پیام مازند
رضا کیانیان: در میانه اعتراضات 1401 به من می گفتند «وسط باز»/ معتقدم، سیاه و سفید وجود ندارند، در طیف خاکستری هستم
يکشنبه 11 خرداد 1404 - 11:21:15
پیام مازند - کیانیان گفت: چرا جامعه ما جلو نمی‌رود؟ چون وسط‌باز نیستیم و گرفتار دوقطبی‌گری هستیم. یا سیاه هستیم یا سفید. جامعه نقدپذیر یعنی جامعه وسط‌باز. وقتی به تاریخ هم رجوع می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم که تمام فجایع تاریخی ما به‌خاطر دوقطبی‌گری اتفاق افتاده است.
رضا کیانیان، بازیگر شاخص سینما به روزنامه شرق گفت: سال 1401 در میانه آن اعتراضات به من می‌گفتند، وسط‌باز. من ناراحت نمی‌شدم، چون هیچ‌گاه طرفدار دوقطبی‌گری نبودم. معتقدم، سیاه و سفید وجود ندارند؛ همیشه در طیفی از خاکستری هستیم. 
وی افزود: چرا جامعه ما جلو نمی‌رود؟ چون وسط‌باز نیستیم و گرفتار دوقطبی‌گری هستیم. یا سیاه هستیم یا سفید. جامعه نقدپذیر یعنی جامعه وسط‌باز. وقتی به تاریخ هم رجوع می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم که تمام فجایع تاریخی ما به‌خاطر دوقطبی‌گری اتفاق افتاده. اگر همان‌موقع‌ها نیرویی پیدا می‌شد و این دو سر طیف را به گفت‌وگو می‌کشاند، این فجایع به وجود نمی‌آمد.
کیانیان گفت: وقتی جامعه دوقطبی می‌شود، گفت‌وگو هم از بین می‌رود، فحاشی جای گفت‌وگو را می‌گیرد، جبهه‌گیری، سنگربندی و بعد هم شلیک. یک فیلم قدیمی هست به‌نام «جهنم در اقیانوس آرام» ساخته جان بورمن. در یک جزیره کوچک وسط اقیانوس‌آرام، دو افسر ـ یکی از متحدین و یکی از متفقین ـ گیر افتاده‌اند. مدت‌هاست جنگ جهانی تمام شده و آنها خبر ندارند.
این بازیگر مطرح سینمای کشورمان گفت: هرروز صبح بلند می‌شوند و مارش می‌زنند، کلاه‌خودها را می‌چینند تا طرف مقابل فکر کند اینها تعدادشان زیاد است. بعد از مدتی به واقعیت پی می‌برند و می‌فهمند جنگ تمام شده و این‌ها در این جزیره تنهایند! زبان همدیگر را نمی‌فهمند. اما کم‌کم با همدیگر دوست می‌شوند و دشمنی از میان می‌رود. ما همین گفت‌وگو را کم داریم. 

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/901097/رضا-کیانیان--در-میانه-اعتراضات-1401-به-من-می-گفتند-«وسط-باز»--معتقدم،-سیاه-و-سفید-وجود-ندارند،-در-طیف-خاکستری-هستم
بستن   چاپ