پیام مازند
عوامل موفقیت محصولات کشاورزی در بازار ملتهب بورسی
سه شنبه 20 مهر 1400 - 10:50:26
پیام مازند -

پیام مازند


ایسنا/مازندران عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مازندران گفت:اگر قرار است کالایی با تجربه موفق در بورس عرضه شود باید کل عوامل موثر در زنجیره تامین اعم از سم و کود و ماشین آلات کاشت و داشت و برداشت و حتی شرکت هایی که خدمات قابل ارائه دارند در کنار محصول نهایی در بورس عرضه شود که اگر چنین ساختاری صورت بگیرد یقینا سرانجام خوبی خواهد داشت.
بابک مومنی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: زمانی ورود کالا به بازار بورس می تواند خوب باشد که دست اندازی دولتی به بازار بورس به طور کلی حذف شود نه اینکه حتی کاهش پیدا کند، به طوری که دولت از بنگاه داری چه به شکل شرکتهای خصوصی و چه به شکل حقوقی های قدرتمند در بورس دل بکند و با رعایت اصل مترقی 44 قانون اساسی فعالیت اقتصادی را از طریق بخشهای تعاونی و خصوصی واقعی و نه دولت ساخته یا رانتیرهای خاص به اهل آن یعنی بازار سرمایه واگذار کند و خود به همان وظیفه ذاتی اش یعنی نقش نظارتی بپردازد.
وی تصریح کرد: اگر دولت پای خود را از بورس بیرون بکشد و اجازه دهد بازار سرمایه نسبت به عرضه و تقاضا تعیین کننده عامل قیمت در بورس باشد و آن را کنترل کند می توان گفت که بورس موفق و کالای داری هویت بورسی وارد جریان بازار شده که بسیار هم خوب است.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مازندران خاطرنشان کرد: در رقابت اقتصادی با دولت ها و اقمارشان هیچ بخش خصوصی اصلا نمی تواند موفق شود.
مومنی یادآور شد: اگر دولت بخواهد با استفاده از اهرم های فشار و یا پول پرقدرت و حقوقی هایی که در اختیار دارد در بورس مداخله کند همان قیمت گذاری دولتی محسوب می شود که در کنار آن تشکیلات موازی فعال حاکمیتی را هم وجود دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مازندران گفت: اگر قرار است که قیمت تمام شده کالای عرضه شده در بورس را بازار سرمایه تعیین کند اما نهاده های تولید آن کالا در فرایند های روشن و شفافی عرضه نشود و همچنان بازار عرضه این نهاده ها هم تحت قدرت و سیطره یک سری وارد کننده های انحصاری و خاص مانند نهاده های دامی،کود، سم و غیره که هر لحظه با تکانه های برنامه ریزی شده خود بازار را متاثر کنند، باز هم موفقیت عرضه کالا در بورس با چالش مواجه خواهد شد.
مومنی بیان کرد: اگر قرار است کالایی با تجربه موفق در بورس عرضه شود باید کل عوامل موثر در زنجیره تامین اعم از سم و کود و ماشین آلات کاشت و داشت و برداشت و حتی شرکت هایی که خدمات قابل ارائه دارند در کنار محصول نهایی در بورس عرضه شود که اگر چنین ساختاری صورت بگیرد یقینا سرانجام خوبی خواهد داشت.
وی در پایان افزود: به غیر از نظام بازار، اصلاح زیرساخت های تولید مانند طرح تحول در آبیاری و زهکشی اراضی، مدیریت مزرعه و توسعه مکانیزاسیون در اراضی شالیزاری فرصت مهمی برای جهش تولید است که حتما در کنار تغییر در ساختار موجود مدیریت بازار عرضه و تقاضا می تواند منشا خدمات چشمگیری در راستای امنیت غذایی کشور شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/234805/عوامل-موفقیت-محصولات-کشاورزی-در-بازار-ملتهب-بورسی
بستن   چاپ