پیام مازند - ایرنا / روابط عمومی اداره کل محیط زیست مازندران اعلام کرد که براثر آتش سوزی روزهای اخیر در شبه جزیره میانکاله با برآوردهای انجام شده حدود 15 هکتار از این اراضی شامل پوششهای بوتهای از گونههای بومی همچون سازیل، تمشک و انار خاکستر شد.
در پی وقوع آتشسوزی در پناهگاه حیات وحش میانکاله، عملیات مهار حریق روز شنبه 14 تیر 1404 توسط گروه های عملیاتی و در چارچوب سناریوهای ابلاغی مقابله با حریق با بهره گیری از تجهیزات بازآمادشده از جمله لودر و تراکتورهای مجهز به لانس با موفقیت و در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شد.
بازار
![]()
ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران با تأکید بر آمادگی کامل ساختاری و عملیاتی، استمرار پایش میدانی، استفاده از ظرفیتهای مردمی، پایگاههای مقاومت بسیج و همکاری دستگاههای امدادی و پشتیبان را از ارکان مؤثر در پیشگیری و مقابله با حریقهای احتمالی در فصل گرم سال برشمرد.
تالاب میانکاله را باید بهشت پرندگان و پرنده نگری نام نهاد؛ سی و ششمین تالاب ثبت شده دنیا و نخستین تالاب ثبت شده در کنوانسیون تالابهای بین المللی رامسر و یکی از 650 ذخیره گاه زیست کره جهان با 48 هزار هکتار وسعت در شرق استان مازندران و در همجواری با استان گلستان واقع شده است و سالانه 130 گونه از پرندگان مهاجر را با جمعیت حدود 1.5 میلیون بال میزبانی می کند.
این پناهگاه حیات وحش علاوه بر کریدور مهاجرت فصلی برای پرندگان، همه ساله به تنهایی بیش از نیم میلیون پرنده از انواع مرغابی، فلامینگو، پلیکان، پاخاکستری، قوی، انواع اردک، لک لک، درنای خاکستری، عقاب دریایی را در آبهای خود سکنی می دهد.
این تالاب که رویشگاه و زیستگاه تعداد بیشماری از گونه های در معرض خطر می باشد، در سال 1355 به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست سپهر به کمیته برنامه «انسان و کره» یونسکو معرفی و انتخاب شد. تالاب میانکاله به عنوان محل زاد و ولد و پرورش ماهیان گونه های مختلفی چون کپور، انواع کفال، کلمه، سفید، ماش و کاراس، مورد توجه است. پستانداران این منطقه نیز شامل مارال، یوزپلنگ، گربه جنگلی، شغال، گراز، روباه، خرگوش، جوجه تیغی، انواع خفاش و جوندگان کوچک است.
http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/906818/15-هکتار-از-اراضی-تالاب-میانکاله-خاکستر-شد