پیام مازند
اجرای طرح مبارزه با «کرم ساقه‌خوار برنج» در 10 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران
شنبه 20 ارديبهشت 1404 - 17:29:17
پیام مازند - به گزارش بازار، حمید نادریان روز شنبه در حاشیه نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این مبارزه بیولوژیک در عرصه های کشاورزی شهرهای آمل و بابل در حال اجرا است.
این مقام مسوول تصریح کرد: مبارزه بیولوژیکی با آفت ساقه‌خوار برنج فرصتی ارزشمند جهت توسعه کشاورزی پایدار در زیست بوم شالیزار است.
وی با اعلام اینکه عملیات مبارزه بیولوژیک با آفات مورد توجه است، بیان کرد: هدف از مبارزه بیولوژیک، ریشه‌کن کردن آفاتی که به گیاهان آسیب وارد می‌کنند، نیست بلکه کاهش جمعیت آنها به حدی که کمترین خسارت را به کشاورز یا محیط‌زیست وارد کند، مورد توجه است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: باتوجه به انجام فرآیند کشت برنج در شالیزارها، نسل اول کرم ساقه‌خوار البته با جمعیت پایین در شالیزارها مشاهده شده است.
اجرای طرح مبارزه با «کرم ساقه‌خوار برنج» در 10 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران
بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران امسال 215هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته بود و یک میلیون و 53 هزار و 844 تن برنج سفید در استان تولید شده است.
کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز می شود و به طور معمول دراواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می رسد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، 42 درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده 72 نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید 15 محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها 2 و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و 11 درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/895310/اجرای-طرح-مبارزه-با-«کرم-ساقه‌خوار-برنج»-در-10-هزار-هکتار-از-شالیزارهای-مازندران
بستن   چاپ