پیام مازند

آخرين مطالب

تبعیض در مازندران! مقالات

تبعیض در مازندران!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - تنکابن یا شهسوار، چهارمین شهر بزرگ استان مازندران، در همسایگی رامسر و چالوس قرار دارد و پرجمعیت‌ترین شهرستان غرب استان مازندران به شمار می‌آید، که با این وجود، به زعم فعالان گردشگری، این شهرستان در مدیریت، حمایت و بودجه‌ریزی گردشگری با تبعیض‌ها و نگاه‌های بسته و محدودی مواجه است که گردشگری در این منطقه را به نسبت رامسر و دیگر شهرهای گردشگری استان مازندران، عقب نگه داشته است.
الهام کریمی ـ کارشناس و فعال گردشگری در تنکابن ـ در این‌باره به ایران اکونومیست گفت: شهر تنکابن با وجود ظرفیت زیادی که دارد از جمله جنگل‌های دوهزار و سه‌هزار، آبشار و رودخانه‌ها و قله‌های بالای چهارهزار متر، اما همیشه از سایر شهرهای گردشگری استان مازندران عقب‌تر است و با ان‌که سرمایه‌گذار علاقه‌مند دارد، اما نمی‌دانیم چرا این دیدگاه در مدیریت گردشگری استان مازندران حاکم شده که تنکابن در گردشگری ظرفیت ندارد.
این راهنمای گردشگری ادامه داد: تنکابن می‌تواند بهترین مقصد برای ورزش‌های کوهنوردی و دوچرخه‌سواری باشد، مقصدی مناسب برای گردشگری خوراک بویژه برای گیاهخوران است و وجود مزارع چای و مرکبات آن را به مقصدی جذاب برای گردشگری مزرعه و کشاورزی تبدیل کرده و می‌تواند مقصدی برای تورهای تجربه‌محور باشد، ولی متاسفانه بیشتر این ظرفیت‌ها مغفول مانده است.
کریمی با اعتقاد بر این‌که بخشی از مشکلات و نقطه ضعف‌های گردشگری تنکابن ریشه استانی دارد که صرفا مختص این شهر نیست و در بسیاری از شهرهای مازندران هم محسوس است، به‌ویژه در شهرهای غرب استان مازندران، اظهار کرد: از جمله مهم‌ترین مشکلات گردشگری در شهرهای غربی مازندران به ویژه تنکابن، نیروی کار حرفه‌ای در گردشگری است. در واقع الزامی به آموزش احساس نمی‌شود و از طرفی، نیروی کار آموزش‌دیده و حرفه‌ای و کارشناس را در بخش‌های دولتی پذیرا نیستند. این درحالی‌است که در تنکابن در مقطع دبیرستان رشته گردشگری تدریس می‌شود، اما از معلم‌هایی استفاده شده که هیچ تخصصی در این رشته‌ها ندارند. بسیاری از این دانش‌آموزان وقتی برای گذراندن دوره کارورزی به ما مراجعه کردند هنوز تعریف درستی از گردشگری نداشتند. از طرفی با آن‌که در دانشگاه رودکی تنکابن رشته گردشگری تدریس می‌شد، اما الان دو سال است که دانشجویی در این رشته ندارد و این برای یک شهر توریستی فاجعه است.
این کارشناس گردشگری بیان کرد:‌ متاسفانه بیشتر ادارات از آموزش‌ و پرورش تا منابع طبیعی و محیط زیست و حتی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری نمی‌توانند ارزش اقتصادی گردشگری را درک کنند و ما مدام با این جمله مواجه می‌شویم که «تنکابن مگر چه چیزی دارد که گردشگر برای دیدن آن بیاید؟!»
او اضافه کرد: همین دیدگاه باعث شده در سواحل تنکابن کارهای کم‌تری به نسبت دیگر نقاط ساحلی استان مازندران انجام شود. حتی به نوار ساحلی و پیاده‌راهی که به تازگی شهرداری تنکابن احداث کرده است انتقاد می‌کنند که چرا چنین مسیری ساخته شده و اصلا چرا به این ساحل رسیدگی شده است. همین نگرش باعث شده پلاژهای ساحلی در تنکابن تعطیل شود؛ چند سال است نه تنها هیچ پلاژی برای شنا در منطقه ساحلی شهسوار وجود ندارد که نقاط مناسب و ایمنی هم برای شنا ایجاد نشده است. علاوه‌بر این در حوزه ورزش‌ها و تفریحات دریایی نیز خیلی ضعیف عمل کرده‌ایم و خدمات‌دهی اصولا نامنظم و بدون هماهنگی است.
این فعال گردشگری افزود: با این وضع، اگر نهادی مثل شهرداری قصد انجام کاری را داشته باشد سایر دستگاه‌ها مانع آن می‌شوند و اجازه ساخت‌ و ساز نمی‌دهند، به طوری که در جریان سامان‌دهی سواحل و توسعه گردشگری دریایی در این منطقه، بزرگترین مانع اداره منابع طبیعی بوده است.
کریمی اظهار کرد: به طور کل نگاه و رویکرد گردشگری در تنکابن یا محدود است و یا کلا وجود ندارد و تا سرمایه‌گذار اعلام آمادگی می‌کند به جای همراهی، در مقابلش جبهه می‌گیرند و اجازه فعالیت نمی‌دهند. از همه مهمتر در اداره کل گردشگری تنکابن کارشناس مجربی در حوزه گردشگری وجود ندارد، بیشتر سرمایه‌گذاران معترض‌اند که درست راهنمایی نمی‌شوند و یا در مسیر اشتباهی قرار داده‌ شده‌اند.
این کارشناس گردشگری گفت: تنکابن زمانی با 60 واحد بومگردی، بیشترین تعداد بومگردی را در کشور داشت، که البته درحال حاضر اصفهان از آن پیش افتاده است، با این وجود یک کارشناس خبره بومگردی در اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان وجود ندارد تا متقاضیان و سرمایه‌گذاران این حوزه را درست راهنمایی کند.
کریمی کمبود اعتبارات و بودجه را چالش دیگری برای گردشگری این منطقه برشمرد و افزود:‌ روال درست باید اینطور باشد که برای هر کار و پروژه‌ای اعتبار، سرمایه و یا بودجه مشخصی درنظر گرفته شود، اما در تنکابن هر کاری در بخش گردشگری انجام می‌شود بیشتر حالت داوطلبانه دارد و معمولا پاسخ به ایده‌ها و پروژه‌ها و طرح‌ها این است که «پول نداریم»؛ چرا برای رامسر، آمل و بابل پول دارید؟ چرا این اتفاق‌ها آنجا نمی‌افتد؟ آیا تنکابن به اندازه آن‌ها ظرفیت توسعه گردشگری ندارد؟
این فعال و کارشناس گردشگری گفت: متاسفانه تنکابن به مسیر عبوری گردشگران و مسافران مازندران و گیلان تبدیل شده است و معمولا به دید مسافران نمی‌آید. با این حال ما در نوروز با همکاری شهرداری که اتفاقا گردشگری جزو وظایف اصلی‌اش نیست، بیشترین تعداد ایستگاه نوروزی را برای ماندگار کردن مسافران برگزار کردیم، اما اداره کل گردشگری استان مازندران هیچ توجهی به این فعالیت‌ها نداشت. مسؤولان گردشگری استان هم نه بازدیدی داشتند و نه از تنکابن در بین شهرهای فعال در نوروز نامی بردند و در نهایت هم از اقدامات رامسر تقدیر کردند. اقداماتی که در تنکابن برای گردشگری انجام می‌شود به چشم کسی نمی‌آید و همچنان اعتقاد بر این است که تنکابن محصول و جاذبه‌ای برای عرضه به گردشگران ندارد. متاسفانه هیچ مسؤولی در استان مازندارن و بیرون از استان، از اقدامات و توسعه گردشگری در تنکابن حمایت نکرده است و فعالان گردشگری این منطقه همیشه تنها بوده‌اند.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/730107/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعزام کاروان راهیان نور بسیجیان سپاه خوی به مناطق عملیاتی 8سال دفاع مقدس

بررسی روند اجرای طرح‌نور و عفاف و‌حجاب در خوی

انگیزه عامل قتل هولناک در بوستان ولایت فاش شد

تیراندازی، مراسم عروسی را در یک لحظه به عزا تبدیل کرد

بازداشت باند نامرئی که همگی زن بودند

جزئیات جدید از قتل مدیر ارشد شهرداری تهران

معمای ناپدید شدن سبحان 5 ساله

ویژگی‌های یک معلم خصوصی زبان خوب چیست؟

نقشه مترو فضایی/ به راحتی ایستگاه عوض کنید!

نهنگ تک‌شاخ براق به فضا می‌رود

بارش برف سنگین در قزوین-مازندران؛ ارتفاع برف به 5 متر رسید (فیلم)

لیگ یک / فرار از منطقه خطر با یک امتیاز

شاعرانه/ عمق تاریک تمام خوابها را لمس می سازم

قله حماقت چیست؟

آموزش راویان دفاع مقدس در استان مرکزی

ماجرای جدایی فیفا از کمپانی EA SPORTS؛ هیچوقت به خاطر پول، یک رابطه خوب را خراب نکن! (زیرنویس فارسی)

پیشروی دشمن در تصرف سرزمین ذهن ها/ خرمشهر فرهنگی آزاد شود

کردم روانه هرچه پسر داشتم به شهر باشد کز آن میانه یکی کارگر شود

آئین تجلیل از معلمان نمونه مازندران

اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی در منطقه گردشگری عباس آباد

مس سونگون از شکست برابر سایپا گریخت/ توقف آریو برابر دریا بابل

اعزام 600 نفر به اردوهای راهیان نور غرب کشور

اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب 57

آیین تجلیل از معلمان نمونه مازندران

بنای ما بر حمایت جدی است

انتشار «لی‌لا» نوشته مریلین رابینسون

توصیه رئیس پلیس پایتخت به ماموران در طرح نور

وزیر ارشاد: مردم کتاب را رها نکردند

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

بازیکنان پرسپولیس منتظر پیامک ویژه بانکی!

جابه‌جایی یک میلیون و 400 هزار تن کالا از مازندران

دستگیری شکارچی بی رحم حیات وحش در تنگ هفت خرم‌آباد

طعنه سنگین جعفرزاده به ابراهیم رئیسی/مدینه گفتی و کردی کبابم!

گواهینامه موتورسواری برای بانوان صادر می‌شود؟/ تجهیز البسه فراجا به دوربین به روایت وزیر کشور

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!

توقیف 3 تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن

تصمیم جدید پلیس برای جاده چالوس

داروی دل نمی‌کنم کان که مریض عشق شد

گریه ای افتاد در من بی امان

تجلیل از خانواده معلم شهید غریب در اسارت «صفدر محمدی» در کرمانشاه

حضور نشر شاهد با حدود 20 اثر تازه در نمایشگاه کتاب تهران

دیدار مدیریت شعب بانک سپه آذربایجان شرقی با سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان

جزئیات برنامه‌های گرامیداشت سالروز عملیات بازی‌دراز اعلام شد

برگزاری اردوی شاگردان کاوه در مازندران فقط با 6 کشتی‌گیر

اجرای 1700 پروژه محرومیت زدایی در مازندران

563 برنامه هفته هلال احمر در مازندران اجرا می شود

حسن یزدانی و کامران قاسمپور در اردو تیم ملی/المپیکی‌ها جمع شدند

هوای مازندران پایان هفته جاری چگونه است

تو را با غیر میبینم، صدایم درنمی‌آید