پیام مازند

آخرين مطالب

موزه بابل از اختیار میراث فرهنگی خارج نمی شود فرهنگي

موزه بابل از اختیار میراث فرهنگی خارج نمی شود
  بزرگنمايي:

پیام مازند -  موزه بابل یکی از آثار مهم و تاریخی این شهر است که وضعیت آن پس از سال‌ها مورد بحث است. در سال 94 میراث فرهنگی اعلام می‌کرد که هیچ سندی مبنی بر وقف بودن این موزه وجود ندارد اما اداره اوقاف بابل مدعی بود که این موزه وقف حوزه علمیه است.
ساختمان این موزه در سال 1307 احداث شد و تا سال‌ها شهرداری بابل در آن مستقر بود.
  سرانجام در شهریور سال 1373 این بنا به کتابخانه عمومی تغییر کاربری یافت.
در سال 74 اداره میراث فرهنگی استان مازندران با تعامل استانداری این ساختمان را با کاربری فرهنگی در اختیار میراث فرهنگی استان مازندران گذاشت و در سال 75 با عنوان موزه بابل آغاز به کار کرد و از آن زمان به عنوان موزه مردم شناسی و باستان شناسی و اسناد شناخته می‌شود.
اما اختلاف نظر برسر وضعیت آن در اردیبهشت سال 98 باعث شد فرصت ده روزه‌ای از سوی مقامات قضائی بابل به میراث فرهنگی برای تخلیه بنا داده شود. این درحالی بود که اداره اوقاف بابل درصدد تعامل برای رفع مشکل بود.
در این باره برزگر رئیس وقت این اداره گفته بود میراث فرهنگی چند سالی است که اجاره این مکان وقفی را پرداخت نمی‌کند درحالی که موزه بابل وقف حوزه علمیه است و عوائد آن باید باید براساس نیات واقف در این راه خرج شود.
همان زمان میثاق جعفریان رئیس وقت اداره میراث فرهنگی بابل گفته بود این اداره آمادگی کامل جهت تمدید قرارداد اجاره مطابق عرف و قانون و برای حفظ این بنای تاریخی که به عنوان موزه شهرستان بابل است را دارد.
وی گفت: به همین منظور در سال‌های قبل مبلغ ٢٠٠ میلیون ریال به عنوان علی الحساب پرداخت شد و از طرف دیگر در این سال‌ها برای صرف نگهداری، تجهیز و مرمت این بنا هزینه‌های زیادی انجام شد.
بعد از چند سال دوباره موضوع پلمپ و تخلیه این موزه مطرح شد و گفته شده که تصمیم‌گیری برای تعیین سرنوشت آن برای اینکه در محل بماند یا اینکه مجبور به کوچ اجباری شود به پایان این هفته موکول شده است. این موضوع نگرانی‌هایی را برای تعطیلی موزه بابل بوجود آورده است.
اما صادق برزگر رئیس اداره میراث فرهنگی مازندران خبر جدیدتری را اعلام کرده و گفته است: در جلسه با حضور فرماندار قرار شد قرارداد اجاره بین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران و حوزه علمیه بابل بسته تا اجاره به صورت ماهیانه یا سالانه پرداخت شود.
برزگر تصریح کرد: با اعلام میزان اجاره درخواستی حوزه علمیه گنجینه بابل و مراحل قانونی دوباره راه اندازی می‌شود و با توجه به قرار داشتن در مرکز شهر و تبعات اجتماعی آن حوزه علمیه موافق به این است که به صورت اجاره در اختیار میراث قرار داشته باشد.
وی گفت: بر اساس مصوبات سفر مقام معظم رهبری تفاهمنامه‌ای بین شهرداری بابل و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران وقت امضا شد مبنی بر اینکه اداره شهرداری این شهرستان که مربوط به زمان پهلوی اول بوده با کاربری فرهنگی در اختیار این اداره برای ایجاد موزه قرار گیرد.
برزگر ادامه داد: بعد این تفاهمنامه ساختمان شهرداری مرمت و بازسازی و در سال 76 اولین موزه استان با نام تاریخ مازندران راه اندازی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با بیان اینکه از اواسط دهه 90 حوزه علمیه بابل با توجه به اینکه در گذشته و در دوره صفویه در نزدیکی گنجینه مدرسه علوم دینی قادریه فعالیت می‌کرد، گفت: حوزه علمیه بابل با استناد به وقفنامه های آن زمان ادعا کرد این گنجینه در عرصه این مدرسه علوم دینی ساخته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با بیان اینکه در دوره رضا شاه این مدرسه کاملاً تخریب و ساختمان بلدیه جایگزین آن شد، افزود: در سال 92 شهرداری بابل ساختمان موزه را به حوزه علمیه واگذار و حوزه علمیه هم خواستار پرداخت اجاره از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران شد.
برزگر تصریح کرد: این اجاره تاکنون پرداخت نشده به همین دلیل در تاریخ 14 فروردین سال جاری حوزه علمیه حکم تخلیه و پلمپ این ساختمان را گرفت تا مجدد کاربری مدرسه علوم دینی و حوزه علمیه را پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/590531/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیاست فدراسیون عدم استفاده از افراد حاشیه ساز و کاسب است

حضور مشروط تیم‌ها در فصل جدید لیگ بسکتبال

فاجعه در پلی‌آف NBA

حمایت اینتر از طارمی به «زبان فارسی»

ورود مستمر کود به مازندران؛ نیاز کشاورزان تأمین خواهد شد

صنعت پول‌ساز و لاکچری نگهداری حیوان در خانه

بانک‌های مازندران پنجشنبه‌ها تعطیل است

کسب رتبه برتر کهگیلویه و بویراحمد در اردو‌های راهیان نور و پیشرفت دانش آموزی در سطح کشور

زمان قطعی برق خرم آباد امروز دوشنبه 22 اردیبهشت (خاموشی برق)

زمان قطعی برق ساری امروز دوشنبه 22 اردیبهشت (خاموشی برق)

دادستان آمل: 3 نفر از قاچاقچیان چوب دستگیر شدند

ادامه انسداد 10 روزه محور کندوان

پیامِ وَرف‌چال؛ مراقب آب باشید

دادگستری مازندران: 3 نفر از قاچاقچیان چوب در آمل دستگیر شدند

اجاق گازهای خانگی؛ خطر خاموش سرطان‌زا برای کودکان و بزرگسالان

جشن امضای کتاب «قاسم» برگزار می‌شود

نرم‌افزار «بُشری» در کافه بازار منتشر شد

محافظ مسی بی‌خیال نمی‌شود؛ بیا بجنگیم!

طوسی جایگزین فصیحی شد

سرمربی اسکواش: ملی پوشان باید مقابل بهترین‌های آسیا برای برد بجنگند

از عنوان قوی‌ترین وزنه‌بردار نوجوان جهان تا آرزوی قهرمانی المپیک

آلونسو: سرعتم همچنان در بالاترین سطح است

پیشتازی سرپرست کاراته با بدهی میلیاردی

دستور رئیس‌جمهور مبنی بر ممنوعیت احداث پتروشیمی میانکاله ارزنده است

3 قاچاقچی چوب در آمل دستگیر شدند

آغاز مطالعات و تهیه طرح جامع شهر خرم آباد با یک نگرش نوین

مازندران در خط مقدم تولید کلزا؛ از برداشت تا رونق اقتصاد

ممنوعیت تردد از محور کرج - چالوس

مناسبت روز/ دوشنبه، 22 اردیبهشت‌ماه

مغز انسان موسیقی را به صورت فیزیکی تجسم می‌کند

اینزاگی: برای طارمی خیلی خوشحال هستم

آزادکار روسی: فکر کردم رحمان بی‌رحم را شکست دادم

پیروزی تیم بسکتبال طبیعت برابر نماینده کویت در غرب آسیا

اونای هرناندز: در بارسا نحیف و لاغر بودم با الاتحاد پیشرفت کردم

آغاز برداشت گلزار در 6000 هکتار از مزارع بهشهر

آغاز برداشت کلزا در 6000 هکتار از مزارع بهشهر

در ستایش اقدام تحسین برانگیز میلان

پزشکیان: با قدرت فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای را دنبال خواهیم کرد/ در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم

107 معلم نمونه منطقه ای، استانی و ملی تجلیل می‌شوند

سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید

حفاظت پایدار از نگین درخشان زاگرس | «گهر» وارد فهرست رامسر می‌شود

خلاصه بازی ناپولی 2 - جنوا 2

خلاصه بازی الاتحاد 3 - الفیحا 0

گل دوم جنوا به ناپولی توسط واسکز در دقیقه 84

جنگل، کوه، دریا؛ اقامتگاه‌های خاص در نوشهر و کلاردشت با چشم‌اندازی از بهشت

بیت کوین چیست؟ آشنایی با برترین ارز دیجیتال تاریخ

لوئیز انریکه برترین سرمربی لیگ فرانسه در فصل 25-2024

گل دوم ناپولی به جنوا توسط راسپادوری در دقیقه 64

دبل کریم بنزما برای الاتحاد مقابل فیحا

اصلانیان: پرسپولیس برای‌ قهرمانی نیاز به پوست‌اندازی دارد