پیام مازند

آخرين مطالب

ریشه گرانی مواد غذایی به ویژه حبوبات در ماه‌های اخیر سیاسی

ریشه گرانی مواد غذایی به ویژه حبوبات در ماه‌های اخیر
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش خبرنگار مهر، خبرهایی مبنی بر صحبت حذف ارز ترجیحی از واردات گوشت قرمز می‌شود و این که قرار است تأمین ارز این کالای اساسی مانند حبوبات از تالار اول به تالار دوم منتقل شود.
امین دلیری، تحلیلگر مسائل اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری مهر نوشت، بارها در نوشتار و در مصاحبه‌هایی که با ارباب جراید و رسانه‌های ارتباط جمعی داشتم، اعلام کردم ریشه اصلی تورم در ایران، تحولات ارزی در سال‌های اخیر بوده است که به عنوان شوک‌های ارزی سبب افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در 35 سال گذشته به ویژه در 6 تا 7 سال گذشته شده است.
اگر مسئولان ارشد اقتصادی در سازمان‌های مهم اقتصادی کشور نظیر وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه به این موضوع مهم توجه نکرده یا بی توجه بوده‌اند یا توجه داشتند ولی چاره کار را در افزایش نرخ ارز در گرو شوک درمانی‌های ارزی و قیمتی در شرایط وجود ناترازی‌های ارزی و مالی در هنگام بروز پدیده شوم کسری‌های سنگین بودجه در جهت جبران آن دیده‌اند، دچار اشتباه محاسباتی بزرگی شده‌اند.
کاهش شدید ارزش پول ملی تا کنون به وضعیت وحشتناک کاهش 1000 برابری خود نسبت به ارزهای خارجی معتبر شده ولی هرگز مسئولان امر را از خواب سنگین نسبت به حیثیت برباد رفته پول ملی که منجر به هشدار رهبر معظم انقلاب اسلامی در ماه‌های پایانی سال گذشته شد، بیدار نکرد.
به نظر می‌رسد فقط یک تذکر ساده و زود گذر از یک موضوعی که به صورت توصیه عنوان گردیده، نگاه شده است وگرنه نباید کاری که به کاهش بیشتر ارزش پول ملی می‌انجامد دست بزنند. افزایش بی رویه قیمت‌ها همان بی ارزش کردن بیشتر پول ملی است. مسئولان مرتبط باید به تحولات ارزی کشور به یک واقعه بسیار مهم که در زندگی همه آحاد مردم تأثیر مثبت و منفی بر اساس میزان دارایی‌شان دارد نگاه عمیق کارشناسانه داشته باشند. افزایش قیمت ارز علاوه بر این که باعث کاهش بیشتر ارزش پول ملی می‌شود و قدرت خرید قشر ضعیف جامعه را کاهش می‌دهد و بر ثروت اغنیا افزوده و طبقه فقیر را فقیرتر می‌کند.
در حدود 2 سال اخیر گرانی‌های مواد غذایی به ویژه حبوبات ریشه در افزایش نرخ ارز دارد. این رویداد به حذف ارز ترجیحی و اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات این اقلام بستگی دارد؛ حتی شایعات قطع ارز ترجیحی یا عدم اختصاص به موقع آن برای واردات این کالاها می‌تواند قیمت اقلام حبوبات مثل لوبیا چیتی که از اقلام پر مصرف قشر عظیمی از آحاد مردم است، افزایش دهد. به عنوان نمونه قابل ذکر، قیمت این قلم از کالا که مصرف عام دارد ابتدا از 170 هزار تومان به 240 هزار تومان و پس از چندی به 420 هزار تومان و اکنون در تحریر این یادداشت هستم گفته می‌شود به 520 هزار تومان افزایش یافته است. متأسفانه هیچ دستگاهی پاسخگوی افزایش نرخ‌های اقلام مواد غذایی نیست و مسئولیت آن را نمی‌پذیرد. از طرف دیگر شایع شده به زودی ارز ترجیحی برای واردات گوشت قرمز نیز حذف خواهد شد. اگر این شایعه به حقیقت بپیوندد، مصیبت بزرگ دیگری بر سر مردم هموار خواهد شد. واقعاً چه کسانی تحمل صبر مردم شریف ایران اسلامی را نشانه گرفته‌اند تا با دست گذاشتن به خط قرمز معیشت مردم، سعی دارند آستانه فوران احساسات تند مردم را هدف قرار دهند؟
به مسئولان متولی اقتصاد کشور توصیه می‌شود به ثبات اقتصادی کشور که مهمترین محور آن تثبیت نرخ ارز و ثبات سیاست‌های پولی و ارزی است، توجه کنند. در شرایط تورمی و نوسانات نرخ ارز ثبات اقتصادی رخ نخواهد داد. رشد اقتصادی فقط در سایه ثبات اقتصادی و ارزی کشور به وقوع خواهد پیوست. باز آنچه شرط بلا بود گفتیم، ولی تجربه نشان داده است، نه گوش شنوایی است و نه عبرتی.
کد خبر 6462381

پیام مازند

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/895444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افتتاح سومین خانه خیرساز در روستای پلطان تنکابن

سرهنگ سلامی: حماسه سوم خرداد قله شکوه و عظمت جهاد مقدس ملت ایران بود

تصاویر/ جلسه شورای فرماندهی سپاه کربلای استان مازندران

انتقال پیکر مرد 50 ساله از ارتفاعات مدبه خرم‌آباد توسط آتش‌نشانان

یافته عجیب دانشمند ایرانی مقیم کانادا

SPF مناسب، سپری برای محافظت از پوست در برابر اشعه UV

چشم‌های شب در جنگل های هیرکانی!

جدایی کاپیتان وفادار باشگاه لندنی بعد از 13 سال

علوی: دو باشگاه گل گهر و سپاهان دستگاه وی ای آر را برای فصل آینده خریداری کردند

توضیحات علوی درباره برگزاری فینال جام حذفی در اراک

توضیحات علوی سخنگوی فدراسیون فوتبال درباره مجوز حرفه ای استقلال و پرسپولیس

بازی ایران و کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود؟

آزمون، بازیکن شباب الاهلی: نمی‌خواستم چیز بدی بگویم؛ عذرخواهی می‌کنم

دیدار مخفیانه ویرتز با منچسترسیتی در انگلیس!

اسطوره فوتبال زنان بیخیال بازنشستگی شد!

تدارک ویژه بازی تیم ملی در راه جام جهانی از زبان امیر مهدی علوی

حذف 4 صفر از ریال ایران، دردی از تورم برای مردم دوا می‌کند؟

جاده چالوس تا آخر اردیبهشت مسدود است

تصادف دردسرساز دروازه‌بان سابق بارسا در شیلی!

سقوط باشگاه سرشناس ایتالیا به سری c

مهاجم ناتینگهام فارست در خطر مرگ بود!

ژوائو پالینیا:با بایرن قهرمان شدم اما سخت‌ترین فصل عمرم بود!

عالیشاه در نزدیکترین فاصله به سرمربی پرسپولیس!

نبی: دلیل انتخاب مشهد برای بازی تیم ملی مشرف شدن تیم به حرم امام رضا بود

اسدی: منافع استقلال در اولویت اول قرار دارد

خلاصه بازی النصر دبی 1 - شباب الاهلی 1

پیداشدن جسد مرد 50ساله در ارتفاعات کوه «مدبه» خرم‌آباد

انتظارات تورمی، رفتار را تحت تأثیر قرار می‌دهد

وقوع آتش‌سوزی در مراتع خرم‌آباد

بازار سرمایه در روز سه‌شنبه؛ برگشت روند در نیمه دوم معاملات

پیام انگیزشی استاندار اصفهان برای سپاهان!

واکنش عجیب باییندیر پس از گل دوم وستهم

انتخاب سرمربی استقلال با نظر سیدورف

آموریم خساست مالک یونایتد را جبران کرد!

علی نظری جویباری، مدیرعامل استقلال: در اولین فرصت مفصل حرف میزنیم از سیدورف تا سرمربی

علی تاجرنیا، رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال:انتقاد کردن حق رسانه است اما باید خط قرمزی باشد

خلاصه بازی زنان چین تایپه 1 - ایران 3

سقوط و فوت مرد 50 ساله از ارتفاعات خرم آباد

بانک مرکزی اعلام کرد؛ نام ریال ایران تغییر می‌کند؟

کاردانو برای دسترسی راحت تر کاربران به اکوسیستم وب 3 با کیف پول Brave ادغام شد

این وسیله را از خود دور کنید تا شب‌ها آسوده بخوابید

نام ریال تغییر می کند؟

صالحی امیری: با تمام توان در کنار سرمایه گذاران جزیره کیش هستیم

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

احتمال تغییر مکان مهم‌ترین بازی هفته پایانی

صعود هندبال ساحلی ایران به مسابقات جهانی

جهان زودتر از تصور قبلی انسان به پایان می‌رسد

شاهکار 13 میلیون‌دلاری ممنوع‌الخروج شد

بانک مرکزی از حذف 4 صفر از پول ملی پرده برداشت

برزگر: ورزشکاران الان به دنبال پول هستند