پیام مازند

آخرين مطالب

در وبینار نقش مدیریت بهینه پسماندها در ارتقاء سلامت و بهداشت مطرح شد؛

تولید روزانه 110 تن پسماند بیمارستانی در تهران شهرداری تهران

تولید روزانه 110 تن پسماند بیمارستانی در تهران
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از موارد بسیار مهم در مقوله سلامت اجتماعی موضوع مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی است، گفت: عدم مدیریت مناسب پسماندهای بیمارستانی می تواند موجب انتشار عفونت و عوامل بیماری زا و گسترش بسیاری از بیماری های خطرناک مانند ایدز، هپاتیت های B ,C از طریق زخم های حاصل از پسماندهای تیز و برنده شود.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شینا انصاری در وبینار نقش مدیریت بهینه پسماندها در ارتقاء سلامت و بهداشت که به مناسبت هفته سلامت توسط سازمان مدیریت پسماند برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت موضوع سلامت شهری، طی سال های گذشته شهرداری تهران و بطور مشخص سازمان مدیریت پسماند نسبت به جمع آوری، دفع و امحای پسماندهای پزشکی اقدام کرده، درحالیکه طبق قانون و آیین نامه های اجرایی مترتب بر آن می بایست پس از تبدیل این پسماندها به پسماندهای عادی شهرداری آنها را جمع آوری کند.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه بخش اعظم پسماندهایی که در مراکز بزرگ و کوچک واحدهای درمانی تولید می شوند، در گروه پسماندهای خطرناک طبقه بندی می شوند و انجام کنترل های لازم و مدیریت صحیح و هوشمندانه آن ها بسیارحائز اهمیت است، تصریح کرد: عدم مدیریت مناسب پسماندهای بیمارستانی می تواند موجب انتشار عفونت و عوامل بیماری زا و گسترش بسیاری از بیماری های خطرناک مانند ایدز، هپاتیت های B ,C از طریق زخم های حاصل از پسماندهای تیز و برنده شود. ضمن اینکه عوامل شیمیایی و فلزات سنگین مانند جیوه، برم و نقره که در برخی تجهیزات پزشکی وجود دارد، تا مدت های مدیدی در طبیعت باقی می ماند.
انصاری خاطرنشان ساخت: بیمارستان‌های کشور به عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع تولید پسماندهای پزشکی روزانه 400 تن پسماند تولید می‌کنند، که این آمار در شهر تهران در ایام کرونا بالغ بر 110 تن در روز بوده است. بخشی از این پسماندها پسماندهای خطرناکی هستند که در صورت عدم اعمال مدیریت مناسب مخاطرات زیادی برای محیط زیست، بهداشت محیط و سلامتی شهروندان ایجاد می کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار با اشاره به اینکه از سال 1386 با تصویب و ابلاغ ضوابط و روش های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و وابسته در کشور روش های تصفیه و بی خطرسازی غیرسوز مطرح شده و متعاقب آن بیمارستان های کشور مجهز به سیستم های غیرسوز شدند، گفت: نکته قابل توجه این است که استفاده و راهبری این سیستم ها بصورت مجزا در واحدهای درمانی به نحوی که بتواند پسماندهای ویژه بیمارستانی را به معنای واقعی کلمه بی خطر و نه کم خطر و صرفا ضدعفونی یا disinfect کند به سختی قابل حصول است.
انصاری افزود: در مرحله پایش پسماندهای پزشکی، طبق قانون، تولیدکنندگان پسماند پزشکی موظف‌اند پسماندهای تولیدی خود را شناسایی و آمار تولید را به تفکیک 4 دسته اصلی یعنی «عفونی»، «تیز و برنده»، «شیمیایی - دارویی» و «عادی» به صورت روزانه ثبت کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار تصریح کرد: موضوع بعدی نگهداری این پسماندها در مراکز درمانی در اتاق مبرد و همچنین مدت زمان نگهداری پسماند است که در صورت عدم وجود سیستم خنک کننده، زمان نگهداری موقت پسماندهای عفونی یعنی فاصله زمانی بین تولید و ضدعفونی شدن در شرایط آب و هوای گرم 24 ساعت و سرد 48 ساعت است.
وی با تاکید بر اهمیت پایش دستگاه های ضدعفونی کننده پسماندهای عفونی مراکز پزشکی، گفت: هر یک از انواع دستگاه های ضدعفونی کننده بایستی مجهز به تجهیزات ثبت کامپیوتری یا گرافیک باشد تا بطور اتومات و مداوم پایش شده و تاریخ، زمان، روز، تعداد بار در زمان مشخص شود. دستگاه ضدعفونی کننده باید حداقل سالی یکبار کالیبره شود و مستندات در زمان بازدید موجود باشد تا محصولات جانبی سمی یا خطرناک در حین کار تولید نشود. مرحله بعد پایش میکروبی زدایی پسماندهای عفونی توسط دستگاه های غیرسوز است که با استفاده از اندیکاتورهای باکتریایی می توان میکروبی زدایی پسماندهای پزشکی را صحه گذاری کرد. به نحوی که هر دستگاه ضدعفونی کننده می بایست قابلیت غیرفعال‌سازی میکروبی اسپورهای باکتری به میزان حداقل تا 6 کاهش لگاریتمی در پایه 10 را داشته باشد.
انصاری با بیان اینکه بررسی ها حاکی از وجود مشکلات متعدد در عملکرد دستگاه ها بواسطه نقایص فنی، عدم کالیبراسیون، عدم نگهداشت و راهبری مناسب و نبود امکانات برای رصد و نظارت کافی و وافی بر عملکرد تک تک این تجهیزات دارد، اظهار کرد: حال اگر علاوه بر مراکزی که این تجهیزات را دارند یعنی بیمارستان ها، مراکز زیادی مانند مطب های پزشکی، مراکز تزریقات محلی، کلینیک ها، و آزمایشگاه های تشخیص طبی و پژوهشی و سایر مراکز خرد که بالغ بر 4200 مرکز در تهران هستند را در نظر بگیریم خواهیم دید که تنها در رابطه با مدیریت بهینه پسماندهای بیمارستانی بالاخص پسماندهای عفونی و تیز و برنده با مشکلات عدیده ای روبه رو هستیم که فشار مدیریتی و اجرایی آن علی رغم عدم الزام و تکلیف قانونی شهرداری ها همچنان بر دوش شهرداری تهران سنگینی می کند.
وی در پایان یادآور شد: علاوه بر مساله پسماندهای ویژه پزشکی، مساله دیگر پسماندهای ویژه صنعتی است که لازم است با توجه به خطرات جدی این دسته از پسماندها از جمله پسماندهای برق و الکترونیک و پسماندهای حاوی جیوه و الزام جایگزینی لامپ‌ها و تجهیزات پزشکی دارای جیوه با انواع فاقد جیوه، با توجه به الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون میناماتا برای مدیریت آنها هم اقدامی اثرگذار از جانب متولیان انجام شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/255860/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در مازندران

غایب بزرگ مقابل تراکتور: یک گلزن

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

تغییر استاندار مازندران تکذیب شد

شتاب ساخت مسکن مازندران در دولت سیزدهم

جیب بارانه بگیران پر پول شد

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها ‌در حمایت از عملیات وعده صادق

کشف انبار لوازم خانگی 12 میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در حمایت از عملیات وعده صادق

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی توسط معلم در حال پیگیری است

توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور

اولین نشای برنج در مازندران انجام شد

عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در نوار ساحلی مازندران در حمایت از عملیات وعده صادق

شالیکاری در مازندران مکانیزه شود

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

گردهمایی فعالان هنری مساجد مازندران

مطالبه عمومی برای اجرای طرح نور درمازندران