پیام مازند

آخرين مطالب

امام علی(ع)؛ اسوه ایثار و الگوی مددکاری اجتماعی/ هادی بهداد، مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت رفاه

امام علی(ع)؛ اسوه ایثار و الگوی مددکاری اجتماعی/ هادی بهداد، مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی
  بزرگنمايي:

پیام مازند -

روز ولادت مولای متقیان امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) در سال‌های اخیر، با عنوان روز مددکار اجتماعی شناخته شده است. حضرت ابوتراب اسوه ایثار خالصانه و خدمت‌رسانی به محرومان در عین حفظ شأن و کرامت آنان بوده و به این دلیل، بهترین الگو برای دغدغه‌مندان خدمت‌رسانی به محرومان، به‌ویژه مددکاران اجتماعی است.
مددکاری، در فرهنگ ملّی و دینی ما سابقه‌ای طولانی دارد و در همه دوران‌ها در کنار سایر ارکان یاری‌رسان مثل پزشکان، پرستاران، امدادگران و ... افرادی نقش مددکار را ایفا نموده و با تأسی به سیره معصومین، به‌ویژه مولای متقیان حضرت امام علی(ع) ضمن توجه به شأن و کرامت عالی افراد آسیب‌دیده، برای توانمندسازی ایشان تلاش کرده‌اند.
مددکاران اجتماعی یکی از عناصر مؤثر در تحول نظام خدمات اجتماعی ایران، به‌ویژه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بوده‌اند که با توجه به نفوذ و گسترش فعالیت‌های مددکاری در همه سطوح، ارائه خدمت به افراد نیازمند و آسیب‌دیده و مأموریت قانونی این دستگاه در حوزه آسیب‌های اجتماعی، لازم است به تبیین نقش مددکاری پرداخته شود.
ماهیت بین رشته‌ای مددکاری اجتماعی در بین سایر مشاغل یاریگرانه دیگر، موجبات هم‌افزایی، افزایش بهره‌وری، اثربخشی، هماهنگی و وحدت رویه در نظام ارائه خدمات اجتماعی را فراهم می‌نماید. همچنین تأکید بر شیوه مدیریت مورد بحث در مددکاری اجتماعی، در شرایط محدودیت منابع و تعدد و پیچیدگی نیازها، امکان دستیابی به توانمندسازی و خوداتکایی با بهر‌ه‌گیری از ظرفیت‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی فرد نیازمند را فراهم می‌نماید.
علاوه بر آن، از دیگر ویژگی‌های منحصر به فرد مددکاری اجتماعی، که آن را از سایر مشاغل یاریگرانه متمایز می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- سطح مداخله مددکاران اجتماعی، فردی، گروهی و اجتماعی است؛ یعنی مددکاران، فرد آسیب‌دیده را در مجموعه خانواده و جامعه محل زندگی مورد بررسی و تحلیل قرار داده و با مشارکت همه اجزاء، برای رسیدن به توانمندی، برنامه‌ریزی می‌نمایند.
2- مددکاران از طریق اعتمادسازی، بسیج منابع و حساس‌سازی در تلاشند تا جوامع را نسبت به مسائل خود دغدغه‌مند کرده و پس از تجزیه و تحلیل مسائل، بسیج منابع و رهبری فعالانه و مشارکت‌جویانه، برای حل مسائل جامعه خود، به آنان یاری رسانند، حد غایی خدمت‌رسانی از نظر مددکاران اجتماعی، توانمندسازی است؛ به‌عبارتی دیگر هدف در مددکاری اجتماعی، استقلال، توانمندسازی، خودکفایی و خودراهبری افراد، گروه‌ها و جوامع است.
توجه به ظرفیت بی‌نظیر مددکاری اجتماعی در ارائۀ خدمت به اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه نیازمندان و افراد در معرض آسیب، موجبات افزایش سرمایه اجتماعی، نشاط و پویایی جامعه را فراهم می‌آورد. مددکار اجتماعی توانایی به کارگیری مؤلفه‌های شفقت و دلسوزی در کنار جدیت، مطالبه‌گری و مشارکت‌جویی را در ارتباط با مراجعین، خانواده، جامعه محلی و نهادهای مردمی و دولتی متولی ارائه خدمات دارد.
امروزه با توجه به تعدد، تنوع و پیچیده‌تر شدن مسائل فردی و اجتماعی و نیاز به بهره‌گیری از ظزفیت مددکاران در مواجهه با مسائل مختلف، باید برای تربیت مددکاران تخصصی در زمینه کودک، خانواده، آسیب‌های اجتماعی، افراد دارای معلولیت و ... همت گمارد و برای ارتقای شغلی و افزایش مددکاران شاغل گام‌های جدی‌تری برداشت.
4 بهمن 1402 14:43
کد خبر : 333,402
نظرات بینندگان

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/771218/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چون پول می گیریم باید فحش بخوریم؟

انتقاد هواداران آرسنال از اودگارد؛ فقط تماشا می‌کرد!

دستیار آرتتا فکر کرد سرمربی آرسنال است!

حکیمی: با دمبله صحبت کردم، حالش خوب است!

ویتینیا: نباید با یک برد بگوییم در فینال هستیم!

دوناروما فوق‌العاده بود اما در پاریس برنده می‌شویم

همدردی بوژوویچ با مردم بندرعباس

60 هزار اسکناس علیه رونالدو؛ به خانه‌ات برگرد!

پیروزی طلایی پاریس در لندن؛ در یک قدمی فینال با تک‌گل دمبله

یاغی پرسپولیس فقط برای دربی آمده بود!

رقابت سعید عزت‌اللهی با هافبک سابق آرسنال!

امباپه از جیب خودش خرج می‌کند، قدردان باشید!

فکری: می‌توانستیم فجر را ببریم

بیفوما، اولین خرید رسمی پرسپولیس

«قند پهلو» به تلویزیون بازگشت

سریال پایتخت با دلار 50 تومانی برآورد شد اما با دلار 100 تومانی روی آنتن رفت/ تولید فصل هشتم در یک یا دو سال آینده

بهترین کیف پول ارز دیجیتال اندروید و IOS در ایران: 10 ولت مطمئن!

سلامت ریه‌ت رو تست کن

این داروی گیاهی خواص ضد سرطان دارد

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

ترکیب احتمالی اینتر؛ بازگشت به زوج لائوتارو-تورام

زمان نیمه نهایی و فینال جام حذفی اعلام شد

اختصاصی؛ پیشنهاد العربی به مدافع ملی‌پوش پرسپولیس

واکنش لژیونر پرسپولیسی به بازگشت به ایران

رسمی؛ واکنش استقلال به جذب سرمربی اسپانیایی

موفقیت انیمیشن‌های «پوتین» و «متورم» در جشنواره بابل

جاذبه آبشار‌های جنگل‌های هیرکانی + فیلم

موفقیت 2 انیمیشن‌ کوتاه ایرانی در جشنواره بابل

به بهانه یکه‌تازی سعودی‌ها در لیگ نخبگان؛ پول بله، اما درس مدیریت بگیرید

راز سلامت کبد

سه تا نباید مهم درباره زانو

دو خط کتاب/ ملت عشق

«از شاهنامه تا خداینامه» منتشر شد

لیگ یک؛ فرصت سوزی بزرگ شاگردان فرزاد

پایان سریال طولانی؛ آنچلوتی چگونه به برزیل بله داد

دستگیری سارق دوچرخه و کشف اموال مسروقه در محمودآباد

از تاریکی شب نترسید! بهترین چراغ پارکی را اینجا ببینید

حریم شهر رامسر نهایی می شود؛ فاضلاب و زباله دغدغه اصلی

شناسایی و کشف 25 تن برنج خارجی قاچاق در بابل

این بیماری‌ها باعث جمع شدن آب در ریه می‌شوند!

رازهای پیشگیری از آلزایمر از زبان متخصصان

صحبت های شنیدنی از رویا میرعلمی

داستانک/ گرمای هوا

رمان «ناخلف» به چاپ رسید

رمز ماندگاری گفتمان شهید رئیسی، مردم‌داری و حضور میدانی است

علی‌نژاد: شمشیربازی از رشته‌های مورد علاقه‌ام است

اختصاصی؛ تیم لیگ برتری در ورطه انحلال!

پول کالا‌های صهیونیستی خرج بمباران مردم فلسطین می‌شود + فیلم