درمان نابینایی ناشی از پیری با ایمپلنت چشمی
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - برخی افراد به دلیل از دست دادن بینایی مرکزی چشم، توانایی دیدن واضح حروف، چهرهها و جزئیات را از دست میدهند. در این حالت سلولهای حساس به نور در چشمها بهتدریج دچار تخریب میشوند که تاری تدریجی دید را به دنبال دارد.
به گزارش ویرد، یک شرکت سازنده رابط مغز و کامپیوتر مستقر در کالیفرنیا به نام «ساینس» (Science) جدیدی به نام «پریما» (Prima) ساخته است که در مرحله کارآزمایی موفق بوده است و شرکتکنندگان که بر اساس استانداردهای موجود، نابینا محسوب میشدند، توانستهاند کتاب بخوانند، ورقبازی کنند و حتی جدول حل کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
زمانی که مکس هوداک، مدیرعامل ساینس و مدیر سابق شرکت نورالینک، برای اولین بار ویدیویی از بیماری نابینا را دید که میتواند به کمک کاشت تراشه در مغز متنی را بخواند، حیرتزده شد. این تجربه باعث شد وقتی او پس از جدایی از شرکت نورالینک در سال 2021، شرکت خود را راهاندازی کرد، در اوایل سال 2024 به همراه تیمش به این نتیجه برسند که باید فناوری مربوط به این ایمپلنت را از شرکت «پیکسیوم ویژن» (Pixium Vision) خریداری کنند.پریما یک تراشه مربعی با ابعاد دو میلیمتر است که از طریق یک جراحی حدود 80 دقیقهای، زیر شبکیه در پشتیترین قسمت چشم قرار میگیرد. یک عینک که دوربین دارد، اطلاعات بصری را ضبط میکند و الگوهایی از نور مادون قرمز را روی تراشه میتاباند. تراشه که 378 پیکسل نوری دارد، مانند یک پنل خورشیدی کوچک عمل و نور را به الگوهای پالس الکتریکی تبدیل میکند. این پالسها سپس به مغز ارسال میشوند و مغز آنها را بهعنوان تصویر تفسیر و فرایند بینایی طبیعی را تقلید میکند.
هوداک میگوید که ایمپلنت پریما در مقایسه با دیگر ایمپلنتهای شبکیه، از نظر توانایی در ارائه «بینایی فرم» یا ادراک اشکال، الگوها و سایر عناصر بصری اشیا متفاوت است. با این حال آنچه کاربران به دست میآورند، «بینایی طبیعی» نیست. به عنوان مثال، آنها رنگها را نمیبینند و تنها تصویری پردازششده به رنگ مایل به زرد مشاهده میکنند.
منبع: ایندیپندنت فارسی
-
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۹:۱۲
-
۲۲ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/835331/