پیام مازند

آخرين مطالب

آمار تب مالت در کشور و هشدار پوشش ناکافی واکسیناسیون در دام‌ها علمي

آمار تب مالت در کشور و هشدار پوشش ناکافی واکسیناسیون در دام‌ها
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا / رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: آمار و ارقام مبتلایان به تب مالت یک زنگ هشدار جدی برای پوشش ناکافی واکسیناسیون دامی در کشور است و لازم است سازمان دامپزشکی به این موضوع توجه کند.
دکتر محمد زینلی در نشست خبری «هفته اطلاع‌رسانی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان» با بیان اینکه 19 هزار و 972 مورد ابتلا به تب مالت در کشور طی سال گذشته گزارش شده که عامل اصلی ابتلا به این بیماری مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و تماس با دام است، گفت: میزان ابتلا به تب مالت، بیانگر تهدید بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است. آمار و ارقام ابتلا به تب مالت، نیازمند توجه بیشتر در زمینه پیشگیری، آموزش و کنترل زنجیره‌های انتقال است.
بازار
وی درباره واکسیناسیون دام‌ها در کشور توضیح داد: سازمان دام‌پزشکی، متصدی واکسیناسیون دام‌ها در کشور است. براساس توافق سازمان دامپزشکی کشور و موسسه سرم‌سازی رازی، پوشش واکسیناسیون دام‌ها با هدف کاهش ابتلای انسانی به تب مالت در دستور کار قرار گرفته است. برخی از واکسن‌ها از خارج به کشور وارد می‌شدند و برخی نیز تولید داخلی هستند. مؤسسه‌های تولید واکسن موظف‌اند قبل از توزیع، آزمایش‌های ایمنی و اثربخشی را انجام دهند تا اطمینان خاطر از اثربخشی واکسن‌ها حاصل شود.
وی درباره ضرورت واکسیناسیون در کشور گفت: کشور با واکسیناسیون گسترده و موثر توانست بیماری فلج‌اطفال را در کشور کنترل کند.
زینلی با بیان اینکه آمار و ارقام مبتلایان به تب مالت یک زنگ هشدار جدی برای پوشش ناکافی واکسیناسیون دامی در کشور است، گفت: ابتلای 19 هزار نفری به تب مالت به راحتی نشان می‌دهد که پوشش واکسیناسیون دام‌ها در کشور کامل یا اثربخش نیست و به بررسی همه‌جانبه نیاز دارد. بازهم تاکید می‌کنم که مسئولیت واکسیناسیون دام‌ها برعهده سازمان دامپزشکی کشور است و وزارت بهداشت از منظر انسانی به موضوع نگاه می‌کند.
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت درباره وضعیت سالک در کشور نیز گفت: میزان ابتلا به سالک 26هزار و 824 مورد طی سال 1387 گزارش شد که میزان بروز این بیماری 37 درصد بود. آمار و ارقام این بیماری در سال گذشته بیانگر این است که 8 هزار و 267 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و میزان بروز سالک به 10 درصد رسیده است. کاهش قابل توجه سالک بیانگر پیشرفت برنامه‌های بهداشتی در کشور است اما مهار کامل این بیماری به برنامه‌ها و اقدامات بیشتری نیاز دارد.
نقش شبکه آزمایشگاهی در کنترل بیماری‌ها
وی درباره نقش و جایگاه شبکه مراقبت آزمایشگاهی در بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان گفت: بیماران در صورت نیاز به شبکه آزمایشگاهی کشور ارجاع داده می‌شوند و بررسی‌های دقیق‌تر در این آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود.
برنامه وزارت بهداشت برای واکسیناسیون علیه سالک
زینلی با بیان اینکه وزارت بهداشت در حال برنامه‌ریزی برای اجرای پایلوت واکسیناسیون سالک در کشور است، گفت: تصمیم بر این است که این طرح به صورت پایلوت در 2 منطقه با 2 اپیدمیولوژیک متفاوت انجام شود. یکی از این مناطق، مناطق شهری که سالک انسان به انسان گزارش شده و همچنین منطقه دیگر، مناطق روستایی هستند که «زئونوتیک» که بیماری مشترک میان انسان و حیوان است در آن مطنقه گزارش شده است. استان‌های کرمان و اصفهان برای اجرای واکسیناسیون در نظر گرفته شده‌اند.
وی گفت: کشور با استفاده از ظرفیت علمی خود می‌تواند به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه کنترل بیماری‌های بومی مانند سالک تبدیل شود.
وضعیت عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی در کشور
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز درباره مار و عقرب‌گزیدگی تصریح کرد: 8هزار و 389 مورد مارگزیدگی و 814هزار و 406 مورد عقرب‌گزیدگی در کشور گزارش شده و در تمام مراکز، ایمونوگلوبولین ضد عقرب‌گزیدگی به اندازه کافی در دسترس است.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره مناطق پرگزش و مواجهه با افراد عقرب و مارگزیده گفت: جنوب سیستان و بلوچستان، چابهار، خوزستان و ایرانشهر میزان گزش بسیار زیاد است. به طور مثال، 1478 مارگزیدگی و 20307 عقرب‌گزیدگی در خوزستان گزارش شده است. در صورتی که عضو مورد گزش پایین‌تر از قلب باشد فرد بالای محل گزش را تا زمان مراجعه به مراکز درمانی ببندد اما به هیچ عنوان بریدن محل گزش به افراد توصیه نمی‌شود.
زینلی با بیان اینکه باید بلافاصله پس از گزش به مراکز درمانی مراجعه کرد، گفت: در چنین شرایطی، از انجام اقدامات خودسرانه مانند بریدن محل گزش، مکیدن زهر، یا استفاده از داروهای خانگی به‌شدت پرهیز شود؛ چرا که این اقدامات می‌تواند شرایط بیمار را وخیم‌تر کند. مردم در تمام مناطق، به‌ویژه در فصل‌های گرم سال و در نواحی روستایی یا کویری، مراقب خطر گزیدگی باشند و آموزش‌های لازم برای مواجهه با این حوادث را از منابع معتبر پیگیری کنند.
شرایط نگهداری از حیوانات خانگی
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت با اشاره به خطر افزایش حیوانات خانگی گفت: بسیاری از خانواده‌ها نسبت به خرید حیوان خانگی اقدام می‌کنند اما به مسائل بهداشت توجه کافی ندارند. افرادی که قصد ورود به خانه‌ای جدید دارند یا در ساختمان‌هایی زندگی می‌کنند که بیش از 70 درصد ساکنان آن حیوان خانگی دارند، می‌بایست به طور جدی به رعایت نکات بهداشتی توجه کنند. اگر نکات بهداشتی رعایت نشود، امکان انتقال انواع بیماری‌های انگلی، باکتریایی و ویروسی از حیوان به انسان وجود دارد.
وی گفت: اگر سلامت حیوان در کانون توجه قرار نگیرد، این موضوع می‌تواند خطراتی برای صاحب حیوان و اطرافیان آنها ایجاد کند. صاحبان حیوانات خانگی می‌بایست حیوانات خود را به کلینیک‌های معتبر برای بررسی وضعیت آنها ببرند و این موضوع می‌بایست پیوسته باشد. تزریق واکسن، مصرف داروهای ضد انگل و چکاپ‌های دوره‌ای برای تضمین سلامت حیوان و صاحبان آنها ضروری است. همچنین هرگونه تغییر رفتاری در حیوان، مانند بی‌قراری، پرخاشگری یا بی‌حالی می‌بایست جدی گرفته شود و به دامپزشک اطلاع داد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/907842/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوبت دوم آزمون سراسری در 19 حوزه امتحانی مازندران

تمرین تیم ملی جوانان بسکتبال با توصیه‌های حامد حدادی

مسئول امور بین‌الملل کمیته ملی پارالمپیک منصوب شد

دعوت از 8 پینگ‌پنگ‌باز به اردوی تیم ملی هوپس

حامد حدادی: به شرایط عادی برمی‌گردم؛ 10 سال دیگر می‌خواهم بازی کنم

اجرای طرح تفکیک زباله در هزار و 100 روستای مازندران

دستگیری اراذل و اوباش مسلح در نوشهر

اقامت بیش از 5 هزار گردشگر خارجی در مازندران

رمان متمایز «دشیل همت»

هیات گلف مازندران به جمع رشته‌های مدال‌آور بپیوندد

کشتی گیر مازندرانی در فینال آسیا

رئال قید ستاره آرژانتینی را زد

جلسه برای رفع نواقص وی ای آر در آزادی

رئیس فدراسیون نجات غریق: کار کردن با من سخت است

قهرمان 2 دوره تکواندو جهان دوپینگی شد

پدیده 19 ساله ایران لئون را دفاع کرد

دشت دومین پیروزی والیبالیست‌های زیر 16 سال در تایلند

کم‌نوسان‌ترین بازیکن تیم ملی والیبال ایران

آینده‌های والیبال ایران از روی رقیب عبور کردند

کسی نیست به کاپیتان سابق ایران پاس بدهد!

احتمال ورود تیم دوازدهم به فرمول یک از چین

ورژنی از پدیده ایران که دوست نداریم در VNL ببینیم

سه امتیاز از دو تیم لیگ برتری کسر شد!

بازیکن هیوستون رئیس اتحادیه بازیکنان بسکتبال آمریکا شد

96 درصد دادرسی‌های زندانی‌دار در مازندران الکترونیکی شد

تولید 7.5 تن پیله ابریشم در سوادکوه شمالی

هشدار نارنجی سیل در مازندران؛ مسافران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند

فواید مصرف ویتامین E برای مردان

باشگاه بیمه گران گزارش می دهد/ رشد پرشتاب بیمه دی در بهار 1404؛ جهش 73 درصدی حق‌بیمه

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ صدرنشینی بیمه دی در سودآوری

تمرین فولاد خوزستان با حضور لک و سرمربیگری گل‌محمدی

دلیل غیبت اسفندیار مقابل لهستان معلوم شد

تیم ملی والیبال ایران و مشکلی که بقیه ندارند

اسبقیان: در هر سطحی با فساد برخورد می‌کنیم

پایان لبرون جیمز و لیکرز؛ خلع پادشاه!

آمریکا چطور جهانی زاگرب را از پدیده کشتی ژاپن گرفت؟

دیدار رئیس فدراسیون والیبال با استاندار تهران

قرارداد چهار ساله مهدی قایدی!

رشد توریسم خارجی در مازندران / اقامت بیش از 5693 گردشگر در 3 ماه

وداع با شهید پلیس راه گیلان

خواص شگفت‌انگیز میوه‌ای که برای کاهش وزن معجزه می‌کند

حامد حدادی: نسل کنونی از فرصت به دست آمده استفاده کند

پرمدال‌ترین و محبوب‌ترین رشته‌ها در ادوار مختلف بازی‌های کشورهای اسلامی

مانولوپولوس: نمی‌توانیم هم تغییر نسل بدهیم و هم نتیجه خوب بگیریم

کشتکار و دادمرز به دوبنده تیم ملی رسیدند

حامد حدادی: تیم ملی باید مسابقات دوستانه بیشتری داشته باشد

سرمربی تیم ملی بسکتبال: می‌خواهم تیمی بسازم که از اسم‌ها و ستاره‌ها بزرگتر باشد

سرمربی تیم ملی بسکتبال: اصلا نمی‌توانستم تصور کنم که به ایران نیایم

قدیمی ترین دنباله دار جهان رصد شد

شتاب صادرات مرکبات مازندران با افتتاح مرکز پرتودهی گاما