پیام مازند

آخرين مطالب

مجموع پول های بلوکه شده ایران در خارج چقدر است؟ سیاسی

مجموع پول های بلوکه شده ایران در خارج چقدر است؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش بازار، باراک اوباما در ابتدا تخمینی تقریباً 100 میلیارد دلار را در گفت‌وگو با فرید ذکریا ارائه داد. او بعداً این رقم را به نصف، یعنی بین 50 تا 60 میلیارد دلار کاهش داد.
نادر حبیبی، استاد اقتصاد در مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه برندایس آمریکا در سال 1394 و دقیقاً در زمان توافق برجام در مقاله خود مدعی شد به طور کلی، ارزش تمام دارایی‌های مسدود شده ایران از سال 1979 به احتمال زیاد بیش از 100 میلیارد دلار است.
با این حال، دارایی‌هایی که پس از توافق برجام آزاد خواهند شد، دارایی‌هایی هستند که اخیراً به دلیل برنامه هسته‌ای ایران مسدود شده‌اند.
این دارایی‌ها تنها بخش کوچکی از کل دارایی‌های مسدود شده ایران را تشکیل می‌دهند و احتمالاً شامل هیچ‌یک از دارایی‌های موجود در ایالات متحده نخواهند شد.
وی رقم دارایی‌های ایران را 102 میلیارد دلار اعلام می‌کند. این رقم شامل 89.6 میلیارد دلار در خارج از آمریکا و 12 میلیارد دلار نیز در آمریکا عنوان شده است.
همه این‌ها درحالی است که 4 مرداد 1394 ولی‌الله سیف، رئیس وقت کل بانک مرکزی، رقم دارایی‌های توقیف‌شده ایران را 29 میلیارد دلار عنوان کرد؛ رقمی که وزیر وقت اقتصاد، علی طیب‌نیا نیز آن را تأیید کرد.
سیف گفت رقم دارایی‌های بلوکه‌شده ایران 29 میلیارد دلار است که 23 میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی در کشورهای ژاپن، کره و امارات متحده عربی موجود است و 6 میلیارد دلار از محل فروش نفت نیز در هند وجود دارد.
تفاوت «ذخایر ارزی» با «دارایی‌های ارزی
پس از اعلام رقم 29 میلیارد دلاری از سوی سیف، غلامعلی کامیاب به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخت و با تأکید بر تفاوت دو مفهوم «ذخایر ارزی» با «دارایی‌های ارزی» گفت: «منابع بانک مرکزی که با اجرای برجام آزاد می‌شود و قابل استفاده خواهد شد، بالغ بر 23 میلیارد دلار است.
6 میلیارد دلار هم از منابع بلوکه‌شده دولت که وجوه حاصل از صادرات نفت است، آزاد می‌شود و به حساب بانک مرکزی واریز خواهد شد.
به این ترتیب وجوه آزاد شده و قابل دسترسی بالغ بر 29 میلیارد خواهد شد.»
وثیقه و سپرده گذاری
معاون ارزی بانک مرکزی در ادامه گفت: به این رقم 22.4 میلیارد دلار وثیقه در چین برای تأمین مالی پروژه‌ها، حدود 24.5 میلیارد دلار سپرده‌گذاری انجام شده نزد شرکت زیرمجموعه وزارت نفت، حدود 10 میلیارد دلار سپرده نزد بانک‌های ایرانی، 3.7 میلیارد دلار اوراق قرضه مسدودی ناشی از حکم دادگاه و همچنین وجوهی که در اختیار بوده، اضافه می‌شود.
وی همچنین گفته بود: «در عین حال حدود 10 میلیارد دلار به‌عنوان سپرده‌گذاری نزد بانک‌های داخلی در پی مصوبات مراجع مختلف وجود دارد که جزء این دارایی‌ها به حساب می‌آیند. 23 میلیارد دلار منابع بانک مرکزی و 6 میلیارد دلار برای دولت است که هم‌اکنون در حساب‌های خارجی مسدود شده است.
درمجموع حدود 90 تا 100 میلیارد دلار دارایی بلوکه‌شده در بانک‌های خارجی داریم.»

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/892789/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داشتن نماینده در فینال لیگ قهرمانان باید باعث غرورمان باشد

یک رولرکوستر به تمام معنی بود؛سوت پایان بازی و تشبیه دیدار جذاب و هیجان‌انگیز اینتر و بارسلونا به یک شهربازی

خلاصه بازی جذاب و تماشایی اینتر 4-3 بارسلونا با گزارش عادل فردوسی‌پور

نخستین تراشهٔ نوری جهان، هوش مصنوعی را با سرعت نور آموزش می‌دهد

از دهانه دروازه نتونست گل بزنه؛ اینتر 4-3 بارسلونا

چه گلریه یان زومر؛ اینتر 4-3 بارسلونا

کابوس یامال؛ زومر و یک مهار استثنایی دیگر

دست «زومر» روی شانه اینزاگی برای شکستن سد کاتالانی/ نراتزوری با چنگ و دندان به فینال رسید

گل چهارم اینتر به بارسلونا در دقیقه 98 توسط داوید فراتسی

حرکت عجیب و باورنکردنی شیمون مارسینیاک!

عملکرد فوق‌العاده مهدی طارمی روی گل چهارم اینتر به بارسا

رقابت جذاب 4 مدعی در جام تختی از نگاه اتحادیه جهانی کشتی

5 مدال کشتی‌گیران جوان در جان بین‌المللی ترکیه

مهدی طارمی در دقیقه 70 به جای کاپیتان اینتر وارد زمین شد

صحنه مشکوک در بازی اینتر و بارسلونا

گرفتن این توپ خیلی سخت بود؛ اینتر 2-2 بارسلونا

چی‌کار می‌کنه آچربی؛ اینتر 2-2 بارسلونا

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا در دقیقه 88

کار سخت مهاجمان پرسپولیس مقابل خیبر در خرم‌آباد

هایکوهای مایکل کِنا؛ عکاسی که هنوز به «نگاتیو» وفادار است+فریم‌هایی بدیع از طبیعت در غیاب انسان

گل مردود اینتر به بارسلونا

گل دوم بارسلونا به اینتر توسط دنی اولمو در دقیقه 60

گل اول بارسلونا به اینتر توسط اریک گارسیا در دقیقه 54

سوپرسیو وحشتناک زومر مقابل بارسلونا

گل اول اینتر به بارسلونا توسط لائوتارو مارتینس

تکل عالی مارتینز؛ اینتر 0-0 بارسلونا

آفساید‌گیری خط دفاع بارسلونا؛ اینتر 0-0 بارسلونا

بازگشت شیراز به لیگ برتر؛ فجرسپاسی شکست خورد و صعود کرد

بزرگداشت «روز خرم‌آباد» برگزار می‌شود

عجیب اما واقعی: پرداخت هزینه برای برداشت پول از خودپرداز!

پوستر نوستالژی خیبر برای بازی پرسپولیس

برگزاری تمرین پرسپولیس در ورزشگاه آزادی

تمرین تاکتیکی پرسپولیس با یک اتفاق ویژه

درگیری تیم های نیروی زمینی و شهرداری نوشهر

صندوق بین‌المللی پول با درخواست بانک مرکزی ایران موافقت کرد

لیگ یک: برد حیاتی شاگردان پیوس

مصرف برق مازندران در تابستان 3 برابر زمستان است

پایان ماموریت بزرگ پیوس: بقای قطعی

اردوگاه راهیان نور شمال غرب کشور در مهاباد امسال تکمیل می شود

75 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم‌آباد به چرخه تولید بازگشت

علیرضا دبیر: من راه‌سازم و دنبال پول و رانت نیستم

تالاسمی مینور و ماژور چیست؟

نکاتی در مورد جراحی کاهش وزن

آیا فردی که تالاسمی مینور دارد می‌تواند با فردی مشابه با خودش ازدواج کند؟

هر آنچه لازم است درمورد لیزر موهای زائد بدانید

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

نسیمی کز بن آن کاکل آیو

موسیقیِ ابدیِ یک زندگیِ ابدی

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

سرمربی سایپا: از نظر بودجه نزدیک تیم‌های بزرگ هم نیستیم!