پیام مازند
برگزاری همایش پنل تخصصی بهره وری آب و کشاورزی در خرم آباد
يکشنبه 28 ارديبهشت 1404 - 16:09:49
پیام مازند - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از لرستان ، داریوش حسن نژاد مدیرعامل آب منطقه ای، در همایش پنل تخصصی بهره وری آب و کشاورزی که در کنفرانس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در خرم‌آباد برگزار شد با تشریح منابع آبی استان و اشاره به بحران کم آبی در کشور، بر ضرورت استفاده از فناوریهای نوین آبیاری و اصلاح الگوی کشت برای مدیریت بهینه مصارف آب تأکید کرد.
حسن نژاد اظهار داشت: از جمله دلایل کاهش بهره وری آب، کشاورزی سنتی و روش های آبیاری ناکارآمد مانند آبیاری بصورت غرقابی، فرسودگی شبکه های توزیع آب شهری و روستایی، آلودگی منابع آب و کاهش دسترسی به آب سالم، تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آب تجدیدپذیر می باشد. 
وی در ادامه، استفاده از آبیاری تحت فشار( قطره ای بارانی )، اصلاح الگوی کشت و استفاده از گیاهان مقاوم به کم آبی، استفاده از فن آوری های نوین مانند سنسورهای رطوبتی و پهپادهای پایش زمین را از جمله راهکارهای افزایش بهره وری در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: برطرف کردن نشتی ها در شبکه آبرسان، نصب تجهیزات کاهنده مصرف در منازل وآموزش و فرهنگ سازی مصرف درست آب از دیگر روش های موثر در افزایش بهره وری آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان خواستار همکاری بین دستگاههای اجرایی، کشاورزان و پژوهشگران برای اجرای طرحهای پایدار در مدیریت منابع آب شد. 
این همایش با حضور اساتید دانشگاهی، مدیران، کارشناسان، مسئولان و فعالان بخش کشاورزی به منظور ارائه راهکارهای عملی برای مقابله با چالشهای آبی برگزار شد.
کد خبر 2065840

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/897746/برگزاری-همایش-پنل-تخصصی-بهره-وری-آب-و-کشاورزی-در-خرم-آباد
بستن   چاپ