پیام مازند

آخرين مطالب

تک‌شاخ کیهانی، ستاره مرده از آب درآمد! علمي

تک‌شاخ کیهانی، ستاره مرده از آب درآمد!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - تک‌شاخ کیهانی تازه کشف‌شده، یک ستاره مرده در حال چرخش است که قوانین فیزیک را به چالش می‌کشد.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، ستاره‌شناسان با استفاده از پیشرفته‌ترین تلسکوپ‌های رادیویی جهان، یک ستاره مرده در حال چرخش را کشف کرده‌اند و آن را به قدری نادر، عجیب و منحصربه‌فرد یافتند که آن را تک‌شاخ کیهانی لقب داده‌اند. ویژگی‌های منحصربه‌فرد این جرم موسوم به «CHIME J1634+44»، درک کنونی ما را درباره ستاره‌های مرده در حال چرخش و محیط آنها به چالش می‌کشد.
CHIME J1634+44 که با نام «ILT J163430+445010» نیز شناخته می‌شود، بخشی از گروه اجرام موسوم به «اجرام گذرای رادیویی با دوره تناوب طولانی»(LPT) است. اجرام LPT نوعی جرم آسمانی تازه کشف‌شده و مرموز هستند و انفجارهایی از امواج رادیویی را منتشر می‌کنند که در مقیاس‌های زمانی بین چند دقیقه تا چند ساعت تکرار می‌شوند. این مدت زمان به طور قابل توجهی طولانی‌تر از انتشار تپ‌اخترهای استاندارد یا بقایای ستاره نوترونی با چرخش سریع است که هنگام چرخش خود، پرتوهای تابشی را در سراسر کیهان پخش می‌کنند.
با وجود عجیب بودن همه اجرام LPT، جرم CHIME J1634+44 همچنان برجسته است. این جرم نه تنها درخشان‌ترین LPT دیده‌شده تا به امروز است، بلکه قطبی‌ترین آنها نیز به شمار می‌رود. علاوه بر این، به نظر می‌رسد پالس‌های تابش آن بسیار هماهنگ هستند. آنچه واقعاً درباره CHIME J1634+44 برجسته به نظر می‌رسد، این واقعیت است که تنها LPT دیده‌شده تا به امروز به شمار می‌رود و چرخش آن در حال افزایش است.
«فنگکیو آدام دونگ»(Fengqiu Adam Dong) پژوهشگر «رصدخانه گرین بنک»(Green Bank Observatory) و سرپرست این پژوهش گفت: شما می‌توانید CHIME J1634+44 را حتی در میان سایر اجرام LPT، یک تک‌شاخ بنامید. به نظر می‌رسد که این انفجارها هر 14 دقیقه یا 841 ثانیه تکرار می‌شوند اما یک دوره ثانویه متمایز به مدت 4206 ثانیه یا 70 دقیقه وجود دارد که دقیقاً پنج برابر طولانی‌تر است. ما معتقدیم هر دو واقعی هستند و این احتمالاً یک منظومه با چیزی است که به دور یک ستاره نوترونی می‌چرخد.
این گروه پژوهشی، ویژگی‌های غیرمعمول CHIME J1634+44 را با استفاده از تجهیزات زمینی از جمله تلسکوپ گرین بنک، «آرایه بسیار بزرگ»(VLA)، «پروژه انفجار رادیویی سریع و تپ‌اختر» زیرمجموعه «آزمایش نقشه‌برداری شدت هیدروژن»(CHIME)، «رصدخانه فضایی ناسا» و «رصدخانه نیل گرلز سویفت»(Neil Gehrels Swift Observatory) کشف کردند. در واقع، این جرم به طور هم‌زمان توسط یک گروه جداگانه از ستاره‌شناسان در «موسسه نجوم رادیویی هلند»(ASTRON) با استفاده از تلسکوپ رادیویی «آرایه فرکانس پایین»(LOFAR) کشف شد.
در حالی که گروه دونگ معتقدند بقایای ستاره‌ای در قلب CHIME J1634+44 یک ستاره نوترونی است، گروه موسسه نجوم رادیویی هلند به سرپرستی «سان بلوت»(Sanne Bloot) ستاره‌شناس این موسسه، آن را «J1634+44» نامیده‌اند و معتقدند که این یک کوتوله سفید است. آنچه هر دو گروه بر سر آن توافق دارند، این است که این جرم LPT چقدر عجیب است.
این جرم حتی عجیب‌تر هم می‌شود. انفجارهای رادیویی آن 100 درصد قطبش دایره‌ای دارند. این بدان معناست که امواج الکترومغناطیسی گریخته از J1634+44 هنگام انتشار در یک دایره می‌چرخند. بنابراین، تابش الکترومغناطیسی که از CHIME J1634+44 بیرون می‌آید، با دور شدن از منبع خود، به صورت یک مارپیچ کامل می‌پیچد.
این پدیده نه تنها بسیار نادر است، بلکه تاکنون هرگز در انفجارهای تابشی ستاره‌های نوترونی یا کوتوله‌های سفید دیده نشده است. این نشان می‌دهد که انفجارهای موج رادیویی CHIME J1634+44 به شیوه‌ای منحصربه‌فرد برای این ستاره مرده تولید می‌شوند.
نکته عجیب درباره پالس‌ها این است که آنها به صورت جفت منتشر می‌شوند اما تنها زمانی که ستاره مرده چندین بار بدون انفجار چرخیده باشد. «هریش ودانتام»(Harish Vedantham) ستاره‌شناس موسسه نجوم رادیویی هلند گفت: به نظر می‌رسد که زمان بین جفت پالس‌ها از یک الگوی طراحی‌شده پیروی می‌کند. ما معتقدیم که این الگو اطلاعات مهمی را درباره چگونگی تحریک کوتوله سفید توسط همراه آن برای انتشار امواج رادیویی در اختیار ما قرار می‌دهد. نظارت مداوم می‌تواند به ما در رمزگشایی این رفتار کمک کند اما در حال حاضر با یک راز واقعی طرف هستیم.
تحقیقات انجام‌شده توسط این ستاره‌شناسان نه تنها اطلاعاتی را درباره ستاره‌های نوترونی ارائه می‌دهد، بلکه به یک مرحله جدید هیجان‌انگیز برای نجوم رادیویی اشاره دارد.
دونگ گفت: کشف CHIME J1634+44 جمعیت شناخته‌شده‌ اجرام LPT را گسترش می‌دهد و مدل‌های موجود از ستاره‌های نوترونی و کوتوله‌های سفید را به چالش می‌کشد. این نشان می‌دهد که ممکن است تعداد بسیار بیشتری از این اجرام در انتظار کشف شدن باشند.
این پژوهش در مجله «Astronomy & Astrophysics» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/908520/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیم ملی والیبال هنوز برای صعود شانس دارد!

ناامیدی هواداران استقلال و بی‌خیالی مدیران

زنان ایران وارد 12 تیم برتر آسیا شدند

اکیپ: ایران اسیر تجربه قهرمان المپیک شد

صدای ای ایران در دل لهستان پیچید!

بردیا سعادت: باید از فرصت‌هایمان استفاده می کردیم

ترسناک‌ترین ورژن آتزوری آماده مرحله نهایی VNL

حرف‌های جالبی لئون بعد از دومین باخت متوالی

برزیل 3- آلمان 1؛ آماده‌ترین تیم حال حاضر جهان

برادران نیکولوف کابوس تیم اول جهان

پیاتزا و یک اشتباه بزرگ؛ از او انتظار نداشتیم

واحد جدید نیروگاه نکا وارد مدار می‌شود

تشخیص و درمان به‌موقع، کلید مقابله با تنبلی چشم در کودکان

تاثیر آموزش مداخله‌های مثبت گرا بر افزایش شادکامی و رضایت از زندگی ایثارگران

اعزام 6 بوکسور به مسابقات بوکس قهرمانی جوانان آسیا

پیروزی آرژانتین مقابل ترکیه در جدالی نفس‌گیر

شکست‌ناپذیری گربه اوکراینی؛ اوسیک قهرمان مطلق بوکس سنگین‌وزن جهان شد

شاهکار ستاره تیم بسکتبال دالاس در تمرین

ایران- بلغارستان؛ برای یک پایان خوش بجنگ

آرژانتین ٣- ترکیه ٢؛ برد به درد نخور!

ادعای عجیب مربی کلمبیایی درباره نیمکت تیم ملی ایران

پیاتزا: باید هر روز رشد کنیم؛ شانس صعود نداریم اما رنکینگ جهانی مهم است

محمدی: باید برای مسابقان جهانی تیم را تقویت کنیم

پیاتزا: این یک بی عدالتی بزرگ است!

شب تلخ ستاره ایران؛ وای از آن یک امتیاز!

احتمال بازگشت گئورگی به پرسپولیس چقدر است؟

ایمن‌سازی راه‌های مازندران با نیوجرسی به جای گاردریل

آغاز عملیات اجرایی فاز دوم آنژیوگرافی بیمارستان ولیعصر قائم‌شهر

اختصاص 101 همت خدمت مالی به شرکت‌های دانش بنیان کشور

سریال کره‌ای «عاشق و دلباخته»؛ یک عاشقانۀ دبیرستانی با حال و هوای ماوراءالطبیعه

حوادث کار در مازندران 18 قربانی گرفت

رکوردزنی نیروگاه نکا با تولید 1800 مگاوات برق

پنجشنبه‌ها هنوز برایش پیتزا درست می‌کنم

آغاز پرداخت حقوق تیرماه بازنشستگان از فردا

3 معدن شن و ماسه آلاینده در محور هراز تعطیل شد

مناسبت روز/ یکشنبه، 29 تیرماه

لجبازی کشاورزان مازندران برای کشت دوم برنج

مرگ مفت

کشف لاشه یک قلاده فوک خزری در سواحل نور

این باکتری، عامل ایجاد 12 میلیون سرطان در معده است

چگونه استراحت کنیم تا دردمان برطرف شود؟

ما نباید به شکل طولانی در یک وضعیت قرار گیریم

کسی که در ناحیه لگن مشکل دارد فشارش را در زانو و کمر حس می‌کند!

عوامل گرفتگی های مکرر گردن

استخوانی که بد جوش خورده را چه کنیم؟

استرس و گوشی هوشمند ؛ دو عامل پنهان در تاخیر گفتار کودکان

افزایش طول عمر با مصرف روزانه ٢ فنجان از این نوشیدنی

در رفتگی مفصل شانه، شایع ترین در رفتگی!

عواملی که باعث تحریک بیشتر سندروم روده تحریک پذیر می‌شود

پف چشم‌های گریه‌کرده را با این 3راهکار برطرف کنید