همهچیز درباره تب کریمه کنگو
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - مهر / یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: تب کریمه یک بیماری ویروسی حاد و مشترک بین انسان و دام است که بهوسیله ویروسی به نام «نایروویروس» از خانواده بونیاویریده منتقل میشود.
به نقل از وبدا، عباس ارجمند پزشک متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با نزدیک شدن به عید سعید قربان نکاتی را درباره تب کریمه کنگو بیان کرد و گفت: این بیماری عمدتاً از طریق گزش کنه آلوده، تماس مستقیم با خون، ترشحات یا گوشت دام آلوده به انسان سرایت میکند. این ویروس میتواند در دام بدون علائم خاصی وجود داشته باشد، اما در انسان باعث بروز علائم شدید و خطرناک میشود. افراد شاغل در دامداری، کشتارگاهها، کشاورزی، و حتی خانمهای خانهدار در معرض خطر بالاتری هستند.
چگونه مبتلا میشویم و علائم چیست؟
بازار ![]()
وی در پاسخ به این سوال راههای اصلی انتقال بیماری را برشمرد و عنوان کرد: گزش کنه آلوده (بهویژه کنههایی که به دامها چسبیدهاند)، تماس با خون و ترشحات دام آلوده هنگام ذبح یا آمادهسازی گوشت، مصرف گوشت یا جگر نیمپز و آلوده، تماس با ترشحات بدن بیماران مبتلا (در مراکز درمانی) از روشهای انتقال این بیماری است.
ارجمند ادامه داد: علائم بیماری معمولاً 1 تا 3 روز پس از تماس با ویروس ظاهر میشود و شامل: تب ناگهانی و شدید، درد عضلانی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ و درد شکم، خونریزی از لثه، بینی یا نقاط تزریق و در موارد شدید، خونریزیهای داخلی و مرگ است.
آیا بیماری تب کریمه کنگو درمان دارد؟
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه در حال حاضر واکسن مؤثری برای انسان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: درمان بیماری بیشتر حمایتی است، یعنی کاهش علائم و کنترل عفونت با مصرف مایعات، داروهای ضد تب و در برخی موارد داروهای ضد ویروسی مانند ریباویرین.
وی یادآوری کرد: تشخیص زودهنگام و مراقبت پزشکی مناسب در کاهش مرگومیر نقش کلیدی دارد. در صورت مشاهده علائم مشکوک، بهویژه پس از تماس با دام یا گزش کنه، باید سریعاً به مرکز درمانی مراجعه شود.
توصیههای مهم برای پیشگیری از تب کریمه کنگو
وی توصیههایی را نیز برای پیشگیری از تب کریمه کنگو مطرح و بیان کرد: از خرید دام زنده و گوشت خارج از نظارت دامپزشکی خودداری کنید و تنها به مراکز مجاز و کشتارگاههای رسمی مراجعه کنید. بههیچوجه دام را در خانه یا معابر عمومی ذبح نکنید. این کار خطر جدی برای سلامت خانواده و جامعه دارد.
این پزشک متخصص آموزش اضافه کرد: هنگام خرد کردن گوشت یا جگر از دستکش استفاده کنید. گوشت را قبل از مصرف حداقل 24 ساعت و جگر را 48 ساعت در دمای یخچال (4 درجه سانتیگراد) نگهداری کرده و حتماً بهطور کامل بپزید.
وی افزود: ذبح دام را در کشتارگاه انجام دهید و از گوشت مورد تأیید دامپزشکی استفاده کنید، پس از مرحله پیش سرد با پوشیدن دستکش گوشت را قطعه قطعه کنید.
ارجمند با تاکید بر اینکه افرادی که دام را ذبح میکنند باید از دستکش، چکمه، ماسک و لباس مناسب استفاده کرده و ابزار خود را ضدعفونی کنند. خونابهها نیز باید بهطور بهداشتی دفع شوند. بیان کرد: از دستکاری و له کردن کنه روی بدن دام خودداری کنید. در صورت مشاهده کنه روی بدن حیوان، به دامپزشک اطلاع دهید.
این پزشک متخصص آموزش را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: افراد به ویژه کودکان از جدا کردن و له کردن کنه با دست بدون حفاظت پرهیز کنند، دامداران نیز در هنگام تماس با دام از لباسهای رنگ روشن استفاده کرده و بعد از خروج از محل نگهداری دام، لباسهای خود را تعویض کنند.
وی خاطر نشان کرد: رعایت این نکات میتواند از بروز فاجعههای جبرانناپذیر برای خانواده و جامعه پیشگیری کند. سلامت خود را جدی بگیرید.
-
شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۶:۲۴
-
۱۷ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/900986/