پیام مازند
پزشکیان:اگر فردی بی‌حجاب است، اما کاری به دین ندارد، نباید با رفتاری نادرست کاری کنیم که ضد دین شود
سه شنبه 16 ارديبهشت 1404 - 12:39:40
پیام مازند - رئیس‌جمهور خطاب به کسانی که در انتصابات مدیریتی مداخله می‌کنند، گفت که چرا هیچ‌کس نمی‌پرسد این مدیر چه عملکردی داشته، فقط می‌گویند چرا نظر سیاسی یا جناحی او فلان‌طور بوده است. 
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان روز دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 در بخشی از سخنانش در سومین اجلاسیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به لزوم اصلاح نگاه و رویکرد به اختلافات تصریح کرد: هیچ‌کس بی‌عیب نیست. من هم معصوم نیستم، اما نیت و اراده‌ام این است که برای ایران، دین، باور و راستی تلاش کنم. اگر می‌خواهید کمک کنید، بیایید کمک کنید تا این راهی که می‌گوییم، در عمل پیاده شود. با دستور و فریاد که چیزی درست نمی‌شود. اگر کسی حرفی دارد، در عمل نشان بدهد. نشان بدهید چه باید کرد و چه نباید کرد.
وی افزود: مگر نمی‌گوییم مردم باید از مسئولین الگو بگیرند؟ خب ما چطور عمل می‌کنیم؟ آیا رفتار، گفتار، صداقت، انصاف، رحمت و درستی در عمل ما هست؟ اگر هست، مردم باور می‌کنند. لازم نیست چیزی بگوییم؛ صداقت خودش جذب می‌کند، مردم عاشق آدمی می‌شوند که صادق است، مهربان است و با رحمت رفتار می‌کند.
وی با یادآوری ویژگی‌های اخلاقی برخی شخصیت‌های برجسته گفت: امام جمعه ما و حتی رئیس جمهور سابق که خدا رحمتشان کند، رفتارشان با مردم فرق داشت، همین رفتارها مردم را جذب می‌کند. کسی که دلش برای همه مردم می‌سوزد، نه فقط برای یک گروه خاص، برای یک جناح، مردم او را دوست دارند. این همان چیزی است که ما گم کرده‌ایم.
رئیس‌جمهور هم‌چنین در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: اگر کشور قرار است اصلاح شود، این مسیر فقط از طریق نخبگان ممکن است. کسی که تنها ادعای مسلمانی دارد اما کار بلد نیست، در عمل به کشور خیانت می‌کند. تقوا یعنی تصمیم‌گیری درست، اجرا با بهره‌وری و حرکت برای خدا. کسی که 10 تومان می‌گیرد و 100 تومان هزینه می‌تراشد، متقی نیست.
وی ادامه داد: دولت آماده است به افراد توانمند مسئولیت واگذار کند. هر کس ادعا دارد که می‌تواند محله‌ای را مدیریت کند، معیشت مردم را سامان دهد، فرهنگ منطقه را ارتقا دهد، بیاید و مسئولیت بگیرد. رقابت باید در خدمت باشد، نه در قدرت. دعوا نکنیم که چه کسی کجا بنشیند، هر کس اهل کار است بیاید میدان را به دست بگیرد.
وی تصریح کرد: نزدیک به 700 تا 1000 بنگاه و شرکت زیر نظر تأمین اجتماعی داریم. تا می‌خواهیم ترکیب هیئت‌مدیره را تغییر دهیم، می‌گویند تو فلانی را گذاشتی، چرا این یکی را برداشتی، چرا حزب‌اللهی نیست، چرا مذهبی نیست. شما بفرمایید چه کسی را بگذارم، من همان را می‌گذارم، اما این بنگاه نباید ضرر بدهد.
پزشکیان با اشاره به وضعیت زیان‌ده برخی از بنگاه‌های اقتصادی گفت: برخی مدیران، فوق‌العاده مدیریت دریافت می‌کنند، در حالی که بنگاه تحت مدیریت‌شان زیان می‌دهد. این چه منطقی است که من به مدیری که ضرر می‌زند، پاداش بدهم.
وی ادامه داد: وقتی می‌خواهیم مدیری را تغییر دهیم، حرف‌هایی زده می‌شود که چپ گذاشتی، راست برداشتی، مذهبی گذاشتی، غیرمذهبی برداشتی؛ من می‌خواهم بنگاه اقتصادی اداره کنم، نه جناح سیاسی. هر کس بلد است اداره کند، بسم‌الله. پیامبر اکرم وقتی بت‌های کعبه را شکست، کلید را داد به همان کسی که تا آن روز مسئول نگهداری بت‌ها بود، چون بلد بود چطور در کعبه را باز کند. الان این تفکر وجود دارد که چون ما آمده‌ایم، باید حتماً فلانی مدیر باشد، حتی اگر بلد نیست. این خیانت به منابع کشور است. قانون، سیاست‌های کلان و چشم‌اندازی که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده، باید اجرا شوند. هرکس این مسیر را اجرا کند، ما به او کار می‌دهیم، اگر اجرا نکرد، نمی‌دهیم.
وی با تأکید بر لزوم شفافیت در واگذاری‌ها خاطرنشان کرد: خصوصی‌سازی نباید به‌صورت رها شده انجام شود. باید بدانیم به چه کسی می‌سپاریم، با چه سازوکار و چه نظارتی. اگر بدون دقت واگذار کنیم، منابع کشور به‌راحتی از دست می‌رود و نتیجه‌ای هم حاصل نمی‌شود.
رئیس‌جمهور با انتقاد از مداخلات سیاسی در انتصابات مدیریتی گفت: وقتی کسی می‌گوید فلانی را برداشتی و فلان کس را گذاشتی، می‌پرسم بفرمایید شما بگویید چه کسی را بگذارم. وقتی یک بنگاه را واگذار می‌کنیم، کلی آدم پشت ماجرا می‌آید و اعتراض می‌کند که چرا این فرد منصوب شد، چرا آن فرد حذف شد. هیچ‌کس نمی‌پرسد این مدیر چه عملکردی داشته، فقط می‌گویند چرا نظر سیاسی یا جناحی او فلان‌طور بوده است.
وی یادآور شد: هر هفته جلسات مستمر برگزار می‌شود و گزارش‌های مختلف در حال آماده‌سازی است. سه اولویت اصلی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مشخص شده است؛ آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و خانواده. اما اینکه چگونه باید این کار را جلو برد، نیاز به گفت‌وگو و تصمیم جمعی دارد.
وی تأکید کرد: نباید طوری رفتار کنیم که افراد به جای اصلاح، تبدیل به مخالف شوند. در موضوع ناهنجاری‌های اجتماعی، از جمله پوشش و معضلات مشابه، جلسه‌ای با حضور آقای اژه‌ای، آقای قالیباف و سایر مسئولان داشتیم. هدف ما این بود که بررسی کنیم چگونه می‌توان با این پدیده‌ها برخورد کرد، بدون اینکه تنش اجتماعی ایجاد شود.
رئیس‌جمهور با بیان این‌که «برخوردها باید حساب‌شده باشد»، گفت: اگر تصمیم یا رفتاری از سوی ما باعث تحریک جامعه شود و زمینه سوءاستفاده دشمن را فراهم کند، دچار نقض غرض شده‌ایم. تصمیماتی گرفته‌ایم که ان‌شاءالله عملیاتی خواهد شد. در مجلس تصمیماتی گرفتیم که امروز با حجم عظیمی از پروژه‌های ناتمام مواجه هستیم. رقمی بین یک تا پنج میلیون میلیارد تومان پروژه در کشور نیمه‌کاره رها شده که برای آنها هزینه شده ولی به سرانجام نرسیده‌اند. در همان مجلس، از رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سؤال کردم که چرا این همه پروژه جدید تصویب می‌کنیم، در حالی که پروژه‌های نیمه‌کاره فراوان داریم. وقتی پول نداریم، چرا پروژه جدید تعریف می‌کنیم، با مردم باید صادق بود. هیچ انسان عاقلی این کار را نمی‌کند.
وی در اشاره به چالش‌های اصلی در مسیر حکمرانی و توسعه کشور اظهار داشت: برای همه این مسائل طرح داریم. در حوزه برق، همان‌گونه که پیش‌تر عرض کردم، امسال با لطف خدا تلاش خواهیم کرد برای سال‌های آینده دچار بحران نشویم. طبق قانون برنامه پنج‌ساله، باید 10 هزار مگاوات برق خورشیدی تولید شود، اما ما امسال برای تولید بالای 20 هزار مگاوات هدف‌گذاری کرده‌ایم.
وی هم‌چنین با تأکید بر پیوند مستقیم توسعه اقتصادی با زیرساخت‌های انرژی تصریح کرد: علت بیکاری و رکود تولید این است که برق نداریم. اگر کارخانه برق نداشته باشد، نمی‌تواند تولید کند، نمی‌تواند مواد اولیه را وارد کند. حتی کارخانه‌هایی که سرمایه دارند، به دلیل کمبود انرژی متوقف می‌شوند. بخشی از پول نیز در مسیر گم می‌شود، ما داریم تلاش می‌کنیم این روند اصلاح شود.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر فردی بی‌حجاب است، اما کاری به دین ندارد، نباید با رفتاری نادرست کاری کنیم که ضد دین شود. اگر هم نمی‌توانیم او را باحجاب کنیم، لااقل ضد دینش نکنیم. راه موثر برخورد، مواجهه تنش‌زا و ضدیت‌آفرین نیست. اگر با یک اقدام ما، آمریکا یا اسرائیل بتوانند موج‌سازی و از آن سوءاستفاده کنند، نباید آن اقدام را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: اصلاح رفتار مردم با دستور و قانون انجام نمی‌شود. آنچه را در دل مردم است نمی‌توان با اجبار تغییر داد. باید به‌جای نفرت، باور ایجاد کنیم. اگر من به دین و کشور اعتقاد پیدا کنم، نیاز به زور نیست. اگر فقط زور باشد، در دل من نفرت شکل می‌گیرد.
وی تأکید کرد: من از اقداماتی که دشمنان بتوانند از آن سوء استفاده کنند پرهیز می‌کنم. نباید کاری بکنم که انقلاب زیر سوال برود. نمی‌خواهم موجی ایجاد شود که دیگر نتوانم آن را جمع کنم. این کار را بلد نیستم، اما به اعتقاداتم پایبندم. من هرگز حاضر نیستم کاری انجام دهم که کشور بهم بریزد. اگر احساس کنم با اقدامی وحدت ملی خدشه‌دار می‌شود، آن کار را نمی‌کنم، چون وحدت برای من اولویت دارد.
رئیس‌جمهور گفت: همسر من، که خدا رحمتش کند، متخصص و فوق تخصص زنان بود. چادری و مؤمن بود. زمانی که در دانشگاه فقط دو دختر چادری وجود داشت، یکی از آنها همسر بنده بود. با همین معیار، با او ازدواج کردم. اما اینکه چگونه باید در جامعه عمل کرد که به نظام و انقلاب آسیبی نرسد، مسئله مهمی است. اصلاح جامعه با دستور و اجبار ممکن نیست. نمی‌توان با گرفتن، زدن یا تهدید، باور ساخت. اگر رفتار ما باعث بدتر شدن شرایط شود، نباید آن را ادامه دهیم، اما در برابر برهنگی و ساختارشکنی نیز بی‌تفاوت نخواهیم بود و حتماً اقدام مناسب صورت خواهد گرفت، ولی با تدبیر و درایت، نه با اقدامی که دشمنان بر آن موج‌سواری کنند.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/893836/پزشکیان-اگر-فردی-بی‌حجاب-است،-اما-کاری-به-دین-ندارد،-نباید-با-رفتاری-نادرست-کاری-کنیم-که-ضد-دین-شود
بستن   چاپ