پیام مازند

آخرين مطالب

عیار واقعی وام اجاره اقتصادی

عیار واقعی وام اجاره
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش می‌متالز، قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهر‌ها و شهر‌های کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهر‌هایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز 11برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.
تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی سقف جدید تسهیلات ودیعه مسکن که البته هفته‌ها تا اکران پرداخت توسط بانک‌ها فاصله دارد، تنها بخش ناچیزی از هزینه اجاره نشین‌ها را پوشش می‌دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در واقع بررسی عیار واقعی تسهیلات ودیعه مسکن، حاکی از عدم پوشش وام ودیعه برای اجاره‌نشین‌ها است که حتی منجر به «افزایش مبلغ پرداختی ماهانه مستاجرها» می‌شود. «دنیای اقتصاد» موضوع وام ودیعه مسکن را از پنج زاویه مورد بررسی قرار داده است. قدرت پوشش وام ودیعه را باید با بررسی سقف شناور در کلان‌شهرها، مراکز استانی و شهر‌های متوسط و کوچک مورد سنجش قرار داد. در حالی که میزان اجاره‌بها در کل کشور در سال گذشته بیش از 40 درصد افزایش داشته است، میانگین کل کشوری از بازار اجاره‌بها معادل 347 میلیون پول پیش و 12 میلیون تومان اجاره ماهانه است. به صورت موردی، بررسی‌های «دنیای اقتصاد» براساس فایل‌های موجود در بازار نشان می‌دهد، متوسط میزان اجاره بهای پیشنهادی در تهران 16 میلیون اجاره ماهانه و 600 میلیون پول پیش است و این رقم در کلان‌شهر‌ها 400 میلیون پول پیش و اجاره ماهانه 14 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها، 250 تا 300 میلیون تومان پول پیش و 12 میلیون اجاره ماهانه و در شهر‌های متوسط و کوچک این رقم برای پول پیش 230 میلیون تومان و 5 میلیون تومان اجاره ماهانه برآورد شده است.
بررسی موردی هزینه اجاره، وام و میزان قدرت پوشش آن در پول پیش، نشان می‌دهد، سقف جدید وام اجاره مسکن در تهران، مراکز استان و شهر‌های کوچک تنها قدرت پوشش نصف پول پیش را دارد و سقف‌های وام اجاره در شهر‌ها با «اختلاف شهری اجاره بها» هماهنگی ندارد و درصد پوشش وام، نوسان محسوسی دارد. این سقف تسهیلات ودیعه در تهران و کلان‌شهر‌ها حدود 50 درصد، در مراکز استانی 66 درصد و شهر‌های کوچک 60 درصد «پول پیش» را پوشش می‌دهد. بررسی دقیق‌تر حاکی از آن است که قدرت وام ودیعه برای پوشش کل «هزینه اجاره مسکن» یعنی پول پیش و اجاره ماهانه تنها حدود 30 درصد را شامل می‌شود.
«دنیای اقتصاد» در بررسی‌های خود، سه علت را برای پایین بودن قدرت پوشش سقف وام ودیعه مسکن توسط بانک‌ها و عدم توان آنها برای افزایش سقف وام ودیعه مسکن تا 80 درصد اجاره‌بها مطرح می‌کند. نخست توان پایین پرداخت قسط با توجه به «اعتبارسنجی» انجام شده توسط بانک‌ها و سپس، تعیین سقف کلی برای پرداخت تسهیلات در هر بانک با توجه به کنترل کمی ترازنامه‌ها و تکمیل این سقف برای برخی بانک‌ها. همچنین، تسهیلات تکلیفی، به‌ویژه در موضوعی مثل وام اجاره «ریسک بازگشت منابع» دارد. بنابراین، تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد، تسهیلات ودیعه مسکن توسط دولت نتوانست به هدف خود مبنی بر کاهش بار مالی بر مستاجران بکاهد. مستاجر‌های کم درآمد در صف دریافت وام ودیعه که عمدتا با شبکه بانکی ارتباطی ندارند، از رسیدن به تسهیلات جا می‌مانند، در مقابل برخی دریافت کنندگان تسهیلات اجاره «مصرف غیر» می‌کنند و آن را مستقیم برای پول پیش صرف نمی‌کنند. با توجه به این ارقام باید دید عیار واقعی وام اجاره برای مستاجران چقدر است؟ مستاجر‌ها علاوه بر «پول پیش»، در تهران، کلان‌شهر‌ها و شهر‌های کوچک، به ترتیب 16 میلیون، 12 میلیون و 5 میلیون تومان «اجاره ماهانه» پرداخت می‌کنند.
بنابراین، تسهیلات ودیعه تنها 10 درصد از میزان ودیعه را برای کم درآمد‌ها پوشش می‌دهد که این عدم پوشش اول به محدودیت بانک‌ها در منابع و کنترل ترازنامه‌ها و دیگری عدم توان پرداخت مردم و مستاجر‌ها در پرداخت ماهانه باز‌می گردد. در مجموع، پوشش نیمی از «پول پیش» توسط وام اجاره، «کمک موثر» مالی به مستاجر‌ها محسوب نمی‌شود، زیرا پس از آنکه با زحمت بسیار امکان دریافت وام آن هم تنها 50 درصد هزینه پول پیش برای آنها فراهم شد، هزینه مضاعفی بر مستاجران تحمیل می‌شود و استفاده از وام برای «پول پیش» باعث «افزایش مبلغ پرداختی ماهانه مستاجرها» می‌شود، زیرا علاوه بر پرداخت ماهانه اجاره بها، مجبور به پرداخت قسط وام ودیعه نیز هستند. یعنی علاوه بر مبلغ اجاره ماهانه حدود 7 میلیون قسط وام ودیعه بر هزینه ماهانه مستاجران اضافه می‌شود.
البته بخشی از مستاجران وام دریافتی را به دلیل عدم نیاز برای تامین پول پیش، در بانک سپرده‌گذاری می‌کنند که دراین صورت «ماهانه حدود 5.7 میلیون تومان» از این محل دریافت و باعث کاهش پرداختی اجاره ماهانه شان می‌شود.
این در حالی است که «حمایت اعتباری» از مستاجر‌های کم درآمد، در دو کشور فرانسه و انگلیس تا 100 درصد را پوشش می‌دهد. در انگلیس 100 درصد هزینه اجاره برای کم درآمد‌ها پوشش داده می‌شود و در فرانسه نیز، وام اجاره کم بهره پرداخت می‌شود و خانه‌های اجاره‌ای حمایتی با رقم 30 درصد پایین‌تر از رقم بازار به مستاجر‌های فقیر داده می‌شود. در حالی که بودجه تسهیلات اجاره مسکن در انگلیس معادل 1.4 درصد تولید ناخالص داخلی است، این رقم در ایران تنها حدود 0.2 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد. در سال گذشته، در بازار مسکن حدود 34 همت وام ودیعه پرداخت شد. این در حالی است که امسال، حجم منابع مالی که برای پرداخت تسهیلات ودیعه به مستاجران در نظر گرفته شده 400 همت است که اگر کامل پرداخت شود، حدود یک‌سوم کل مستاجر‌ها می‌توانند به تسهیلات برسند.

پیام مازند

منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/893381/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهمترین بازیکن بارسا از نظر کروس

سد پرسپولیسی در مسیر قرمزها

چگینی: طرفداران قزوینی به بیرانوند توهین نکردند

اسکار پیاستری گرندپری میامی را فتح کرد

دو بازیکن استقلال غایب دیدار مقابل چادرملو

صدیقی: اصلاح سهمیه‌های ووشو، شانس مدال‌آوری ایران را افزایش داد

موافقت سازمان لیگ با درخواست تراکتور؛ جشن قهرمانی در تبریز

مدافع مراکشی تکلیفش با پرسپولیس را مشخص کرد

پرواز نخستین گروه حجاج مازندرانی به سوی خانه خدا

قلع و قمع 42 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در ساری

قاتل نامرئی در مهمانی‌ها!

هشدار هواشناسی نسبت به کاهش کیفیت هوا و تلاطم دریا در جزیره کیش

دو خط کتاب/ پیروزیِ فضیلت در همین است ...

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانباز گرانقدر ناصر فرجی

تغییر روش‌های تدریس در عصر هوش مصنوعی ضروری است

جوانان استقلال منتظر چراغ سبز جباری

جدیدترین گزینه دستیاری پیاتزا در تیم ملی

نایب قهرمانی زارع در مسابقات وزنه‌برداری جوانان جهان

قهرمانی تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی نوجوانان ایران در جام پیروزی ترکیه

راهکار قانونی سازمان لیگ والیبال برای مدیریت قراردادهای نامتعارف

رود: رؤیای کودکی‌ام در مادرید به حقیقت پیوست

تیم ملی والیبال ایران چگونه از راه دور هدایت می‌شود

رئیس فیفا پشت تیم طارمی علیه بارسلونا درآمد

اولین زن ایرانی که در جاده‌های مرگبار دانهیل رکاب زد

سایه‌هایی در مدار زمین؛ زمین در تعقیب شبحی از گذشته‌ی ماه؟

اعزام اولین کاروان حج از مازندران

تداوم رگبارهای بهاری تا روز چهارشنبه در مازندران

کلزاکاران در برداشت محصول عجله نکنند

مدیرکل ورزش فارس: چمن و نور و نیمکت ورزشگاه پارس مشکل دارد

نساجی قربانی بی‌ثباتی و عدم حمایت شد

مناسبت روز/ دوشنبه 15 اردیبهشت‌ماه

روزنامه اعتماد: پیامک حجاب از سوی پلیس امنیت اخلاقی ارسال می‌شود

هشدار درباره عواقب زایمان‌های زودرس و تقویمی

روایت غم و غصه مردم ایران در «هارداسان»؛ 25 قاب از لحظه سقوط تا تشییع

دیدار مدیرکل آموزش و پرورش با خانواده معلم شهید "علی احمدی فیروزجایی"

خیرین در ساخت مدارس سهم بالایی دارند

ضرورت تسلط بر فضای مجازی

حفظ شان و جایگاه آموزش و پرورش و تکریم معلمان / برنامه های دولت چهاردهم در راستای توسعه آموزش و پرورش

چشم پرسپولیسی‌ها به ساق‌های استقلالی‌ها

ژسوس قول و قرار خداحافظی را به‌هم زد

گلایه‌های کاپیتان سابق تیم ملی والیبال زنان

معرفی 12 ورزشکار ایرانی برای دریافت بورسیه 750 دلاری IOC

یزدانی قوی‌ترین وزنه‌بردار نوجوان جهان شد

از سرقت خانه تا راه‌اندازی مزرعه پرورش گل

پیشتازی لیست حزب الله و جنبش امل در انتخابات منطقه الغبیری

روزانه چه مقدار ویتامین A نیاز داریم؟

خبرهایی از نمایشگاه کتاب

پیام تبریک مدیر کل آموزش و پرورش مازندران بمناسبت فرارسیدن روز ملی سمپاد

تکریم معلم و حفظ شان و جایگاه آموزش و پرورش/توجه به رفاهیات معلمین در اولویت برنامه های دولت چهاردهم است

از تمام توان خود برای ارتقاء وضعیت معیشتی فرهنگیان استفاده خواهم کرد