پیام مازند
مهر گزارش می‌دهد
فعالیت 300 محیط بان در مازندران/ همه دغدغه‌های محیط بانان
سه شنبه 1 مرداد 1398 - 11:02:55
پیام مازند - ساری - کمبود امکانات و تجهیزات، بر عشق محیط بانان به کار سایه انداخته و آنان که هم غم نان دارند و هم جان، با سختی بسیار روزگار می گذرانند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در بیش از دو میلیون و 400 هزار هکتار از مناطق حیات‌وحش، تنها 200 محیط‌بان فعالیت می‌کند که دغدغه همیشگی‌شان حفظ حیات‌وحش است و در آرزوی روزی هستند تا هیچ موجودی، شکار نشود این درحالی است که در کشور به ازای هر شش هزار هکتار یک محیط بان فعالیت می‌کند.
رحیم بابانژاد فرمانده محیط بانی بابل به خبرنگار مهر می‌گوید: مشکلات محیط بانان زیاد و گسترده است و همکاران ما با عشق و جان و دل در این زمینه فعالیت دارند.
وی مشکلات مالی، خودرویی، کمبود وقت و زمان برای رسیدگی به خانواده را از جمله مسائل فراروی عنوان کرد و گفت: کار محیط بانی زمان و مکان خاصی ندارد و هرلحظه باید آماده باشیم.
وی به مخاطرات پیش روی محیط بانان اشاره و اضافه کرد: محل کار محیط بانان طبیعت بوده از این رو خطرهای زیادی آنان را تهدید می‌کند و تنها عشق به کار سبب می‌شود تا محیط بانان در این حوزه فعالیت کنند.
بابانژاد از مردم خواست تا برای نسل‌های آینده محیط زیست را حفظ کنند و گفت: محیط زیست برای همه مردم جهان اهمیت دارد و مربوط به یک شخص و فرد نیست و از مردم و تمامی اقشار می‌خواهیم برای حفظ محیط زیست سالم حمایت کنند.

محیط زیست برای همه مردم جهان اهمیت دارد و مربوط به یک شخص و فرد نیست و از مردم و تمامی اقشار می‌خواهیم برای حفظ محیط زیست سالم حمایت کنند
این محیط بان با اظهار اینکه محیط زیست کشور آلوده است و وضعیت خوبی ندارد، فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست را در جامعه و به ویژه مدارس الزامی دانست و انتقال طبیعت زیبا به نسل‌های آینده را مهم برشمرد.
وی به خاطرات برخورد با یکی از شکارچیان غیرمجاز در سال 96 اشاره کرد و گفت: در درگیری با این شکارچی براثر اصابت گلوله مجروح شدم اما به لطف خدا زنده ماندم.
مسلم آهنگری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات محیط بانان، فرسودگی ناوگان خودرویی را از جمله مشکلات بیان کرد و گفت: متوسط عمر ناوگان خودرویی محیط زیست بیش از 11 سال است.
وی توجه به وضعیت خدمتی محیط بانان را از دیگر موارد بیان کرد و گفت: به ازای هر 18 شبانه روز 12 شبانه روز استراحت دارند که از نظر روحی و روانی با مشکلاتی مواجه می‌شوند.
وی رویارویی با متخلفان و درگیری با شکارچیان غیرمجاز را از دیگر سختی‌های کار محیط بانان برشمرد و افزود: در مناطق دوردست قانون «هرکی قوی‌تر است» حاکم است و این مسئله مشکلات ما را با شکارچیان غیرمجاز بیشتر می‌کند.
به گفته آهنگری، شکارچیان متخلف در مناطق دور از مناطق انسانی و دوردست اقدام به تخلف می‌کنند و کار محیط بان در جاهایی که شهر و آبادی پایان می‌یابد، شروع می‌شود و وقتی قدرت دفاع نداشته باشند نمی‌توانند به خوبی از عرصه‌ها و حیات وحش حفاظت کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران همچنین با عنوان اینکه حقوق محیط بانان کافی نیست و نیازمند توجه و حمایت بیشتر هستند افزود: در مازندران 300 محیط بان کار حفاظت از 502 هزار هکتار عرصه‌های تحت پوشش را عهده دار هستند و علاوه بر آن، مناطق چهارگانه، پناهگاه حیات وحش و مناطق آزاد فعالیت می‌کنیم که انرژی و توان زیادی طلب می‌کند.
وی با اشاره به اینکه 12 شرح وظیفه برای محیط بان تعریف شده است گفت: بخش عمده از وظایف مربوط به برخورد با متخلفان شکار و صید است و این وظیفه انرژی زیادی می‌گیرد و علاوه بر آن جلوگیری از آلودگی‌های آب، خاک و هوا از دیگر وظایف به شمار می‌رود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه عمر ناوگان خودرویی محیط زیست بالای 11 است گفت: برخی خودروها را با سلام و صلوات نگهداری می‌کنیم.

حسینعلی ابراهیمی نیز می‌گوید: با توجه به وضعیت بودجه‌ای، توزیع بودجه و اعتبارات باید شاخص محور صورت گیرد زیرا برای جیره غذایی هر محیط بان شبانه روز 20 هزار تومان لازم است و در این صورت، یک میلیارد تومان برای جیره غذایی محیط بانان اعتبار لازم داریم اما 200 میلیون تومان بودجه درنظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: بودجه درنظرگرفته شده در زمینه خودرو نیز سبب می‌شود تا عملاً کار محیط زیست قفل شود و در حال حاضر میانگین عمر خودروهای محیط زیست 11 است و خودروها را با سلام و صلوات نگهداری می‌کنیم.
ما هنوز در محیط‌بانی از ماشین‌هایی مانند پاژیرو استفاده می‌کنیم درحالی‌که شکارچیان و متخلفان با پیشرفته‌ترین خودروها تردد می‌کنند
مدیرکل محیط‌زیست مازندران بابیان اینکه تجهیزات و ماشین‌آلات ما مناسب نیستند، عنوان کرد: ما هنوز در محیط‌بانی از ماشین‌هایی مانند پاژیرو استفاده می‌کنیم درحالی‌که شکارچیان و متخلفان با پیشرفته‌ترین خودروها تردد می‌کنند.
وی با اشاره به‌سختی کار محیط‌بانان، خطر حمله و کشته شدن نیز گفت: حقوق محیط‌بانان بسیار کم بوده و زیاد بودن ساعات کار در کنار سختی‌های آن سبب کاهش انگیزه محیط‌بانان شده است و در شاخص جذب محیط‌بان هم دچار مشکل بوده و پیشنهاد دادیم تا این شاخصه‌ها سریع‌تر اصلاح شود.
محیط بانان از جان و خانواده خود گذشته اند تا حیات وحش، جان و حیات خود را از دست ندهد اما نبود نیروی کافی محیط بان، ضرب و شتم و تهدید توسط متخلفین و شکارچیان، نبود انگیزه کافی خدمت به دلیل نبود قوانین حمایتی از محیط بانان، دوری از خانواده، زخمی و مجروح شدن و تا پای مرگ رفتن از مشکلاتی است که محیط بانان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/90952/فعالیت-300-محیط-بان-در-مازندران--همه-دغدغه‌های-محیط-بانان
بستن   چاپ