پیام مازند

آخرين مطالب

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران خبر داد؛

ساماندهی هفت هزار معتاد متجاهر در مراکز ماده 16/ توانمندسازی معتادان متجاهر در مدیریت شهری جدید مورد تاکید است شهرداری تهران

ساماندهی هفت هزار معتاد متجاهر در مراکز ماده 16/ توانمندسازی معتادان متجاهر در مدیریت شهری جدید مورد تاکید است
  بزرگنمايي:

پیام مازند - احمدی صدر از ساماندهی بیش از هفت هزار معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 شهر تهران خبر داد و گفت: وسعت تهران باعث شده تا شاهد آسیب‌های اجتماعی فراوانی در شهر باشیم.

به گزارش خبرنگار شهر ، احمد احمدی صدر با اشاره به ساماندهی بیش از هفت هزار معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 شهر تهران گفت: وسعت شهر تهران از نظر جمعیت معادل چند کشور همسایه کشور می باشد و این وسعت باعث شده تا شاهد آسیب های اجتماعی فراوانی در شهر تهران باشیم.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه سوال این است که در دهه های گذشته وضعیت ساماندهی معتاد متجاهر چگونه بوده است، ادامه داد: سال 95 با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر رسیدگی ویژه به آسیب های اجتماعی در تهران و اینکه ایشان فرمودند دختر فراری دختر من و پسر معتاد پسر من است و باید به افراد آسیب دیده به عنوان اعضای خانواده نگاه شود؛ اما باز هم شاهد افزایش جمعیت معتادان در شهر تهران بودیم.
فعالیت‌های گسترده دستگاه‌های متولی در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر
وی بیان کرد: در سال 1395 جمعیت معتادان شهر تهران 10 هزار نفر بود اما در بررسی های سال 1400 این آمار به 20 هزار نفر در شهر تهران رسیده است.
احمدی صدر با بیان اینکه گزارش های دستگاه های متولی حکایت از فعالیت های متنوع و گسترده در این حوزه دارد، یادآور شد: دستگا های متولی هر کدام به مانند یک جوی آب جاری حرکت خود را به تنهایی و جزیره ای ایفا می کردند.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه هر چند این مراکز به هم پیوسته بوده است و به امکانات یکدیگر نیاز داشته اند، تاکید کرد: چرخه بین نهادها و سازمان ها معیوب بود به عنوان مثال نامه نگاری بین آنها چند ماه و چند سال و حتی یک دهه طول می کشید. به عبارتی عدم هماهنگی این دستگاه ها باعث افزایش جمعیت معتادان شده است.
وی در ادامه گفت: در این دوره مدیریت شهری مدل قرارگاه را در پیش گرفتیم تا فاصله بین نهادهای متولی کمتر شود. در جلسات قرارگاه همه دور یک میز هستند و هماهنگی ها در لحظه جواب داده می شود.
21 جلسه و 280 مصوبه در قرارگاه آسیب‌های اجتماعی
احمدی صدر افزود: تاکنون قرارگاه آسیب های اجتماعی 21 جلسه برگزار و 280 مصوبه داشته است. این در حالی است که 84 درصد مصوبات اجرا شده و 16 درصد در حال اجراست.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: 50 درصد از مصوبات اجرا شده همان مصوباتی بود که بین 6 ماه تا چند سال در ساختار سازمان های متولی مسکوت مانده و گرفتار بوروکراسی اداری شده بود.
وی با اشاره به اینکه ما در ساختار جهادی وقتی می خواهیم مشکلی را حل کنیم یک قرارگاه مختص به موضوع آسیب های اجتماعی راه اندازی کرده ایم تا به مسائل اجتماعی به عنوان یک معضل و پدیده نگاه شود؛ ادامه داد: در قرارگاه تمامی پیگیری ها در حد عالی انجام می شود. قرارگاه تلاش می کند تا هم افزایی بین دستگاه های متولی ایجاد کند و می توانیم با جلوگیری از بوروکراسی اداری سازمان های متولی را در کنار هم جمع کنیم.
احمدی صدر با اشاره به اینکه در سنوات گذشته معتادان متجاهر را جمع آوری و بین 6 ماه تا یک سال هم نگهداری می شدند یادآور شد: این در حالی است که معتادان روز شماری می کردند تا این دوره تمام شود به عبارتی می توان گفت که در سنوات گذشته برای زندگی اجتماعی آنها، سم زدایی و بازگشت معتادان به خانواده و جامعه برنامه ای وجود نداشت. 
تاکید بر توانمندسازی معتادان متجاهر در مدیریت شهری جدید
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه این مساله را در قرارگاه با جدیت دنبال می کنیم، تاکید کرد: یکی از موارد مورد تاکید در این دوره مدیریت شهری توانمند سازی این افراد است به عبارتی در طول دوره روی آمادگی روحی و روانی افراد کار می کنیم.
وی با اشاره به اینکه تا این تفکر وجود داشته باشد که معتاد مجرم است یا بیمار مشکلات حل نخواهد شد، گفت: معتاد متجاهر چه مجرم و یا بیمار باشد اگر ما این افراد را خانواده خود بدانیم و احساس کنیم دختر فراری دختر ما و معتاد در خیابان فرزند ماست به راحتی از کنار مصوبات رد نمی شویم. هیچ وقت این دغدغه وجود نداشته است تا این افراد آسیب دیده را خانواده خود بدانیم.
احمدی صدر اظهار کرد: در حوزه آسیب های اجتماعی ترویج این فرهنگ که افراد آسیب دیده خانواده ما هستند، لازم است. در دنیا 5 تا 6 درصد امکان بازگشت معتاد متجاهر به زندگی وجود ندارد اما اعتقاد داریم حتی اگر یک درصد هم امکان بازگشت وجود داشته باشند کار را انجام می دهیم.
تصویب افزایش ظرفیت‌های تهران در قراگاه اجتماعی
مدیرعامل سازمان رفاه،خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: در جلسه قرارگاه مصوب شد تا ظرفیت های تهران افزایش پیدا کند و شهرداری تهران در این هم افزایی مدیریتی پیش قدم شد. این رویکرد وظیفه ذاتی شهرداری ها نیست اما می تواند با همکاری سازمان ها این کارها را انجام دهد.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات معتادان متجاهر منع پذیرش ها بود که زخم باز و عفونی دارند. این افراد را پذیرفتیم و به نام یاور شهر 3 در حال فعالیت است.
احمدی صدر بیان کرد: در تهران معتادان بالای 65 سال و بین 16 تا 18 سال مراکز جداگانه ای به خود اختصاص داده اند. در هر صورت اگر نیروی انتظامی فردی را ارجاع دهد او را قبول می کنیم.
بازسازی و تجهیز مراکز ماده 16 توسط شهرداری
مدیرعامل سازمان رفاه،خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به افزایش مرکز بانوان در شهر تهران یادآور شد: بازسازی و تجهیز مراکز ماده 16 نیز با صرف هزینه چند ده میلیاردی توسط شهرداری تهران انجام شده است. 
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران تاکید کرد: مراکز یاور شهر 1،2،3 مرکز شفق، مرکز ویژه بانوان، مرکز طراوت با همکاری سپاه یا احداث شده یا در حال ساخت و تجهیز است، البته در این میان سایر مراکز ساماندهی معتادان زیر نظر سازمان زندان ها و پلیس است.
وی با اشاره به شرایط جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر گفت: جمع آوری معتادان متجاهر توسط پلیس با حکم دادستانی انجام می شود، البته تمام افرادی که جمع آوری می شوند معتاد متجاهر نیستند و در غربالگری های اولیه 31 درصد آزاد می شوند.
در گذشته برای بازگشت مجدد معتادان متجاهر به اجتماع کاری انجام نمی‌شد
احمدی صدر افزود: تعداد جمع آوری در تهران از ابتدای شکل گیری قرارگاه تا امروز صد هزار نفر بوده است که تعدادی از آنها در غربالگری آزاد و بیش از هفت هزار نفر ساماندهی و در مراکز پذیرش شده اند.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به وجود تعداد بالای معتادان در تهران به رغم جمع آوری های انجام شده ادامه داد: هر چند در سال های گذشته جمع آوری معتادان متجاهر انجام شده و طبق پروتکل ها این افراد بین 6 تا 9 ماه نیز نگهداری می شدند اما برای بازگشت دوباره آنها به اجتماع کاری انجام نمی شد و این افراد بعد از آزادی دوباره به چرخه اعتیاد وارد می شدند.
وی بیان کرد: زمان صفر شروع این طرح را از زمان شکل گیری قرارگاه باید در نظر بگیریم. یک سال باید از این مساله بگذرد و پلاک های قرمز پلمب و با فروشندگان برخورد شود. این پروسه یک تا سه سال زمان می خواهد.
به اعتقاد احمدی صدر؛ تا زمانی که تمام معتادان متجاهر جمع نشوند و پروسه زمانی یک تا سه سال طی نشود، شاهد حضور معتاد در تهران خواهیم بود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/257170/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت جاده‌ها؛ تردد روان در محورهای چالوس و هزار

تجمع مردم خرم آباد در حمایت از اجرای طرح نور

وضعیت «برج‌های دوقلو» خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

ممنوعیت های تردد در محورهای شمالی در پایان هفته اعلام شد

وضعیت «برج‌های دوقلو» در خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

آبگرفتگی 10 مسکن در سوادکوه/ 7 سردهنه در بابل آسیب دید

ادامه مراسم جمعه های خشم در مازندران

کمیته انضباطی؛ خیبری‌ها 100 میلیون جریمه شدند

تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی

رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد

انهدام باند سارقان در خرم‌آباد

دستگیری سارقان حرفه‌ای منازل در تنکابن

پیش بینی افزایش دمای هوا در مازندران

تجمع مردمی حمایت از «طرح نور» در خرم‌آباد برگزار می‌شود

توضیح سردار رادان درباره گشت ارشاد/ مهمتر از طرح نور، پلیس ماموریتی ندارد!

طرح نور مایه قوت قلب و امید مردم است

ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد

بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران برگزار می‌شود

توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت مردم از اجرای طرح نور

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده‌های مازندران

گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم

سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر

ثبت نام جام هواداری تمدید شد

طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود

تجلیل مردم اراک و ساوه از پلیس در اجرای طرح نور

قدردانی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان از اجرای طرح نور در آذربایجان غربی

قدردانی فرمانده انتظامی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان در اجرای طرح نور

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

اعزام تیم بوکس نوجوانان مازندران به مسابقات قهرمانی کشور

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر

نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟

پایداری هوا در مازندران

استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران

8000 میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

رقابت 38 هزار و 510 داوطلب کنکور در مازندران

آسمان مازندران تا اواسط هفته آینده صاف و آفتابی

افزایش 20 درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان