پیام مازند

آخرين مطالب

وزیر میراث فرهنگی برای تجهیز موزه‌های چهارگانه ساری اعلام آمادگی کرد سیاسی

وزیر میراث فرهنگی برای تجهیز موزه‌های چهارگانه ساری اعلام آمادگی کرد
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - ایرنا – وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با توجه به این که ساری به موزه‌ای مناسب و بزرگ‌تر برای به نمایش در آمدن اشیاء تاریخی نیاز دارد، حمایت لازم به منظور تجهیز و ایجاد یک موزه باکیفیت در ساری را انجام می‌دهیم.

سید عزت‌الله ضرغامی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از موزه تاریخ ساری و رونمایی از بشقاب تاریخی دوران ساسانی به خبرنگار ایرنا گفت: موزه کنونی ساری که بشقاب سیمین دوران ساسانی در آن موقتا به نمایش در آمد، در یک بنای تاریخی قرار گرفته که گنجایش محدودی برای نمایش دادن آثار تاریخی دارد.
وی افزود: البته دست‌اندرکاران میراث فرهنگی در ساری برای راه‌اندازی موزه در همین بنای تاریخی و مرمت آن به منظور نشان دادن اشیاء تاریخی سلیقه به خرج دادند، اما با توجه به اهمیت مازندران و ساری و این که لازم است اشیاء تاریخی بیشتری را در مرکز مازندران به نمایش بگذاریم؛ این موزه ظرفیت ندارد و به موزه بزرگتری نیاز است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز موجود، موافقت شد که ساختمان های مناسب واگذار شده از سوی شهرداری برای ایجاد موزه تجهیز شود و برخی اشیاء ارزشمند تاریخی نگهداری شده در موزه‌های ملی را به ساری بیاوریم تا موزه‌ای مناسب و با کیفیت در این شهر موجود باشد.
ساختمان‌های چهارگانه موزه بوستان ولایت ساری حدود یک سال پیش و در روز سوم خرداد 1400 با حضور وزیر وقت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از سوی شهرداری ساری برای تجهیز و ایجاد موزه به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی واگذار شدند.
این چهار ساختمان بخشی از زیرساخت‌های موجود در بوستان ولایت ساری هستند که تا پیش از ساخت این بوستان و در زمان استقرار پادگان نیروی زمینی ارتش در این محوطه، به عنوان بخشی از زیرساخت‌های نظامی استفاده می‌شدند، اما پس از واگذاری 6 هکتار از 10 هکتار زمین پادگان به شهرداری برای ساخت پارک، این نهاد شهری با مرمت این ساختمان‌ها فضایی برای راه‌اندازی موزه‌های شهری ایجاد کرد.
تعیین تکلیف بافت تاریخی ساری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پس از بازدید از موزه تاریخ ساری و رونمایی از بشقاب تاریخی دوران ساسانی، از بافت تاریخی مرکز مازندران و محله آب‌انبارنو نیز بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت ساختمان‌های تاریخی موجود در این بافت قرار گرفت.

پیام مازند


در این بازدید که با حضور استاندار مازندران، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان، نماینده ساری و میاندورود در مجلس، فرماندار ساری و تعدادی از مسئولان شهرستان و فعالان حوزه میراث فرهنگی انجام شد، ضرغامی پس از شنیدن اظهارات کارشناسان حوزه میراث فرهنگی مازندران درباره بلاتکلیفی اجرای طرح احیاء بافت تاریخی این شهر و رها شدن برخی بناهای در تملک شرکت بازآفرینی شهری، قول پیگیری‌های لازم برای به سرانجام رسیدن احیاء این بناهای تاریخی را مطرح کرد.
مسعود نیکوبیان کارشناس میراث فرهنگی مازندران در این بازدید آخرین وضعیت احیاء محله آب‌انبارنو و بناهای تاریخی آن را برای وزیر میراث فرهنگی تشریح کرد و گفت: نکته مهم درباره این بافت این است که شرکت بازآفرینی شهری بسیاری از این بناها را خریداری کرد و حتی کاربری‌شان نیز در طرح اولیه مشخص شده است. حتی برخی آپارتمان‌ها و ساختمان‌های اطراف این ساختمان‌ها نیز خریداری شد تا پس از مرمت بناها با تخریب ساختمان‌های جدید، زمین آن‌ها به محوطه بناهای میراثی اضافه شود. اما متأسفانه این بناها از سوی شرکت بازآفرینی شهری رها شده‌اند و توجهی به آن‌ها نمی‌شود.
وی افزود: انتظار و درخواست ما این است که وزارت میراث فرهنگی از طریق رایزنی با شرکت بازآفرینی شهری کمک کند این بناها طبق ضوابط و مقررات و تحت نظر میراث فرهنگی در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرند.
مهدی ایزدی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این بازدید وضعیت برخی از خانه‌ها را تشریح کرد و با اشاره به خانه تاریخی فاضلی گفت: این بنای تاریخی که در اختیار راه و شهرسازی است با گذشت چند سال از مرمت هنوز مورد استفاده بخش گردشگری قرار نگرفته و هیچ گونه کاربری برای آن تعریف نشده است.
وی نیز خواستار مساعدت وزیر میراث فرهنگی برای حل مشکل موجود در مسیر احیاء بافت تاریخی ساری شد و اظهار کرد: طرح احیاء معابر محله قدیمی آب‌انبارنو پارسال به شهرداری ساری تحویل شد و اخیرا نیز اجرای آن از سوی شهرداری با مرمت و نماسازی یکی از ساختمان‌ها آغاز شد. امیدواریم که با مساعدت و نگاه ویژه، موضوع خانه‌های تاریخی ساری نیز حل شود و شاهد به بهره‌برداری رسیدن این بناهای مهم ساری در حوزه گردشگری باشیم.

پیام مازند


وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این بازدید اظهار کرد: این بناها باید از طریق صندوق‌های احیاء واگذار شوند و پس از مرمت به کاربری‌های مختلف تغییر یابد. این کار در شهرهای دیگر انجام شده و نتیجه‌بخش هم بود.
ضرغامی پس از بازدید برخی از ساختمان‌های قدیمی و فرسوده ساری گفت: اگر این ساختمان‌ها به کسانی که تجربه کافی دارند واگذار شود بهترین بهره‌برداری را خواهند کرد. صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناهای تاریخی با اداره کل میراث فرهنگی مازندران باید هماهنگ شوند و در مسیری قانونی کار واگذاری این بناها انجام شود.
وی افزود: به رئیس پژوهشگاه وزارت و رئیس صندوق احیاء و بهره‌برداری بناهای تاریخی مأموریت می‌دهم تا سفری به مازندران داشته باشند و پس از بازدید از بافت این محله و بررسی وضعیت بناها، پیگیری‌های لازم در این زمینه را انجام دهند.
وزیر میراث فرهنگی افزود: معمولا ما در بخش‌هایی که مالکیت بناهای تاریخی با مشکل مواجه باشد دچار چالش می‌شویم. اما در ساری که مالکیت بناها مشخص شده و در اختیار بخش دولتی است نباید چنین وضعیتی را شاهد باشیم.
برنامه بهسازی بناهای تاریخی هسته مرکزی شهر ساری به دهه 80 برمی‌گردد که با ریزش بخشی از خانه فاضلی مورد توجه قرار گرفت و توسط شرکت عمران و بهسازی خریداری شد تا برای بازسازی بافت تاریخی ساری گام‌های جدی‌تری برداشته شود. اما بازسازی خانه فاضلی به دلایل اداری متعدد سال 1388 آغاز شد و تا سال 1391 نیز ادامه یافت.
با این بازسازی ، امید برای احیای سایر بناهای تاریخی ساری نیز افزایش یافت. اردیبهشت 1395 نیز مدیرکل وقت راه و شهرسازی مازندران اعلام کرد که عملیات اجرای ترمیم و بهسازی بافت تاریخی محله آب‌انبارنو با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی آغاز شد تا سیمای این گستره تاریخی دو کیلومتر مربعی در هسته مرکزی ساری بازسازی و مرمت شود. یکی از اقدامات مدنظر نیز بازسازی بناهای تاریخی موجود در این محدوده بود.
شرکت عمران و بهسازی ایران که دفتر بافت تاریخی آن در محله آب‌انبارنو و مجاورت همین بناهای تاریخی قرار دارد، مجموعه عمارت کلبادی 2، خانه صادقیان، عمارت سردارجلیل و خانه میرگتی را خریداری کرد و از نیمه دوم سال 1394 احیا و مرمت این بناها را در دستور کار قرار داد. در این بین نیز دو عمارت سردارجلیل و کلبادی2 از نظر ظاهری و معماری شرایط به مراتب متفاوت‌تر و جذاب‌تری دارند. به همین دلیل مرمت و احیای آن‌ها در دستور کار قرار گرفت. طی سال‌های اخیر سقف عمارت سردارجلیل مرمت شد و اکنون شرایط تقریبا باثباتی دارد. اما عمارت کلبادی2 که به خانه سرهنگ‌خان نیز معروف است از چند ماه پیش تا کنون در وضعیت نامناسبی قرار گرفته است.
برچسب‌ها
گردشگری ساری عزت الله ضرغامی مازندران ساری2022 میراث فرهنگی موزه بنای تاریخی
پروندهٔ خبری
رویداد بین‌المللی ساری 2022، دروازه توسعه گردشگری مازندران

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/255831/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای هافبک چلسی: نزدیک بود از گرما غش کنم!

چشمی بدون قرارداد در تمرین استقلال!

خرید مهاجم خارجی برای پرسپولیس قطعی شد

فغانی: جام جهانی باشگاه‌ها یکی از آخرین تورنمنت‌های من است

درگذشت مادر شهید ملکوتی در آمل

خواص شگفت انگیز نخود و لوبیای سیاه

آغاز رقابت‌های کشتی آزاد جوانان قهرمانی آسیا با حضور نمایندگان مازندران

اعتراف مارسکا: پاری‌سن‌ژرمن بهترین تیم جهان است

دروازه‌بانی که فعلا بدون رقیب است!

از قهرمانی تا انحلال؛ سقوط بی صدا وحدت مهریز یا همان صدرشیمی

انتقاد سرمربی تیم والیبال جوانان ایران از برنامه ریزی ناعادلانه FIVB

هوای مازندران از فردا آفتابی و گرم

آزادی 137 زندانی غیر عمد با کمک ستاد دیه استان مازندران

هشدار هواشناسی درباره تشدید ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

حضور دو نسل از اعجوبه‌ها در یک قاب؛ مسی و یامال در اولین تیزر 2026

رتبه‌بندی نهایی مدعیان توپ طلای 2025 منتشر شد

پاسخ منفی طارمی به پیشنهاد الوصل امارات

لالوویچ نایب‌رئیس اتحادیه فدراسیون‌های تابستانی شد

مناسبت روز/ شنبه، 21 تیر ماه

فواید شگفت‌انگیز طبیعت‌گردی بر سلامت جسم و روان

بیش از 29 هزار داوطلب مازندرانی در تب و تاب نوبت دوم آزمون سراسری

محبی: قطعاً علاقه‌مند بودم به استقلال برگردم

پاسخ ونگر به کلوپ: اصلا نظرت را قبول ندارم!

تقوی: پیاتزا دوست ندارد کسی در کارهای فنی تیم ملی دخالت کند

مذاکره سپاهان با تاکتیسین سرشناس استقلال!

سلطانی: کسب سهمیه جهانی سخت‌تر شده است

شهدای اخیر گلستان نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

گوشی هوشمند، ذهن سالمندان را فعال‌تر می‌کند

روایتی از محرم در هند

دیدار استاندار گیلان و سخنگوی وزارت خارجه با خانواده شهید دانشمند هسته‌ای

گامی مهم برای تجمیع مراکز آموزشی و تاسیس دانشگاه جامع استان

پایان داوری مرحله استانی چهل‌وسومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان استان مازندران

برگزاری چهل‌وسومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان مازندران با استقبال چشمگیر

آغاز ارزیابی چند برابر ظرفیت داوطلبان دختر دانشگاه فرهنگیان در مازندران

مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان مازندران در ایستگاه پایانی

حسین‌زاده: برابر پرسپولیس حرفی برای گفتن نداشتیم!

حسین‌زاده: هواداران انگیزه قهرمانی ما بودند

حسین‌زاده: اخراجم برابر ذوب‌آهن منصفانه نبود!

حسین‌زاده: تا فینال آسیا می‌رفتیم رکورد سردار را می‌زدم

تمرین ریکاوری تیم ملی فوتبال بانوان پس از برتری مقابل سنگاپور

عذرخواهی اشرف حکیمی از یکی از هواداران رئال مادرید که مورد اصابت شوت او قرار گرفته بود

امیرحسین حسین زاده: این فصل اگر 6 گل هم می خوردیم باید 7 تا می زدیم

واکنش امیرحسین حسین زاده به حذف تراکتور از لیگ قهرمانان آسیا

امیرحسین حسین زاده: دلیل عدم خوشحالیم مقابل استقلال این بود که روزهای خوبی در این تیم داشتم

امیرحسین حسین زاده: هواداران چادرملو بدون دلیل به بازیکنان تراکتور فحش می دادند

امیرحسین حسین زاده: قهرمانی با استقلال نسبت به قهرمانی با تراکتور شور و هیجانی نداشت

فیرمینو با باشگاه جدیدش به توافق کامل رسید

کیت افتخاری پورتو برای دیگو ژوتا، مهاجم اسبق خود که در سانحه رانندگی درگذشت

دلیل موفقیت بازیکنان و تیم تراکتور از دیدگاه امیرحسین حسین زاده

بازگشت ذوب آهن به چرخه تمرینات