پیام مازند

آخرين مطالب

نسخه جدید «زمین خواری» به بازار طبیعت آمد! / برهم زدن زیست بوم دریای خزر با «ماسه خواری» مقالات

نسخه جدید «زمین خواری» به بازار طبیعت آمد! / برهم زدن زیست بوم دریای خزر با «ماسه خواری»
  بزرگنمايي:

پیام مازند -

پیام مازند


پدیده ماسه خواری سال‌هاست که در مازندران و شهر‌های شمال کشور رواج پیدا کرده و برخی از کارشناسان عامل اصلی این پدیده را توسعه بی‌ضابطه ویلاسازی می‌دانند.
گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، پدیده ماسه خواری مدتهاست که در شهر‌های شمالی کشور رواج پیدا کرده و برخی از کارشناسان معتقدند عامل اصلی این پدیده توسعه بی ضابطه ویلاسازی در استان‌های مازندران و گیلان است.
برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه ها، سواحل دریا و از دل کوهستان‌ها در شمال کشور و بخصوص در استان مازندران، در سال‌های اخیر رواج پیدا کرده که نه تنها فعالان و مسئولان زیست محیطی کشور، بلکه حتی مدیران استانهای و کشوری هم از این پدیده گلایه کرده و تاکید داشته اند که برداشت بی رویه ماسه در شمال کشور عامل بروز فجایع زیست محیطی فراوانی می‌شود.
ماسه خواری دغدغه‌ای در سواحل مازندران در این رابطه سرهنگ محسن مرادی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران نوشهر، ماسه خواری را از جمله دغدغه‌های موجود در سواحل بیان می‌کند و می‌گوید: در این راستا در حوزه قضائی نشتارود اقدام به تشکیل پرونده برای متخلفان شده است.
وی کاداستر را از مهمترین برنامه‌ها بیان می‌کند و در ادامه می‌افزاید: در سال جاری برای 326 هکتار از عرصه‌های طبیعی در قالب 43 فقره سند مالکیت به نام دولت سند صادر شده است.
سرهنگ مرادی افزایش چشمگیر قیمت زمین را از جمله عوامل و دلایل تصرف و دست اندازی به عرصه‌های طبیعی برشمرد و تصریح می‌کند: در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد کاهش چشمگیری در حوزه تصرفات منابع طبیعی هستیم و بیشترین دغدغه را در مناطق کوهستانی داریم.

پیام مازند

به گفته قاسم تقی زاده خامسی، معاون آب و آبفای وزیر نیرو چندین سال است که پدیده ماسه خواری بسیار رواج پیدا کرده و موجب برهم زدن زیست بوم دریای خزر شده است و اگر اکنون جلوی آن گرفته نشود، در آینده آسیب‌های جدی تری را متحمل محیط زیست شمال کشور می‌کند.
استان مازندران به دلیل دارا بودن جنگل، کوه، دریا، خاک حاصلخیز، در ردیف خاستگاه بهترین منابع و ذخایر مهم و استراتژیک نه تنها در کشور بلکه در جهان قرار دارد. یکی از مهم‌ترین ذخایر مازندران، معادن آن است که به دلیل تنوع ذخایر معدنی، استان مازندران در کنار قطب کشاورزی و گردشگری، معدن خیز نیز محسوب می‌شود. معادن شن، ماسه، در استان وجود دارد که همین امر باعث شده منابع طبیعی مازندران از چشم طمع سودجویان نیز درامان نماند.
به اعتقاد فعال محیط زیست مازندران عمده ماسه‌هایی که در سال‌های اخیر به صورت قانونی و غیرقانونی از کوه‌ها، سواحل و بستر رودخانه‌های شمال کشور برداشت شده، در ویلاسازی استفاده شده است و به نوعی می‌توان گفت ویلاسازی بی ضابطه، عامل اصلی رواج پدیده ماسه خواری در مازندران است.
به گفته یکی از فعال محیط زیست مازندران با وجود این که از سال‌ها پیش شاهد برداشت بی رویه ماسه در مازندان بودیم، اما در دو سال گذشته، این پدیده به شدت اوج پیدا کرده است؛ چراکه در این مدت شاهد اوج گیری سیل ساخت و ساز‌ها در استان مازندران بوده ایم و ماسه یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که ویلاسازان به آن احتیاج دارند.

پیام مازند

برداشت بی رویه ماسه به طبیعت آسیب می‌رساند مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با بیان اینکه متأسفانه در بخش‌های مختلف شاهد برداشت‌های غیرقانونی ماسه هستیم، این روند را سبب آسیب به طبیعت و محیط زیست دانست.
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با اشاره به اینکه برداشت غیرمجاز از بستر رودخانه‌ها و ساحل سبب بروز فجایع زیست محیطی جبران ناپذیری می‌شود، می‌گوید: برداشت غیرمجاز شن و ماسه از مهمترین مشکلات در حوزه منابع طبیعی محسوب می‌شود و باید برای آن چاره اندیشی صورت گیرد.
به گفته وی برداشت ماسه و شن ماسه سبب بروز هزاران میلیارد تومان خسارت‌های اقتصادی به حوزه‌های مختلف در استان مازندران شده است.
یکی از شهروندان مازندران با اظهار اینکه دریا و ساحل جزو اموال عمومی محسوب می‌شود، می‌گوید: به رغم پیگیری‌های مکرر اهالی، متولیان امور فقط با ایجاد یک مانع بتنی در بدو ورود به نوار ساحلی، کار دیگری انجام ندادند و متخلفان شبانه مانع را کنار زدند و همچنان به برداشت مشغول هستند.

پیام مازند

به گفته این شهروند هرشب از ساحل و بستر رودخانه ماسه برداشت می‌شود، جای چرخ ماشین آلات سبک و سنگین برداشت کننده ماسه را در سواحل و جای جای رودخانه‌های شهر می‌توان مشاهده کرد و متأسفانه اقدام قابل توجهی برای برخورد با این پدیده نشده است.
وی ادامه می‌دهد: به رغم پیگیری‌های مکرر اهالی، متولیان امور فقط با ایجاد یک مانع بتنی در بدو ورود به نوار ساحلی، کار دیگری انجام ندادند و متخلفان شبانه مانع را کنار زدند و همچنان به برداشت مشغول هستند.
برداشت ماسه از کف رودخانه به طور مستقیم منجر به تخریب اکوسیستم رودخانه و از بین رفتن جاندران می‌شود. بسیاری از جانوران دریای خزر از جمله فُک خزری، جاندارانی هستند که همواره احتیاج دارند مدتی برای استراحت به ساحل بازگردند، اما حالا که با برداشت ماسه و دیگر المان‌های توسعه ناپایدار در سواحل مازندران، امنیت سواحل این استان به خطر افتاده، حتی روند انقراض فک خزری نیز تسریع شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/238255/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است