پیام مازند
انفجار‌های با مجوز در خطیرکوه / تکلیف مشکلات زیست محیطی چه می شود؟
پنجشنبه 1 مهر 1400 - 10:20:44
پیام مازند -

پیام مازند


عباس عبدی معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، گفت: معدن شن و ماسه سوادکوه از هیئت ناریه استان که متشکل از نمایندگان استانداری، سپاه، نیروی انتظامی، نهاد‌های امنیتی و نماینده اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران دارای مجوز است.
او با بیان اینکه انفجار در معدن شن و ماسه سوادکوه امری طبیعی است، گفت: معدنکاران در معدن‌های روباز برای پایین آوردن هزینه استخراج و بالا بردن میزان بهره برداری از معادن اقدام به آتشباری و انفجار می‌کنند.
عبدی گفت:معادن اگر در مناطق چهارگانه زیست محیطی قرار بگیرد به لحاظ قانونی از اداره کل محیط زیست استعلام می‌شود.
او افزود:معادن گر خارج از مناطق چهارگانه بوده و در محدوده منابع ملی قرار بگیرد از اداره کل منابع طبیعی استعلام و در صورت پاسخ مثبت تبدیل به معدن می‌شود.
تکلیف مشکلات زیست محیطی بوجود آمده که برای منطقه چیست؟ معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران درباره مشکلات زیست محیطی برای منطقه با بیان اینکه در مجموع مازندران در بحث پوشش گونه‌های زیستی در کشور شاخص‌تر است، گفت: اگر بخواهیم اینگونه حساب کنیم در هیچ جای استان اصلا نباید معدن داده شود.
او افزود: بدلیل نیازی که صنایع مختلف به مواد معدنی داشته و درجا‌هایی که متولی عرصه موافقت کند ما معمولا مجوز صدور پروانه را داریم.
چرا از روش‌های نوین علمی در اکتشاف معدن استفاده نمی‌شود؟ معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران با بیان اینکه یکی از روش‌های استخراج انفجاز است و در کل دنیا هم این یک امر طبیعی است، گفت: این معدن دارای یک واحد سنگ شکن بسیار بزرگ و مدرن است.
او افزود:انفجار نشان داده شده در فیلم برای مهندسان معدن اتفاق عجیبی نبوده، اما چون انفجار فیلمبرداری و برای عموم مردم نمایش داده شده برای عامه مردم عجیب به نظر می‌رسد.
جاده‌ای به هیچ عنوان مسدود نشده است معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران گفت:معمولا هیئت ناریه مواد انفجاری را به معدن برده عملیات آتشباری انجام می‌دهند و قبل آن مسیر‌ها را مسدود و اطلاع رسانی می‌کنند.
او افزود:هیت ناریه از قبل بررسی کرده که انفجار‌ها از منازل روستایی و از مکان‌هایی که فعالیت زیستی دارند بیشتر از یک کیلومتر فاصله وجود داشته باشد.
عبدی گفت: اطراف این معدن تا یک کیلومتری منزل مسکونی وجو ندارد که موج انفجار بخواهد تاثیر روی افراد و منازل آن‌ها داشته باشد.
معاون معدن و منابع معدنی اداره کل صنعت معدن تجارت مازندران با بیان اینکه صدای انفجار هم امری طبیعی بوده که وجود دارد، افزود: روش‌های مدرن تری هم در خصوص انفحار وجود دارد که بتوان انفجار کنترل شده انجام داد.
انتهای پیام/س

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/231465/انفجار‌های-با-مجوز-در-خطیرکوه---تکلیف-مشکلات-زیست-محیطی-چه-می-شود؟
بستن   چاپ