شناسایی 5000 دانش آموز بازمانده از تحصیل در مازندران
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش خبرآنلاین از مازندران؛ فریدون کلبادی نژاد در نشستی خبری با تبریک دهه کرامت و هفته معلم از نهال تعلیم و تربیت فرصتی برای تربیت نسل توانمند و متعد یاد کرد و گفت: با توجه به شعار سال جاری دنبال تولید معلم به عنوان سرمایه بزرگ اجتماعی هستیم.
وی با بیان اینکه باید معلمان را تکریم و دانش آموزان را توانمند کنیم، گفت: معلم پویا جامعهای پایا و مانا را میسازد.
وی با عنوان اینکه آموزش و پرورش از دستگاههای باثروت است، گفت: متأسفانه نمیتوانیم از املاک خود به درستی استفاده کنیم و اگر بتوانیم یک زمین را در هر شهری مولدسازی کنیم، بخشی از مشکلات حل میشود. کلبادی نژاد تصریح کرد: برنامه تحولی برای مولدسازی اموال در حوزه آموزش و پرورش شروع کردیم و باید از فرصت به دست آمده برای رفع کمبودها استفاده کنیم. مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه 27 مدرسه در استان دارای یک دانش آموز است، گفت: این اقدام نوعی سرمایه گذاری است.
وی با گرامیداشت هفته معلم تجلیل ازمعلمان پیشکسوت و فعالان فرهنگی را از برنامهها بیان کرد و گفت: امسال سه هزار و 900 نفر از فرهنگیان استان بازنشسته میشود و تلاش میکنیم از بخشی ازاین ظرفیتها برای رفع کمبود معلم استفاده کنیم.
کلبادی نژاد تصریح کرد: اطلس آسیبهای اجتماعی با عنوان نماد در استان تهیه شده است و باید برای تربیت و پرورش دانش آموزان، خانوادهها توانمند شوند و نباید همه مسئولیتها را بر دوش معلمان و آموزش و پرورش گذاریم. وی از شناسایی و جذب 960 دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان خبر داد و گفت: در حوزه ابتدایی سه هزار و 364 نفر بازمانده از تحصیلی بودند که تاکنون 270 نفر جذب شدند.
27 مدرسه تک دانشآموز در استان داریم
کلبادینژاد اظهار کرد: وجود رسانههای متنوع و متعدد مکتوب و مجازی استان، فرصتی مغتنم برای دفاع از حقوق آموزگاران و دانشآموزان تحت پوشش ادارهکل آموزش و پرورش مازندران است. نهاد آموزش و پرورش ظرفیت مطلوبی برای تعلیم و تربیت فرزندان این دیار است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران خاطرنشان کرد: در دولت چهاردهم شاهد اتفاقات بزرگی در آموزش و پرورش بودیم که عدالت آموزشی از اصول محوری است. کلبادینژاد ادامه داد: حاصل معلم توانمند جامعه کامل و پویا است و معلمان نقشی محوری را در حوزه تعلیم و تربیت ایفا میکنند. وی بیان کرد: ارتقای توانمندسازی همکاران همواره در دستور کار است و باید تمامی شاخصها را با یکدیگر ببینیم و رشد متوازن و اثرگذار را رقم بزنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران عنوان کرد: نمیشود معلم توانمند داشته باشیم اما زیرساختهای آموزشی و تجهیزات ما با کمبود مواجه باشد و نتیجه خوبی حاصل شود کلبادینژاد گفت: اکنون 34 هزار معلم داریم که امسال نیز بحث توانمندسازی معلمان در دستور کار قرار دارد. آموزش و پرورش مازندران از دستگاههای ثروتمند استان است اما فقیرانه زندگی میکنیم و قطعا با مولدسازی بسیاری از چالشهای استان مرتفع خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران تاکید کرد: در استان یک برنامه متحولی داریم که برای شهر به شهر برنامه داریم و با مولدسازی میتوانیم نهایت بهره را ببریم. هیچ فرزندی نباید از آموزش محروم شود و اکنون 27 مدرسه تک دانشآموز در استان داریم که در حال ارائه خدمات آموزشی توسط معلمان هستیم.
وی مطرح کرد: هفته معلم مختص یک روز نیست و باید اهداف را تبیین کنیم و این هفته بهانهای برای تجلیل از معلمان پیشکسوت و نمونه در 33 شهرستان استان است. برپایی میز خدمت، نمایشگاه، جشنهای فرهنگی و هنری از دیگر برنامههای ما در هفته معلم است.
کلبادینژاد تصریح کرد: امسال حدود 3900 بازنشسته خواهیم داشت که در تلاش هستیم تا با برنامههای تشویقی و آزمون بزرگی که در پیش هست، خلأهای ساعت خود را پوشش دهیم.امروزه با نسلی هوشمند مواجه هستیم که کار با آنان نیز بسیار سخت است و حتی خانوادهها در تربیت آنان مستاصل شدهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران گفت: نباید مقوله تربیت مغفول بماند و باید بدان توجه ویژه داشت، متاسفانه در بسیاری از مدارس بهویژه مدارس غیردولتی در حال برگزاری کلاسهای متعدد جانبی خارج از،ساعات تدریس هستند و توجه به تعلیم باید در کنار توجه به تربیت باشد.
کلبادینژاد ادامه داد: اطلس آسیبهای اجتماعی در مدارس مازندران با موضوع مواد مخدر، خودکشی، خانوادههای بد و بی سرپرست و 80 عنوان دیگر، تهیه و تدوین شده است و باید به یک زبان مشترک با دانشآموزان برسیم و لذا آموزش و پرورش در قالب طرحهای مختلف به ویژه طرح نماد با مشارکت دستگاههای ذیربط در حال ترمیم روانی و تربیتی دانشآموزان هستیم.
وی افزود: 960 دانشآموز بازمانده از تحصیل در استان مازندران شناسایی و تاکنون 270 دانشآموز 6 تا 11 ساله جذب شدهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران خاطرنشان کرد: معلمان نمونه یک فرصت است تا توانمندیهای آموزش و پرورش را به تصویر بکشیم و تلاش خواهیم کرد تا الگوی تدریس را برای تمامی همکاران به نمایش بگذاریم و الگوسازی کنیم و لذا هر گونه مدلی وقتی مطلوب است که قابلیت اجرا در کف کلاس را داشته باشد. کلبادینژاد ادامه داد: طرح حامی طرح جدیدی برای حمایت آموزش مستمر دانشآموزانی است که نیازمند آموزش بیشتر هستند.
وی عنوان کرد: دولت چهاردهم برای نخستینبار به همکاران دارای سابقه بیش از 30 سال که استمرار آموزش دارند یک تشویقی بسیار خوب واریز کرده است که سبب دلگرمی آنان شده است و پاداش سال 1403 تا چند روز آینده به حساب معلمان واریز خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران گفت: مطالبات فرهنگیان امروز به صفر رسیده است که سالها محل گلایه معلمان در فضای مجازی بوده است. کلبادینژاد ادامه داد: هم اکنون مدارس کانکسی و سنگی در سطح استان نداریم.
وی عنوان کرد: در سال 1403 افزون بر 50 میلیارد تجهیزات خرید و توزیع شد و 3 میلیارد تومان خرید کالابرگ مدارس محروم نیز تخصیص یافت. مدیرکل آموزش و پرورش مازندران، گفت: 428 میلیارد تومان خدمت در طرحهای مختلف به دانشآموزان مازندران ارائه خدمت شد.
کلبادینژاد ادامه داد: 332 میلیارد تومان نیز تسهیلات به معلمان استان مازندران ارائه شد. تشکلهای دانشآموزی فرصت بسیار مناسبی برای بسترسازی تربیت و حراست از دانشآموزان است تا ارتقای ابعاد مختلف تعلیم و تربیت را برای افزایش مهارت زندگی آنان شاهد باشیم.
آغاز فصل جدید تعامل آموزشوپرورش مازندران با رسانهها
علیرضا سعیدی کیاسری، مشاور رسانهای مدیرکل آموزشوپرورش مازندران نیز با تأکید بر لزوم ارتباط سازنده و مستمر بین رسانهها و نهاد تعلیم و تربیت، از آغاز فصلی جدید در تعامل رسانهای آموزشوپرورش استان خبر داد.
سعیدی کیاسری با اشاره به انتصاب دکتر فریدون کلبادینژاد به عنوان مدیرکل آموزشوپرورش استان مازندران، این تغییر مدیریتی را نقطه عطفی در رویکرد رسانهای آموزشوپرورش دانست و گفت: با حضور دکتر کلبادینژاد، فصل نوینی از تعامل با رسانهها آغاز شده است. ایشان نگاهی رسانهمحور، فرهنگی و تعاملی دارند و معتقد به استفاده از ظرفیت رسانه برای شفافسازی، تبیین عملکرد و پاسخگویی هستند.
وی ضمن اعلام اینکه نشستهای رسانهای آموزشوپرورش از این پس به مناسبتهای خاص محدود نخواهد بود، افزود: برخلاف رویه سابق، از این پس نشستهای رسانهای آموزشوپرورش صرفاً به مناسبتهای تقویمی منحصر نمیشود. این جلسات، بنا به اقتضائات زمانی، نیازهای اطلاعرسانی، رخدادهای مهم و مطالبات رسانهای بهصورت مداوم و منظم برگزار خواهد شد.
مشاور رسانهای مدیرکل آموزشوپرورش مازندران، رسانهها را شریک راهبردی آموزشوپرورش دانست و خاطرنشان کرد: ما از نقد صحیح و حرفهای استقبال میکنیم. یقیناً نقد سازنده، موجب شفافیت، بهبود عملکرد و توسعه فعالیتها خواهد شد. خبرنگاران با نگاه موشکافانه و دلسوزانه خود، میتوانند کاستیها را گوشزد و راهکارهای بهبود را ارائه کنند. ما نیز خود را متعهد به شنیدن و پاسخ دادن میدانیم.
وی همچنین شخصیت رسانهای مدیرکل آموزشوپرورش استان را نقطه قوتی برای تعامل سازنده با رسانهها دانست و گفت: دکتر کلبادینژاد، چهرهای هنری و رسانهای است. نگاه وی به رسانه، نگاهی اصولی، تخصصی و متعهدانه است و همین نگاه نویدبخش اتفاقات مثبت و تحولآفرین در عرصه ارتباطی آموزشوپرورش استان خواهد بود.
وی در پایان بر اهمیت تقویت سواد رسانهای در بین مدیران آموزشی و فرهنگیان تأکید کرد و اظهار داشت: در دوره جدید مدیریت، بنا داریم فرهنگ رسانهای را در بدنه آموزشوپرورش نهادینه کنیم؛ چرا که اعتقاد داریم توسعه پایدار بدون آگاهیبخشی عمومی از مسیر رسانه، ممکن نیست.
آموزشوپرورش، گفتمان محوری دولت چهاردهم
در این نشست، علی محمدی شرمه، سرپرست اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزشوپرورش مازندران، با اشاره به اهمیت تحول در نظام آموزشی کشور، اظهار داشت: در دورهای جدیدی از آموزشوپرورش قرار داریم؛ دورهای که این نهاد کلیدی، به محور گفتمان دولت و حاکمیت تبدیل شده است.
وی با تأکید بر توجه ویژه دولت چهاردهم به مسائل آموزشوپرورش افزود: از زمان آغاز بهکار دولت چهاردهم به ریاست دکتر مسعود پزشکیان، تاکنون 27 جلسه تخصصی با محوریت آموزشوپرورش برگزار شده است که این میزان توجه، بیسابقه و نشانگر جایگاه ویژه نظام تعلیم و تربیت در برنامههای کلان کشور است.
محمدی با اشاره به جایگاه بنیادین آموزش در توسعه ملی تصریح کرد: هیچ کشوری بدون آموزشوپرورش توانمند، توسعهیافته نخواهد شد. حرکت به سمت جامعهای پویا، پیشرفته و آگاه از مسیر آموزش میگذرد. به همین دلیل، سرمایهگذاری در حوزه آموزشوپرورش یک ضرورت استراتژیک است، نه هزینه صرف.
سرپرست اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزشوپرورش مازندران با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری، معلم شهید انقلاب اسلامی، هفته معلم را فرصتی مناسب برای قدردانی از زحمات قشر فرهنگیان دانست و افزود: معلمان، نقشآفرینان اصلی در تربیت نسل آینده کشور هستند. ارج نهادن به مقام معلم، تنها در شعار خلاصه نمیشود، بلکه باید با حمایتهای واقعی، توجه به معیشت فرهنگیان، ارتقای کیفیت آموزش، و فراهمسازی زیرساختهای مطلوب آموزشی همراه باشد.
علی محمدی در پایان سخنانش بار دیگر بر لزوم تعامل سازنده با رسانهها و اهمیت اطلاعرسانی شفاف و دقیق در حوزه آموزشوپرورش تأکید کرد و گفت: امیدواریم با همافزایی بین رسانهها و دستگاه تعلیم و تربیت، بتوانیم تصویر واقعی و مثبت از تلاشهای شبانهروزی معلمان، مدیران و فعالان این حوزه را به جامعه منتقل کنیم.
کد خبر 2058450
-
شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷:۴۱
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/892965/