارگروه پسماند در زمینه رفع برخی از نواقص این سایت خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبات سال گذشته کارگروه پسماند مازندران و شهرستان رامسر قرار بود برخی از نواقص این سایت برطرف شود ولی متاسفانه تاکنون انجام نشده است.
رئیس اداره محیط زیست رامسر در تشریح نواقص سایت زباله کلاکولی گفت: محصورسازی، سیستم بازچرخانی شیرابه، سم پاشی ، خاکریزی، متراکم سازی و همچنین انتخاب مشاور و پیمانکار به منظور تصفیه شیرابه توسط شهرداری تاکنون عملیاتی نشده است.
نیاستی با اشاره به مصوبات موجود مبنی بر نصب باسکول و وزن کشی زباله در سایت اشاره کرد و افزود: با توجه به عدم نصب و مقفول ماندن این امر که هر دوماه یکبار می بایست انجام شود، وزن زباله همچنان برای ما مجهول است و ما امار دقیقی در این بخش نداریم .
وی با بیان اینکه در حال حاضر تفکیک زباله در مقصد به شیوه دستی ممنوع است، اظهار داشت: با توجه به پیگیری این موضوع در کارگروه پسماند استان مقرر شد پردازش زباله به صورت مکانیزه در سایت زباله در دستور کار قرار گیرد.
به گفته وی، در سالهای اخیر رویکرد تفکیک زباله از مبدا و از طرف دیگر تولید انرژی از زباله همراه با موفقیت نبوده ضمن اینکه با وجود پیگیری های مستمر تاکنون این امر نتایج مثبتی در بر نداشت.
*موفقیت تفکیک زباله از مبدا در روستاها
رییس محیط زیست رامسر با بیان اینکه از تعداد 32 روستا در شهرستان ، 18 روستا در زمینه تفکیک زباله در مبدا عملکرد موفقی داشتند ، گفت: عملکرد این تعداد روستا در زمینه تفکیک زباله در مبدا باعث کاهش حجم ورودی زباله به سایت کلاکولی می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه از این تعداد 4 روستا پیگیری خوبی داشتند، مشارکت و همکاری مردمی در 15 روستا را نیز ضعیف خواند.
رییس واحد پسماند شهرستان رامسر هم با بحرانی خواندن وضعیت سایت زباله در منطقه کلاکولی گفت: برای حفظ و نگهداری سایت به ناچار باید مدیریت ان به بخش خصوصی واگذار شود.
مهران حلاجیان افزود: با توجه به مشکلات زیاد سایت دفن زباله در منطقه اشکته چال، تشکیل جلسه اختصاصی برای رسیدگی به مشکلات این سایت ضروری است.
رییس اداره منابع طبیعی شهرستان رامسر نیز در این بخش با بیان اینکه بخش خصوصی برای ما قابل شناسایی نیست، افزود: هر نوع عملکرد متناقض و نادرست در این سایت متوجه شهرداری است.
حمیدرضا رحیمیان با بیان اینکه شیرابه دپو زباله علاوه بر سفره های زیرزمینی در رودخانه صفارود نفود کرده گفت: با ورود شیرابه زباله دپو شده به رودخانه صفا رود سلامت مردم در خطر است.
وی گفت: بخش زیادی از جاده های منطقه به دلیل عبور و مرور خودرو های سنگین و رانش اسیب دیده است که باید به این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار رامسر هم در این جلسه ضمن تاکید به مشارکت و همراهی مردم در این بخش اظهار داشت: در حوزه پسماند وضعیت مناسبی نداریم و این در حالی است که تولید روزانه زباله در این شهرستان به میزان 100 تن رسیده که در جنگل دپو می شود.
محمد ازاد با ابراز نگرانی از این موضوع تاکید کرد: باید هر چه زودتر نسبت به حل این موضوع و فراینده شیوه پردازش زباله چاره اندیشی شود.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی و جغرافیایی و همچنین نزدیکی کوه و دریا در این شهرستان گفت : علاوه بر برنامه ریزی مسئولان برای رفع مشکلات پسماندها باید برای کاهش تولید زباله توسط مردم فرهنگ سازی شود.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/83888/وضعیت-سایت-دفن-زباله-کلاکولی-رامسر-به-مرحله-بحران-رسید
بستن   چاپ