برداشت نیشکر از مزارع مازندران
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - نیشکر یا همان "شکر لَلِه" حاصل دست رنج کشاورزان مازندرانی است. نیها پس از پوست کنی در مزرعه برای ابگیری به اینجا میایند.
شغلی که در روستای ریکنده قائم شهر قدمتی بیشتر از یک قرن دارد و اهالی این روستا و روستاهای دیگر مازندران سالهاست با این نیها، کام مردم را شیرین میکنند.
از هر 180 لیتر آب شکر، در هر دیگ 25 تا 30 کیلو شکر قرمز یا کف تولید میشود و حالا بیش از 100 کارگاه با ایجاد 1000 فرصت شغلی رو به نیمه صنعتی شدن در استان فعالند.
بهنمیر هم یکی دیگر از قطبهای تولید این محصول در مازندران است. با بسیاری از مزیت و خواص که استقبال مردم رو هم به همراه داشته است.
در مازندران 240 هکتار سطح زیر کشت این محصول وجود دارد که حدود 1500 تن برداشت نیشکر پیش بینی میشود. مازندران بعد از خوزستان رتبه دوم کشور را در تولید این محصول دارد.
خواص نیشکر برای بدن:
از بوی بد دهان و پوسیدگی دندانها پیشگیری میکند.
به رشد استخوانها و دندانها کمک میکند.
تشنج ناشی از تب را درمان میکند.
به عملکرد کبد کمک میکند.
بهعنوان تقویتکننده دستگاه گوارش عمل میکند.
برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
به کاهش وزن کمک میکند.
قدرت عضلانی را افزایش میدهد
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
جوش و آکنه را درمان میکند.
از پوست در برابر پیری محافظت میکند.
برای زنان باردار مفید است.
بنیامبن مرشدی و گزارشی از برداشت نی های خوشمزه:
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/278586/