علینژاد: بازیهای کشورهای اسلامی اولویت ورزش ماست
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام مازند - تسنیم /دبیرکل کمیته ملی المپیک، حضور قدرتمند در بازیهای کشورهای اسلامی را اولویت ورزش ایران در سال 1404 دانست.
مهدی علینژاد درباره اینکه در دوره قبلی انتخاب رئیس کمیته ملی المپیک بهعنوان یکی از دو کاندیدا حضور داشت و حالا بهعنوان دبیرکل کمیته ملی المپیک در این مجموعه حاضر شده است، گفت: دوستی و رفاقت من با خسروی وفا دیرینه بوده است. ما در ورزش یاد گرفتهایم که رقبایمان نزدیکترین دوستانمان خواهند شد. البته چنین شرایطی در حوزه مدیریتی نداشتیم و اینها میتواند نشاندهنده توسعهیافتگی باشد.
وی در باره بودجه سال 1404 ورزش ایران اظهار داشت: بودجه امسال نسبت به سال قبل تغییری نکرده است. همان بودجه سال قبل را داریم، با این تفاوت که هزینههای جاری 50 درصد و هزینه حقوق و دستمزد 45 درصد افزایش یافته است. سال قبل 100 نفر به المپیک پاریس رفتند و امسال 800 نفر به بحرین و ریاض میروند. اینها کمی همخوانی ندارد و باید مدیریت کنیم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره بودجه اختصاص یافته از سوی این کمیته به فدراسیونها یادآور شد: منطق کمیته این بود که بودجه فدراسیونها کاهش پیدا کند، اما با صرفهجویی در هزینههای جاری تلاش کردهایم بودجه فدراسیونها را کاهش نداده و حتی کمی افزایش هم بدهیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: ما زمانی موفق میشویم که سه رکن اصلی ورزش یعنی وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیونها همکاری خوبی داشته باشند. الان همکاری خوبی وجود دارد. جلسات بعد از عید با حضور هر سه رکن برگزار میشود. خوشبختانه تعامل خوبی شکل گرفته است و انشاءالله ثمره آن را ورزش کشور ببیند.
علینژاد در پاسخ به این سؤال که آیا قرار است کاروان کیفی به دو رویداد سال جاری (بازیهای کشورهای و بازیهای آسیایی جوانان) اعزام شود، گفت: سیاست کیفیسازی برای هر دو رویداد وجود دارد، اما درباره بازیهای آسیایی جوانان در بحرین کمی با دست بازتر عمل کردیم. بر این ردههای سنی شرایط خاصی حاکم است و امکان دارد برای برخی از بچهها، رویداد دیگری پیش نیاید. سیاست کمیته هم این است که به ردههای سنی توجه بیشتری کند و در آنجا به کمیت بیشتر پرداختیم. ما در این اعزامها بحث بودجه را خیلی توجه نکردیم.
بازار ![]()
وی راجع به افزایش بودجه فدراسیونها از سوی وزارت ورزش تصریح کرد: افزایش بودجه فدراسیونها ربطی به ما ندارد. ما تلاش میکنیم از منابع غیردولتی استفاده کنیم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک اظهار داشت: هر دو رویداد یادشده میتواند مقدمهای برای بازیهای آسیایی 2026 ناگویا باشد. در کاروانهای آسیایی خیلیها از بچهها 18، 19 ساله هستند. ما این مسیر حضور در ناگویا را با همین دو رویداد امسال شروع کردیم.
علینژاد خاطر نشان کرد: بازیهای آسیایی جوانان از 30 تا 9 آبان در بحرین است و در 24 رشته ورزشی به انجام خواهد رسید. ما با 21 فدراسیون یا انجمن جلسه گذاشتیم. جلسات فشرده بودند و برنامهها را بررسی کردیم و اینکه چه شرایطی برای اعزام آنها وجود دارد. همچنین بازیهای کشورهای اسلامی 16 تا 30 آبان است. بدون شک کار فوقالعاده فشرده و سختی خواهیم داشت. این بازیها در 19 رشته المپیکی و سه رشته پارالمپیکی برگزار میشود. جلسات این بازیها را شروع و با مسئولان هشت فدراسیون صحبت کردهایم. تا پایان هفته به جز یکی دو رشته که مسئولان فدراسیونهای آنها در ایران نیستند، با بقیه فدراسیونهای مرتبط جلسه خواهیم داشت.
وی درباره حضور تیم ملی والیبال در بازیهای کشورهای اسلامی گفت: لیگ جهانی والیبال تا زمان برگزاری بازیهای کشورهای اسلامی تمام شده است و مشکلی از این جهت وجود ندارد. نگاه ما به ویژه در بازیهای کشورهای اسلامی این است که بهترین تیمها را داشته باشیم، مگر اینکه یک همپوشانی جدی وجود داشته باشد، وگرنه بازیهای کشورهای اسلامی اولویت نخست ورزش ایران در سال جاری است.
علینژاد در مورد چگونگی حضور کشتی در بازیهای کشورهای اسلامی تأکید کرد: این بحث شد که در کشتی با تیم اصلی شرکت کنیم. فدراسیون میگفت نفرات نزدیکی در برخی اوزان داریم، اما نگاه این است که با بهترینها برویم و انتخاب نفرات با خودشان (فدراسیون) است. ما در دو دوره گذشته بازیهای کشورهای اسلامی سوم شدیم، اما این بار کار خیلی سختتر است، لذا باید با تمام قوا شرکت کنیم. تیم برگزاری این بازیها خارجی و اروپایی هستند و تسلط زیادی دارد و به نظرم یکی از بهترین رویدادهای ادوار کشورهای اسلامی خواهد بود.
رئیس پیشین فدراسیون ووشو راجع به دلایل خروجش از هیئت رئیسه این فدراسیون یادآور شد: حکمرانی مطلوب، موضوع مهمی است که باید رعایت شود. وقتی مسئولیتی داریم، باید این موضوع را بیشتر مراعات کنیم. من عضو هیئت رئیسه فدراسیون ووشو بودم، ولی حضورم در کمیته ملی المپیک، تعارض منافع ایجاد میکرد و به همین دلیل از فدراسیون ووشو خارج شدم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره شرایط تیم فوتبال المپیک کشورمان نیز توضیح داد: لفظ تیم فوتبال المپیک، اشتباه است و این تیم، یک تیم رده سنی است. ما مثل تمام رشتههای دیگر که وارد بحث تیمداری نمیشویم و ناظر هستیم، در فوتبال نیز مسئولیت برعهده فدراسیون فوتبال است و ما صرفاً حمایت میکنیم. ما به استقلال فدراسیونها پایبندیم.
علینژاد خاطر نشان کرد: نظارت بر فدراسیونها، جزو وظایف کمیته ملی المپیک است، ولی این کار، سالهاست که کنار گذاشته شده و ما آن را احیا خواهیم کرد. سعی میکنیم از کارشناسان خبره بیطرف برای فدراسیونها استفاده کنیم که به سود آنها باشد. نگاه ما حمایتی است.
وی همچنین در مورد ارتباط با مسئولان ورزش سایر کشورها و فدراسیونهای بینالمللی گفت: در سال جدید چند کار دیپلماتیک کردیم که یکی از آنها با تاجیکستانیها بود و در همین راستا امضای تفاهمنامه صورت گرفت. علاوه بر این سه دیدار در ایران با سفیر عربستان، سفیر یونان و دبیرکل فدراسیون جهانی موی تای داشتیم و جلساتی خوبی بودند. برنامههای فرهنگی خوبی هم داشتیم که از جمله آنها، برگزاری یک مراسم در روز تولد شهید ابراهیم هادی بود.
علینژاد راجع به موزه المپیک اظهار داشت: این یکی از کارهای ماندگار است و حتماً از آن بهعنوان یک مزیت استفاده میکنیم. هر کسی که برای دیدن موزه میآید، لذت میبرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه درباره جشنواره فیلمهای ورزشی، همان مسیر قبلی با کمی تغییر ادامه خواهد داشت، در مورد برنامههای کمیته ملی المپیک برای کسب کرسیهای بینالمللی تصریح کرد: باید توسعه روابط بینالملل را جزو برنامهها قرار بدهیم که این کار را انجام دادهایم. هفته آینده برای شرکت در مجمع عمومی شورای المپیک آسیا به کویت میرویم. همچنین به نظرم میتوانیم با «کاونتری» رئیس جدید کمیته بینالمللی المپیک روابط درستی را برقرار کنیم. او خودش ورزشکار بوده است و میتوانیم تفاهم خوبی را پیش ببریم. توسعه روابط در عرصه بینالمللی از جمله جایگاههای برتر در شورای المپیک آسیا و کمیته بینالمللی جزو برنامههای ما خواهد بود.
-
جمعه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳:۱۹
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/892572/