نسخهای طبیعی برای خواب بهتر در سالمندان
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - خواب خوب، همان گنج نادری است که با بالا رفتن سن، دست یافتن به آن سختتر میشود. برای بسیاری از سالمندان، شبزندهداری، بیدار شدنهای مکرر یا صبحخیزی اجباری بخشی از واقعیت روزمره شده است. اما آیا این وضعیت اجتنابناپذیر است؟ پژوهشهای دکتر چین موی چو، متخصص سبک زندگی و فیزیولوژی خواب از دانشگاه سیدنی، پاسخی متفاوت میدهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وقتی خواب نمیچسبد طبق یافتهها، حتی سالمندانی که از نظر جسمی سالم هستند نیز اغلب با خواب پریشان و بیکیفیت دست و پنجه نرم میکنند. عواملی مانند نور کم در خانه یا آسایشگاه، برنامههای یکنواخت روزانه، دردهای عضلانی، مصرف برخی داروها و حتی تماشای تلویزیون پیش از خواب، همگی خواب شبانه را مختل میکنند.
دارو؟ نه، ممنون! گرچه قرصهای خواب ممکن است وسوسهانگیز باشند، اما استفاده مداوم از آنها میتواند باعث اختلال در تعادل بدن شده و خطر زمینخوردن و شکستگی استخوان را در سالمندان افزایش دهد.
راهکارهای ساده، نتایج شگفتانگیز دکتر چو نسخهای کاملاً طبیعی برای این مشکل ارائه میدهد:
نور طبیعی: نور خورشید نه تنها ویتامین D میسازد، بلکه ساعت زیستی بدن را تنظیم میکند. پیادهروی صبحگاهی یا عصرگاهی حتی در حیاط خانه میتواند معجزه کند.
ورزش ملایم: سه بار در هفته ورزش هوازی یا تمرین با وزنه، نه تنها خواب را بهبود میبخشد، بلکه افسردگی را کاهش داده و خطر افتادن را کم میکند.
شام هوشمندانه: نوشیدنیهایی مثل شیر گرم، ماست، آب گیلاس یا خوردنیهایی مثل تخم کدو و پروتئین وی (موجود در پنیر) همراه با کمی کربوهیدرات، میتوانند کیفیت خواب را بهبود بخشند.
نه به کافئین و الکل: نوشیدن قهوه، چای یا نوشابههای انرژیزا در ساعات پایانی روز و مصرف مشروبات الکلی، ریتم خواب را به هم میریزد.
منبع: news-medical
منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
چالش های آبرو داری از ایران و ایرانی در واتیکان آیا بابک زنجانی میتواند یک الگو باشد؟ گردشگری پایتخت ؛ خسته در دود و ترافیک تغییر مداوم قانون ساعت رسمی؛ بیثباتی در تصمیمگیری و بیتوجهی به کارشناسی «دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب!
-
پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۸:۵۵
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/892225/