تولید سالانه 15 هزار تن توت فرنگی در مازندران
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام مازند - فارس / سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه توت فرنگی در استان با سطح زیرکشت هزار و 500 هکتار و تولید 15 هزار تن دارای جایگاه دوم تولید در کشور است، گفت: شهرستانهای بابلسر، سیمرغ، قائمشهر، جویبار، ساری، بابل، نکا، بهشهر، سوادکوه، آمل و محمودآباد از مهمترین مناطق کشت توت فرنگی در استن هستند.
استان مازندران را باید در زمره غنیترین مناطق ایران به لحاظ تولیدات گیاهی قلمداد کرد چراکه تنوع اقلیمی و شرایط آب و هوایی منحصر به فرد، منابع خاکی جلگهای و حاصلخیز، پراکنش نزولات آسمانی و کیفیت مطلوب آبیاری این امکان را در مازندران فراهم کرده که بسیاری از محصولات بومی بوده و یا در صورت انتقال و ورود به راحتی رشد کند.
یکی از میوههایی که در کمتر از نیم قرن گذشته پرورش تجاری و اقتصادی آن در منطقه گزارش متداول شده و به عنوان میوه نوبری نام برده شده توت فرنگی است که از دیرباز گونهها و نژادهای خودرو و وحشی در نواحی جنگلی استان وجود داشته و با نامهای محلی شناخته میشود.
مازندران یکی از قطبهای مهم توت فرنگی و جزء دومین تولیدکننده این محصول به شمار می رود و میوه نوبری توت فرنگی به لحاظ ارزشمندی و مرغوبیت از بسیاری محصولات آسانتر و مناسب مصرف مختلف به صورت تازه خوری و فراوری از جایگاه ویژهای برخوردار است.
کاماروسا، سلوا و پاجرو از ارقام اصلاح شده تجارتی و اقتصادی مناسب تولید هستند که در فضای آزاد و گلخانه ای کشت و از اوایل سال تا اواسط تیرماه بردشات میشوند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتوگو با فارس با بیان اینکه توت فرنگی در استان مازندران با سطح زیرکشت هزار و 500 هکتار و تولید 15 هزار تن دارای جایگاه دوم تولید در کشور است، گفت: بابلسر، سیمرغ، قائمشهر، جویبار، ساری، بابل، نکا، بهشهر، سوادکوه، آمل و محمودآباد از مهمترین شهرستانهایی هستند که کشت توت فرنگی در این شهرستانها انجام میشود.
حسن عنایتیکلیجی ادامه داد: 4 هزار و 14 نفر در مازندران به پرورش توت فرنگی مشغول هستند.
وی اظهار کرد: بهکارگیری واریتههای اصلاح شده و تجاری به جای ارقام محلی، تغییر شیوه کشت از حالت سنتی به کشت مدرن، برگزاری کارگاههای تخصصی توت فرنگی برای ارتقاء دانش فنی بهرهبرداران، بستهبندی و درجهبندی توت فرنگی برای فراهم کردن صادرات آن به سایر استانها از جمله عواملی است که باعث افزایش میزان تولید محصول میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران ارزش اقتصادی توت فرنگی در استان مازندران را هزار و 500 میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: توسعه ارقام تجاری و اصلاح شده، نصب و راهاندازی پرکولینگ، توسعه مکانیزاسیون و تولید محصول سالم و ارگانیک را از برنامههای در دست اقدام جهاد کشاورزی استان در راستای تولید این محصول است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه توت فرنگی مصرف تازه خوری دارد به همین دلیل تولید محصول ارگانیک اهمیت زیادی دارد و باید از مصرف سموم نباتی در مزارع توت فرنگی جلوگیری کرد و برای افزایش کیفیت محصول از کودهای آلی و بیولوژیک استفاده کرد.
-
سه شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۷:۳۰
-
۵۷ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/254714/