پیام مازند

آخرين مطالب

شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد علمي

شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد
  بزرگنمايي:

پیام مازند - تقریباً تمام فضاپیماهای ماه‌نشین در طول شبانگاه 2 هفته‌ای و بسیار سرد ماه خراب می‌شوند؛ اما کاوشگر قمری ژاپن به طرز شگفت‌آوری سه شب دوهفته‌ای را در ماه پشت سر گذاشته است ماه‌نشین هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا به‌اختصار اسلیم در شاهکاری حیرت‌انگیز، از سه شب قمری جان سالم به در برده است. فضاپیماهای ماه‌نشین معمولاً فقط برای یک روز قمری، معادل تقریباً دو هفتهٔ زمینی دوام می‌آورند؛ زیرا شبانگاه ماه آن‌قدر طولانی و سرد است که باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب می‌کند. به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، تعداد بسیار کمی از ماه‌نشین‌ها برای دوام آوردن در دمای شبانهٔ ماه ساخته شده‌اند. در این مدت تقریبا 2 هفته‌ای، دما می‌تواند تا منفی 133 درجهٔ سانتی‌گراد کاهش یابد. اسلیم نیز قرار نبود بتواند شبانگاه ماه را به‌سلامت پشت سر بگذارد؛ زیرا هیچ گرم‌کن یا عایق خاصی برای گرم نگاه‌داشتن وسایل الکترونیکی فضاپیما تعبیه نشده بود. برنامهٔ اولیهٔ ژاپن این بود که با فرارسیدن اولین شبانگاه در محل فرود ماه‌نشین، پایان مأموریت رقم بخورد؛ درنتیجه کمتر از دو هفته پس‌ازآنکه اسلیم در 19 ژانویه 2023 (29 دی 1402) به ماه رسید، هیچ‌کس انتظار نداشت که فضاپیما دوباره از خواب بیدار شود؛ اما در 25 فوریه 2023 (6 اسفند)، خورشید بر فراز محل استراحت اسلیم در نزدیکی قطب جنوب ماه طلوع و با تاباندن پرتوهای خود روی فضاپیما، آن را بیدار کرد. در کمال تعجب، تیم مأموریت اسلیم روی زمین دست‌به‌کار شد و به ماه‌نشین دستور داد تا از محیط اطراف خود تا شبانگاه بعدی، زمانی که انتظار می‌رفت مأموریت واقعاً دیگر تمام شود، عکس‌برداری و اندازه‌گیری کند. در اواخر ماه مارس، خورشید بار دیگر طلوع کرد و فضاپیما دوباره روشن شد و شروع به ارسال داده‌ها به زمین کرد. شرح عکس: تازه‌ترین تصویر ماه‌نشین اسلیم از سطح ماه از هر نظر، بیدار شدن دوبارهٔ اسلیم موفقیتی خیره‌کننده بود. این دستاورد در حالی حاصل شد که فضاپیما به شکل وارونه روی یک شیب قرار دارد. بااین‌حال، شگفتی‌آفرینی اسلیم همچنان تمام نشده بود؛ زیرا فضاپیما 23 آوریل(4 اردیبهشت)، پس از سومین شب قمری، بار دیگر از مرگ بازگشت. حساب رسمی اسلیم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اسلیم عملکردهای اصلی خود را حتی پس از سه شب اقامت در ماه حفظ کرده است.» تصویر جدیدی از سطح ماه که به اشتراک گذاشته شده است، نشان می‌دهد که ماه‌نشین بار دیگر به‌سختی مشغول جمع‌آوری داده‌هایی است که نه‌تنها به ما در درک ماه کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند موجب ساخت فضاپیماهایی شوند که قادر به زنده ماندن در شبانگاه ماه باشند.

تقریباً تمام فضاپیماهای ماه‌نشین در طول شبانگاه 2 هفته‌ای و بسیار سرد ماه خراب می‌شوند؛ اما کاوشگر قمری ژاپن به طرز شگفت‌آوری سه شب دوهفته‌ای را در ماه پشت سر گذاشته است 
ماه‌نشین هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا به‌اختصار اسلیم در شاهکاری حیرت‌انگیز، از سه شب قمری جان سالم به در برده است. فضاپیماهای ماه‌نشین معمولاً فقط برای یک روز قمری، معادل تقریباً دو هفتهٔ زمینی دوام می‌آورند؛ زیرا شبانگاه ماه آن‌قدر طولانی و سرد است که باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب می‌کند.
به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، تعداد بسیار کمی از ماه‌نشین‌ها برای دوام آوردن در دمای شبانهٔ ماه ساخته شده‌اند. در این مدت تقریبا 2 هفته‌ای، دما می‌تواند تا منفی 133 درجهٔ سانتی‌گراد کاهش یابد. اسلیم نیز قرار نبود بتواند شبانگاه ماه را به‌سلامت پشت سر بگذارد؛ زیرا هیچ گرم‌کن یا عایق خاصی برای گرم نگاه‌داشتن وسایل الکترونیکی فضاپیما تعبیه نشده بود.
برنامهٔ اولیهٔ ژاپن این بود که با فرارسیدن اولین شبانگاه در محل فرود ماه‌نشین، پایان مأموریت رقم بخورد؛ درنتیجه کمتر از دو هفته پس‌ازآنکه اسلیم در 19 ژانویه 2023 (29 دی 1402) به ماه رسید، هیچ‌کس انتظار نداشت که فضاپیما دوباره از خواب بیدار شود؛ اما در 25 فوریه 2023 (6 اسفند)، خورشید بر فراز محل استراحت اسلیم در نزدیکی قطب جنوب ماه طلوع و با تاباندن پرتوهای خود روی فضاپیما، آن را بیدار کرد.
در کمال تعجب، تیم مأموریت اسلیم روی زمین دست‌به‌کار شد و به ماه‌نشین دستور داد تا از محیط اطراف خود تا شبانگاه بعدی، زمانی که انتظار می‌رفت مأموریت واقعاً دیگر تمام شود، عکس‌برداری و اندازه‌گیری کند. در اواخر ماه مارس، خورشید بار دیگر طلوع کرد و فضاپیما دوباره روشن شد و شروع به ارسال داده‌ها به زمین کرد.

پیام مازند

شرح عکس: تازه‌ترین تصویر ماه‌نشین اسلیم از سطح ماه
از هر نظر، بیدار شدن دوبارهٔ اسلیم موفقیتی خیره‌کننده بود. این دستاورد در حالی حاصل شد که فضاپیما به شکل وارونه روی یک شیب قرار دارد. بااین‌حال، شگفتی‌آفرینی اسلیم همچنان تمام نشده بود؛ زیرا فضاپیما 23 آوریل(4 اردیبهشت)، پس از سومین شب قمری، بار دیگر از مرگ بازگشت.
حساب رسمی اسلیم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اسلیم عملکردهای اصلی خود را حتی پس از سه شب اقامت در ماه حفظ کرده است.» تصویر جدیدی از سطح ماه که به اشتراک گذاشته شده است، نشان می‌دهد که ماه‌نشین بار دیگر به‌سختی مشغول جمع‌آوری داده‌هایی است که نه‌تنها به ما در درک ماه کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند موجب ساخت فضاپیماهایی شوند که قادر به زنده ماندن در شبانگاه ماه باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/789482/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین پرواز یک‌نفرۀ انسان در فضا چگونه اتفاق افتاد؟

نرخ رشد پول در فروردین کاهش یافت

پرداخت بیش از 60 میلیارد تومان به حساب چایکاران گیلان و مازندران

بررسی اجرای طرح نور در هرمزگان در برنامه گفتگوی خبری

نرخ رشد پول کاهش یافت

فردوسی هویت ایرانی را بر دو بال ایران‌دوستی و ولایت‌پذیری در مسیر کمال به پرواز درآورد

کتابی که دکتر زنده دل آن را تالیف کرده است

طرح‌ نور در سه محور در آذربایجان غربی اجرا می شود

تاکسی‌های خرم‌آباد به کارت‌خوان مجهز می‌شود

رسوب 8.500 تن غلات در انبار‌های بندر فریدونکنار + فیلم

بختیار علی با شعرهایش به نمایشگاه کتاب می‌آید

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 105 ایثارگر

اجرای چند مگاپروژه، دستاورد دولت سیزدهم در نوشهر

حجاب خط مقدم مقابله با تهاجم فرهنگی است

کاهش رشد حجم پول به 15.7 درصد در فروردین

بهار مازندران

شاهنامه فردوسی جز یکی از  دو اثر حماسه برتر جهان  است

برای شناخت فردوسی بزرگ این 100 ثانیه را از دست ندهید!

کتاب‌های فروخته شده نمایشگاه کتاب تهران به 283 میلیارد تومان رسید

عمر سی بازیگر یک کمدی رمانتیک برای نتفلیکس شد

آقای همایون شجریان؛ این واکنش در شان شما نبود

چرا واژه «ایران» در شاهنامه فردوسی 1400 بار تکرار شده؟!

انسداد 7 محور شریانی و غیر شریانی کشور

برگزاری جشن دهه کرامت در دانشگاه پیام نور میناب

هشدار رئیس صندوق بین المللی پول درباره سونامی هوش مصنوعی

تکواندوکار مازنی نایب‌قهرمان آسیا شد

عباس عبدی: طبقه متوسط گدایی نخواهد کرد /تنها راه فرزندآوری امیدوار کردن این طبقه به آینده است نه با صدقه و وام دادن

ناگفته‌های محمود واعظی از 3 روز پنهان‌کاری درباره سقوط هواپیمای اوکراینی

فلاحت‌پیشه: محرمانه کردن قراردادهای عادی خارجی یکی از روش‌های کاسبی تحریم است

علی مطهری: نامه روحانی در نقد دلایل ردصلاحیتش، یک سند تاریخی است

واکنش قوه قضاییه به حواشی زندان بوکان

شعری از شاعر حکیم «ابوالقاسم فردوسی»

شاهنامه خوانی جالب المیرا شریفی مقدم روی آنتن زنده صداوسیما

آرامگاه حماسه سرای بزرگ ایرانی حکیم ابوالقاسم فردوسی گلباران شد

آماده باش اورژانس مازندران همزمان با سفر دولت

بهره‌برداری از 950 پروژه برقی در سفر رئیس‌جمهور به مازندران

فرماندار ساری: 18 پروژه اولویت‌دار برای سال جاری در نظر گرفته شد

نقطه قوت هتل های شمال

تاثیر تعامل بر امنیت محله محور/ طرح نور همچنان با جدیت دنبال شود

صدور مجور 109 فقره املاک مازاد دولتی در مازندران

قاچاقچی دستگاه‌های «ماینر» در خرم‌آباد جریمه شد

رئیس‌جمهور آخر هفته میهمان مازندرانی‌هاست

آخرین خبر از پرونده دختر آیت الله رفسنجانی

داستانک/ چند روز در رم می مانید

روابط تجاری مازندران با روسیه تقویت می‌شود

وزیر آموزش و پرورش : مجوز استخدام 19 هزار نیروی پرورشی را گرفتیم

ماجرای حمله موریانه‌ها به کتاب‌های کتابخانه خرم اباد

طرح امین موفقیت 70 درصدی داشته است

افتتاح مجتمع آموزشی خرماکلا قائمشهر همزمان با سفر هیئت دولت به مازندران

سوال گواردیولا از منتقدان: قبلا پول را بهانه می‌کردید، حالا چه بهانه‌ای دارید؟