رونمایی از کتاب «روستای تاریخی باغو» با تأکید بر ضرورت صیانت از میراث بومی کیش
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با تأکید بر اهمیت حفظ و بازنمایی فرهنگ بومی و میراث ناملموس جزیره، گفت: گردهمایی امروز ما صرفاً برای رونمایی از یک کتاب نیست، بلکه تجلیلی از اصالت، تاریخ و هویت مردمان این خاک مرجانی است.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد کیش، مسعود رهبری در آیین رونمایی از کتاب «روستای تاریخی باغو» که در محل این روستای بومی برگزار شد، با اشاره به هدف این آیین فرهنگی اظهار داشت: در این آیین گرد هم آمدهایم تا گامی کوچک در پاسداشت شیوههای زیست و میراث این مرز و بوم، این خاک مرجانی و جزیرهی زیبای کیش برداریم و از اثری رونمایی کنیم که تلاشی در جهت بازنمایی بخشی از این فرهنگ غنی است.
وی با بیان اینکه کتاب حاضر تنها یک محصول مکتوب نیست بلکه بازتابی از یک هویت دیرپا است، افزود: ما امروز نه صرفاً برای رونمایی از یک کتاب، بلکه برای تجلیل از میراث فرهنگی و سنتهای بومی گرد هم آمدهایم؛ میراثی استوار که، بنیادهای زندگی را شکل داده و نسل امروز را با اصالت، شکوه و تاریخ پر افتخار گذشتهاش پیوند میزند.
رهبری با اشاره به نقش سازمان منطقه آزاد کیش در حمایت از فرهنگ بومی تصریح کرد: در سازمان منطقهی آزاد کیش نیز ما خود را مسئول میدانیم تا با همهی امکانات، ابزارها و فرصتها، این اصالت نهفته در متن و بطن جامعهی بومی جزیره را به شیوهای نهادینه و پایدار حفظ و صیانت کنیم.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر توانمندی بومیان جزیره در حفظ و ارتقاء میراث فرهنگیشان گفت: تاریخ چند سال اخیر به خوبی نشان داده است که بومیان برای حفظ آیینها و سنن خویش، برای آموختن هنر میزبانی به اقوام و ملتهای دیگر، و برای نمایش خلاقیت در صنعت گردشگری، نیازی به آموختن از امثال من ندارند و تنها کافیست زمینه فراهم شود.
رهبری با اشاره به نقش کلیدی بومیان در توسعه مناطق بومگردی جزیره بیان کرد: خشتبهخشت این بناها و زیباییهایی که امروز در ناحیهی بومنشین جزیره شکل گرفته، با همت و سرمایهی خود بومیان فراهم شده است. امروز، من بهعنوان یکی از مسئولان سازمان، میتوانم با افتخار میهمانان جزیره را به بازدید از این مناطق دعوت کنم تا حاصل تلاش این مردم شریف را ببینند و در دفتر خاطرات خوشِ کیشگردیشان ثبت کنند.
پژوهشگر حوزه تاریخ و مسائل خلیج فارس، و نویسنده این اثر، به تبیین ابعاد فرهنگی، اجتماعی و تاریخی یکی از کهنترین زیستبومهای جزیره کیش پرداخت.
محمد حسننیا، در مراسم رونمایی کتاب روستای باغو، با اشاره به اهداف و رویکرد پژوهشی خود اظهار داشت: مفتخرم که در مسیر شناخت و مستندسازی بخشی از میراث فرهنگی و تاریخی این سرزمین، اثری پژوهشی درباره روستای باغو به نگارش درآوردهام.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی این روستای بومی، تصریح کرد: روستای باغو، یکی از کهنترین و اصیلترین زیستبومهای جزیره کیش است که در دل خود، گنجینهای از سنتها، آداب، باورها و سبک زندگی مردمان این خطه را جای داده است.
حسننیا هدف اصلی خود از نگارش این کتاب ارائه نگاهی جامع و چندبُعدی به زیستفرهنگ این منطقه عنوان کرد و افزود: در این اثر، از زاویههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی به تحلیل و تبیین جایگاه باغو در بستر تحولات کیش و خلیج فارس پرداختهام.
وی درباره روش تحقیق خود توضیح داد: در فرآیند تحقیق، روش پژوهش میدانی و مصاحبههای عمیق با ساکنان قدیمی باغو را به عنوان روشی کارآمد برای گردآوری دادههای اصیل انتخاب کردم و بر این باور بودم که بسیاری از ارزشهای نهفته در لایههای فرهنگی و اجتماعی این روستا، تنها از طریق گفتوگو با کهنسالان، حافظان خاطرات شفاهی و راویان بومی قابل کشف و ثبت هستند.
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/899682/