پیام مازند
انتقاد معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور از بخش معدن؛
معدنکاران حداقل احیا و باز سازی محیط زیست را انجام نمی دهند
سه شنبه 21 خرداد 1398 - 16:31:33
پیام مازند - ساری- معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : بررسی ها نشان می دهد که شیوه های اکتشافات و بهره برداری در فعالیت های معدنی به شدت با تخریب محیط زیست مواجه است و معدنکاران حداقل احیا و باز سازی را نیز انجام نمی دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید ظهرابی روز سه شنبه در هفدهمین اجلاس ملی سالانه نظام مهندسی معدن ایران در محمودآباد مازندران افزود: رعایت مقولات زیست محیطی بر اساس مقررات در فعالیت‌های معدنی در حد حرف است.
وی با اعلام اینکه فعالیت‌های معدنی یک درصد از سطح کره زمین را اشغال کرده است و محصولات معدنی شاخص اقتصادی در 81 کشور دنیاست، ادامه داد: عمده فعالیت‌های معادن با توجه به تنوع فعالیت، تأثیر مخربی زیادی بر محیط زیست و اکوسیستم دارد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان داشت: امروز به دلیل فعالیت‌های بی ضابطه معدنکاران 25 درصد گونه‌های غیر انسانی در معرض تهدید قرار گرفتند و یک میلیون گونه در معرض انقراض قرار گرفته‌اند.
ظهرابی هشدار داد: اگر روند بهره برداری از منابع طبیعی برای رسیدن به رشد اقتصادی با همین روش‌های فعلی ادامه بیابد هرگز به توسعه پایدار دست پیدا نمی‌کنیم لذا باید تغییرات اساسی در روش‌های اقتصادی، اجتماعی سیاسی در قبال محیط زیست انجام بدهیم.
وی با بیان اینکه اکنون مسیر در فعالیت‌های اقتصادی از جمله معدنکاری در دنیا همسو با برنامه‌های توسعه پایدار نیست و کشورمان ایران نیز وضع بدی دارد، گفت: اکنون 71 گونه حیوان مهره دار کشور در معرض تهدید قرار دارد که ممکن است که منقرض شوند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر این نکته که توسعه پایدار و سیاست بهره برداری از منابع طبیعی باید اصلاح شود، بیان داشت: محیط زیست اولین قربانی در رشد شاخص‌های اقتصادی است.
وی افزود: معتقدم فقر دشمن اصلی محیط زیست است و نبود اشتغال منابع طبیعی را بیشتر تخریب می‌کند، توسعه پایدار نیاز به توجه مسائل محیط زیست دارد و اگر توجه نشود، مقولات اجتماعی و اقتصادی را دچار اشکال می‌کند.
ظهرابی گفت: در آئین نامه‌ها و مقررات فعالیت در معادن، معایب و نواقص زیادی داریم چراکه در به کار گیری تکنولوژی روز با دنیا فاصله داریم.
** تهیه پیش نویس نظارت محیط زیست بر بخش معدن
وی ادامه داد: از سازمان مهندسی معدن کشور انتظار داریم راهکار مسائل زیست محیطی را در طراحی، بهره برداری و احیا و باز سازی با نگاه مسئولیت پذیری دنبال کنند.
ظهرابی از تهیه پیش نویس تفاهم نامه با سازمان نظام مهندسی معدن برای پایش و نظارت بر فعالیت‌های معدنی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد و گفت: سازمان محیط زیست به گزارش‌های سازمان نظام مهندسی معدن برای برنامه ریزی باز سازی و حفاظتی نیاز دارد.
هفدهمین اجلاس ملی سالانه هیأت عمومی نظام مهندسی معدن ایران با حضور بیش از 300 نفر از اعضای هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان‌های کشور در مازندران آغاز شده است.
در این اجلاس سه روزه در زمینه عملکرد سازمانهای نظام مهندسی معدنی استان‌ها در سال گذشته و برنامه و بودجه قابل اجرا در سال جاری بحث و بررسی می‌شود.
برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با حضور نخبگان و اساتید برجسته مهندسی معدن کشور و مدیران ارشد معاونت معدن وزارت صمت با هدف بررسی مشکلات و موانع فنی، بازاریابی، زیست محیطی، تجیهزات ، ماشین آلات، صادرات و واردات محصولات معدنی از مهمترین برنامه‌های این اجلاس است.
6990/‌1654

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/87705/معدنکاران-حداقل-احیا-و-باز-سازی-محیط-زیست-را-انجام-نمی-دهند
بستن   چاپ