پیام مازند

آخرين مطالب

زمین‌لرزه‌های اخیر رامسر ناشی از فعالیت گسل خزری است اجتماعي

زمین‌لرزه‌های اخیر رامسر ناشی از فعالیت گسل خزری است
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه زلزله‌ از ثبت بیش از 20 زمین‌لرزه در رامسر و چابکسر خبر داد و منشأ آن‌ها را گسل خزری اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با اشاره به ثبت بیش از 20 زمین‌لرزه در منطقه رامسر و چابکسر طی روزهای اخیر، علت اصلی این لرزش‌ها را فعالیت گسل خزری عنوان کرد.
دکتر محمدقاسم وتر گفت: نیمی از این زمین‌لرزه‌ها بیش از 2/5 ریشتر قدرت داشته‌اند و بزرگ‌ترین آن‌ها در ساعت 22:58 روز 17 تیر با بزرگای 3/7 ریشتر و در عمق 20 کیلومتری زمین ثبت شد.
وی افزود: عمق کانونی زمین‌لرزه‌ها در چند روز اخیر عموماً در حدود 10 کیلومتر بوده و آخرین مورد آن صبح 21 تیر با بزرگی 2/5 ریشتر در منطقه کتالم و سادات‌شهر ثبت شده است.
وتر با بیان اینکه هر چه عمق زلزله بیشتر باشد، شدت آن در سطح زمین کاهش می‌یابد، گفت: اکثر این لرزه‌ها خفیف و بدون آسیب جدی بوده‌اند و داده‌های محلی گواه بر فعال بودن گسل خزری است که از خراسان شمالی آغاز شده و تا رامسر و مرز گیلان و مازندران امتداد دارد.
او افزود: بر اساس داده‌های تاریخی، این منطقه طی بیست سال گذشته زلزله‌ای با بزرگی بیش از 4 ریشتر نداشته و زمین‌لرزه‌های اخیر نیز نمی‌تواند نشانه‌ای از وقوع زلزله‌ای بزرگ‌تر باشد.
این استاد لرزه‌شناسی خاطرنشان کرد: اگرچه گسل شمال البرز نیز در این محدوده جغرافیایی فعال است، اما تحلیل‌ها نشان می‌دهد زلزله‌های اخیر ارتباطی با آن ندارد و منشأ آنها گسل خزری است. وی همچنین یادآور شد در تیرماه امسال نیز در شرق مازندران (بهشهر) زلزله‌هایی رخ داده است.
وتر با ابراز نگرانی از ساخت‌وسازهای غیراصولی و بدون رعایت آیین‌نامه‌های مقاوم‌سازی در برابر زلزله، بر لزوم نظارت دقیق دستگاه‌های اجرایی و مهندسی مانند نظام مهندسی ساختمان، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها تأکید کرد.
وی افزود: لازم است تهیه دفترچه محاسبات ساختمان، با تأیید مهندسان خبره و بر اساس آیین‌نامه زلزله الزامی شود و ستادهای مدیریت بحران نیز قبل از وقوع حادثه برای آموزش عمومی، شناسایی اماکن پرخطر مانند مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز پرجمعیت و ایمن‌سازی آن‌ها اقدام کنند.
رئیس پژوهشکده مهندسی سازه گفت: در کشوری مانند ژاپن با رعایت اصول ساخت‌وساز، زلزله‌ها تهدید جانی محسوب نمی‌شوند و با ساخت مقاوم و آگاهی عمومی می‌توان از تلفات گسترده انسانی جلوگیری کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/907732/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش اینستاگرامی دورسون به شایعات جدایی

آغاز رسمی تمرینات تراکتور در ترکیه زیر نظر اسکوچیچ

سروش رفیعی: باانگیزه‌تر از همیشه هستم

خولیو ولاسکو تقدیم می‌کند: 11 بازی، 11 برد!

کاش دو بازی دوستانه با لهستان انجام می‌دادیم

آب آوردن مفصل، نشانه‌ای مهم از روماتیسم مفصلی در کودکان

نقل و انتقالات تیم آلومینیوم از زبان رجائیان

فقط یک بازیکن ایران مقابل لهستان بازی نکرد!

خانزاده: این سخت‌ترین بازی ایران در هفته سوم است

نحوه صحیح نشستن روی زمین

کاپیتان دوم آبی‌ها تمدید کرد؛ روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

70 درصد علت قوز پشتی، پشت میز نشستن است

روشی جدید برای جلوگیری از ریزش موی بیماران تحت شیمی‌درمانی

رونمایی سریع و رسمی از جانشین اسفندیار

انجام چند حرکت ورزشی برای اصلاح قوز

دوخط کتاب/ دیگر لازم نیست دنیا رو عوض کرد

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

غوغا و آتش‌بازی برای بازی دوستانه!

انگشت اتهام وینیسیوس به سمت ستاره اول رئال

بیژن طاهری: خوشحالم به خانه خودم برگشتم

خیابانی: به کتابخانه کمیته ملی المپیک ممنوع الورود هستیم

ترکیب گیج‌کننده پیاتزا برای تقابل با لهستان

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناامید نمی‌شود

آماده سازی نسل Z با اعزام به این مسابقات

دو طلا و یک برنز سهم کشتی‌گیران مازندرانی از بیشکک

مدافع پاری سن ژرمن؛ نامزد جدی توپ طلا

چشمی بدون صحبت با خبرنگاران، باشگاه را ترک کرد

بوندسلیگا به دنبال شکار از پلتفرم اسپانیایی!

مادر شهید ملکوتی در کنار فرزند شهیدش آرام گرفت

تشییع پیکر مادر شهید ارسطو کلار احمدی در عباس‌آباد

اسپیرولینا چیست؟ بررسی خواص، فواید، عوارض و نحوه مصرف

دیدار مدیران بنیاد شهید با بیش از 600 خانواده شهید حملات اخیر رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

رقم رضایتنامه ستاره تراکتور مشخص شد

کشتی آزاد جوانان آسیا؛ 4 مدال برای ایران در 5 وزن نخست

مدافع ازبکستان در آستانه پیوستن به پرسپولیس

معاوضه بزرگ بازیکن بین استقلال و سپاهان

تبلیغ غیرمجاز قطره‌های چشمی در فضای مجازی

ابلاغ پیام تبریک و تسلیت رئیس بنیاد شهید به خانواده شهدای اقتدار در استان یزد

نهضت سرکشی از خانواده‌های شهدا در سراسر کشور به دستور مهندس اوحدی صورت گرفت

پرونده چاقوکشی؛ پدر یامال متهم شد!

کاپیتان دوم خوزستانی‌ها در فجر

وضعیت مبهم امیرعلی صادقی در استقلال

اسفندیار تیم سوم جهان را قال گذاشت

روزی که ستاره بسکتبال در ورزش گلف رکوردشکنی کرد

اجرای برنامه جامع پیشگیری از خشونت در مازندران

صخره مقدس؛ کتابی برای روز‌های جنگی مردم ایران

وقتی گرمای کشور آمریکا کاسه صبر لوئیز انریکه را لبریز می‌کند!

رد پیشنهاد میلان به عشق مورینیو!

رای نهایی درباره شکایت پیمان اکبری از پیکان