پیام مازند

آخرين مطالب

آقای رئیس جمهور! پشتیبانی از تیم مذاکره ، سرمایه اجتماعی می خواهد/ این سرمایه را با رفع فیلترینگ و شکستن سد FATF به میدان بیاورید سیاسی

آقای رئیس جمهور! پشتیبانی از تیم مذاکره ، سرمایه اجتماعی می خواهد/ این سرمایه را با رفع فیلترینگ و شکستن سد FATF به میدان بیاورید
  بزرگنمايي:

پیام مازند - این روزها تیم دیپلماسی ایران در برابر هم‌قطاران خود که قدرتمندترین کشور جهان نامیده می‌شود، قرار دارند و مذاکره می‌کنند. لازمه حضور در این رزم جدی، تدارک و پشتوانه روحی است.
محمدمهاجری و فیاض زاهد در روزنامه اعتماد نوشتند: از مقام معظم رهبری به عنوان بالاترین مقام تصمیم‌گیرنده نظام تا رییس‌جمهور و دولت، نهادهای مدنی و سیاسی، چهره‌های پرنفوذ، فرماندهان ارشد نظامی و... پشتیبان تیم مذاکره‌اند. با این همه جماعتی «بازی به‌هم‌زن» در جبهه خودی هستند که اگرچه به لحاظ تعداد ناچیزند اما به دلیل اتصال به برخی نهادهای قدرت، توان تضعیف روحیه و مضمحل کردن توان دیپلماسی کشور را دارند. 
متاسفانه پاره‌ای از این افراد در مجلس حضور دارند. درست است که میزان رای ناچیزشان، آنها را افراد غیرمهمی معرفی می‌کند اما مگر در ستون پنجم، اصولا به آدم مهم نیاز هست؟ همین اندازه که چندتا فشنگ به سمت خودی‌ها شلیک کند، ماموریتش با موفقیت به پایان رسیده است.
مردم به عنوان حامیان دیپلماسی مذاکره، سرمایه اجتماعی اصلی‌اند. آنها در صورتی می‌توانند به تیم مذاکره روحیه بدهند که خودشان از چنین ویژگی‌ای برخوردار باشند. به بیان دیگر این سرمایه اجتماعی پای کار باشد.
در شرایط اقتصادی کنونی و نارضایتی نسبی، این سرمایه اجتماعی را نمی‌توان پای کار آورد اما دولت می‌تواند از اقتدار خود در این زمینه بهره بگیرد.
از ابتدای روی کار آمدن دکتر پزشکیان او در تلاش است به یکی از وعده‌های خود (رفع فیلترینگ) جامه عمل بپوشاند اما غیر از واتس‌آپ و یک اپلیکیشن کم‌اهمیت، کاری از پیش نبرده است. سرمایه اجتماعی دولت به این نتیجه رسیده که یک تشکیلات کوچک به نام شورای عالی فضای مجازی به راحتی می‌تواند دولت و شخص رییس‌جمهور را زمینگیر کند. برخورد قاطع رییس‌جمهور با مساله فیلترینگ و به منصه ظهور رساندن شعار تبلیغاتی خود، اصلا نیازی به جلسه با این شورا و باج دادن به آن و تعارف تکه پاره کردن ندارد. کشور در شرایطی است که سرمایه اجتماعی‌اش باید پای دولت و نظام باشد و برای دستیابی به این مهم، خواسته میلیون‌ها ایرانی مقدم بر اراده یک جمع کوچک به نام شورای فضای مجازی است. حتی اگر قرار است وفاق هم در کار باشد باید با مردم وفاق کرد، نه با این شورا.
به‌علاوه موضوع FATF به قدری در روان شدن اقتصاد کشور اهمیت دارد که هیچ فرد آشنا با تجارت و امور بانکی در نیاز به تصویب آن تردید ندارد. اخیرا جناب آل‌اسحاق، رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق که تاکنون FATF را مهم نمی‌دانست صراحتا از لزوم تصویب آن سخن گفته است.
متاسفانه مجمع تشخیص مصلحت چندین سال است که وقت‌کشی می‌کند و وزنه‌ای سنگین به پای تجارت کشور آویخته و توان حرکت را از آن ستانده است. پس از سال‌ها تازه قرار است پالرمو و CFT را به بحث بگذارد و آنچه پیداست برخاستن دود سفید از مجمع، قابل انتظار نیست.
اگر رییس‌جمهور که خودش انگیزه بسامان کردن مملکت را دارد، به دنبال حل مساله و حفظ سرمایه اجتماعی کشور است به منظور حمایت از تیم دیپلماسی چاره‌ای ندارد جز آنکه این موضوعات را چاره کند.
در دوران رقابت‌های انتخاباتی بارها به رییس‌جمهور گفته شد که او اگر واجد امتیازات و روحیاتی که ممیز وی در این دوره بود نبود، شاید صحنه در این انتخابات به گونه دیگری رقم می‌خورد. پزشکیان برای بسیاری نقطه تعادل قدرت بود. از یک‌سو بخش‌هایی از جامعه را که با صندوق رای قهر کرده بودند می‌توانست پای صندوق‌های رای آورد. از سوی دیگر می‌توانست بخش‌های ناراضی را با حاکمیت آشتی بدهد. او چیزی داشت که دیگران نداشتند و از برخی خاطره‌ها در اذهان جامعه بری بود. لذا مفهوم صداقت و راستگویی به کلیدی‌ترین کلیدواژه قدرت پزشکیان بدل شد. حال تصور کنید پزشکیان بخواهد چیزی شبیه آن پنج کاندیدا شود؛ دیگر نه برای حامیانش ارزش‌آفرین و نه برای مخالفانش به تهدیدی شبیه می‌ماند!
مفهوم « وفاق» در دولت پزشکیان اگر به این معنا باشد که متولیان وضعیت امروز، همه کسانی که کشور را این‌گونه به پزشکیان تحویل داده‌اند همچنان بر سر مسوولیت‌ها و پست‌های کلیدی باشند و موافقان وی به دلیل برچسب‌ها، مکانیزم تایید صلاحیت‌ها نتوانند شناسنامه و ایده دولت وفاق را به پیش ببرند، آب در هاون کوفتن است. وفاق یعنی رییس‌جمهور با بالاترین رکن حکمرانی درباره تحقق ایده‌هایش به جمع‌بندی مشترک برسد. 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/887813/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چون پول می گیریم باید فحش بخوریم؟

انتقاد هواداران آرسنال از اودگارد؛ فقط تماشا می‌کرد!

دستیار آرتتا فکر کرد سرمربی آرسنال است!

حکیمی: با دمبله صحبت کردم، حالش خوب است!

ویتینیا: نباید با یک برد بگوییم در فینال هستیم!

دوناروما فوق‌العاده بود اما در پاریس برنده می‌شویم

همدردی بوژوویچ با مردم بندرعباس

60 هزار اسکناس علیه رونالدو؛ به خانه‌ات برگرد!

پیروزی طلایی پاریس در لندن؛ در یک قدمی فینال با تک‌گل دمبله

یاغی پرسپولیس فقط برای دربی آمده بود!

رقابت سعید عزت‌اللهی با هافبک سابق آرسنال!

امباپه از جیب خودش خرج می‌کند، قدردان باشید!

فکری: می‌توانستیم فجر را ببریم

بیفوما، اولین خرید رسمی پرسپولیس

«قند پهلو» به تلویزیون بازگشت

سریال پایتخت با دلار 50 تومانی برآورد شد اما با دلار 100 تومانی روی آنتن رفت/ تولید فصل هشتم در یک یا دو سال آینده

بهترین کیف پول ارز دیجیتال اندروید و IOS در ایران: 10 ولت مطمئن!

سلامت ریه‌ت رو تست کن

این داروی گیاهی خواص ضد سرطان دارد

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

ترکیب احتمالی اینتر؛ بازگشت به زوج لائوتارو-تورام

زمان نیمه نهایی و فینال جام حذفی اعلام شد

اختصاصی؛ پیشنهاد العربی به مدافع ملی‌پوش پرسپولیس

واکنش لژیونر پرسپولیسی به بازگشت به ایران

رسمی؛ واکنش استقلال به جذب سرمربی اسپانیایی

موفقیت انیمیشن‌های «پوتین» و «متورم» در جشنواره بابل

جاذبه آبشار‌های جنگل‌های هیرکانی + فیلم

موفقیت 2 انیمیشن‌ کوتاه ایرانی در جشنواره بابل

به بهانه یکه‌تازی سعودی‌ها در لیگ نخبگان؛ پول بله، اما درس مدیریت بگیرید

راز سلامت کبد

سه تا نباید مهم درباره زانو

دو خط کتاب/ ملت عشق

«از شاهنامه تا خداینامه» منتشر شد

لیگ یک؛ فرصت سوزی بزرگ شاگردان فرزاد

پایان سریال طولانی؛ آنچلوتی چگونه به برزیل بله داد

دستگیری سارق دوچرخه و کشف اموال مسروقه در محمودآباد

از تاریکی شب نترسید! بهترین چراغ پارکی را اینجا ببینید

حریم شهر رامسر نهایی می شود؛ فاضلاب و زباله دغدغه اصلی

شناسایی و کشف 25 تن برنج خارجی قاچاق در بابل

این بیماری‌ها باعث جمع شدن آب در ریه می‌شوند!

رازهای پیشگیری از آلزایمر از زبان متخصصان

صحبت های شنیدنی از رویا میرعلمی

داستانک/ گرمای هوا

رمان «ناخلف» به چاپ رسید

رمز ماندگاری گفتمان شهید رئیسی، مردم‌داری و حضور میدانی است

علی‌نژاد: شمشیربازی از رشته‌های مورد علاقه‌ام است

اختصاصی؛ تیم لیگ برتری در ورطه انحلال!

پول کالا‌های صهیونیستی خرج بمباران مردم فلسطین می‌شود + فیلم