پیام مازند
قاعده «2020» و «6060» فراموش نشود
شنبه 8 آبان 1400 - 13:47:06
پیام مازند -

پیام مازند


خبرگزاری فارس ـ همدان، زندگی امروز ما خصوصا بعد از شروع کرونا به شدت با دنیای مجازی گره خورده و استفاده از همه جور گوشی و تبلت و مانیتورهای کوچک و بزرگ بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی ما شده است و قطعا استفاده نادرست و بی‌رویه از این وسایل آسیب‌ها و مضرات خاص خود را دارد، نگرانی‌هایی که از همین الان هم نمود بیرونی پیدا کرده و گلایه و شکایت‌هایی از اطرافیان می‌شنویم و یا خودمان دچار عارضه‌ شده‌ایم.
در این میان کودکان و نوجوانان به خاطر آموزش‌های مجازی که مجبور به استفاده از گوشی و تب‌لت و مانیتور آن هم به مدت طولانی هستند به طور قطع آسیب بیشتری دیده و اگر به همین منوال پیش برود در آینده باید شاهد بیماری‌هایی جدید باشیم.
قبلا تذکر والدین به کودکان در عدم استفاده طولانی‌مدت از تلویزیون بود و یا تذکر به نوجوانان در استفاده از گوشی همراه و گوش ندادن به موسیقی با هدفون بود اما ویروس کرونا یک شبه و آن چنان زندگی ما را به استفاده از همه این وسایل گره زد که دیگر ما خاطراتی قبل از استفاده از آنها نداریم.
با این تفاسیر باید در این شرایط اجباری استفاده از تجهیزات الکترونیکی اثرات و عواقب استفاده غیراصولی از همه نوع از این ابزارها را بدانیم و مراقب سلامتی خود و اطرافیانمان باشیم.
در ادامه چند توصیه مختصر اما مفید و کاربردی را از زبان کارشناس رسانه و استاد دانشگاه، علی درویشی می‌خوانیم.
این کارشناس رسانه در گفت‌وگو با فارس گفت: مراقبت از سلامت چشم و گوش در حین استفاده از ابزار‌های هوشمند برای فراگیری آموزش به روش مجازی و همچنین آموزش‌های تلویزیونی باید اولین اولویت والدین و دانش‌آموزان باشد.
درویشی با اشاره به بیماری‌های «خشکی چشم» و «پیرچشمی» که شیوع آن معمولاً در سن میان‌سالی است، ادامه داد: متأسفانه این روزها به خاطر استفاده نامناسب و بیش ‌از اندازه از این ابزارها کودکان و نوجوانان ما دچار عارضه «پیرچشمی زودرس» شده‌اند.
وی اظهار کرد: ابزارهای الکترونیکی به خاطر داشتن امواج و نورشان باعث ایجاد آسیب شده و لازم است ما از آنها درست استفاده کنیم و روش درست استفاده کردن را یاد بگیریم.
این کارشناس رسانه با اشاره به قاعده 2020 گفت:‌ این قاعده به ما می‌گوید که اگر 20 دقیقه از نمایشگر استفاده کردیم باید 20 ثانیه استراحت به چشم بدهیم تا از آسیب‌ها کم کنیم.
درویشی افزود: همچنین سطح نور دستگاه باید تنظیم شده به طوری که میزان روشنایی و نور دستگاه در روز و شب متفاوت باشد که البته چنین سیستمی روی گوشی‌ها برای تنظیم وجود دارد.
وی تصریح کرد: نور اتاق مطالعه هم باید مناسب و استاندارد باشد و نور خورشید و لامپ مستقیم به دستگاه نتابد که این خود باعث ایجاد ناراحتی و فشار به چشم می‌شود.
این استاد دانشگاه به استفاده بی‌رویه از هدفون و هندزفری اشاره و تاکید کرد: هندزفری یک وسیله شخصی است و نباید افراد از هندزفری مشترک استفاده کنند زیرا باعث انتقال بیماری می‌شود.
وی گفت: باید از یک گوشی هندزفری استفاده شود تا امواج منتشر شده و فشاری که به گوش وارد می‌شود کمتر باشد.
درویشی به قاعده 6060 اشاره و خاطرنشان کرد: حداکثر 60 دقیقه استفاده ممتد با 60 درصد توان هندزفری باشد و هر چه قدر زمان استفاده طولانی‌تر باشد، صدای وسیله باید باید پایین‌تر باشد تا میزان آسیب‌زدن آن کمتر شود.
وی افزود: بسیار تأکید به استفاده از هندفری‌هایی با کیفیت دارم، شاید هزینه تهیه آن بالا باشد ولی سلامتی گوش آن قدر ارزش دارد که برای آن مجبور به تهیه یک وسیله خوب و با کیفیت باشیم و کمی از فشار وارده به آن را کم کنیم.
درویشی در پایان گفت: این تکات کوچک به نظر می‌رسند اما رعایت آنها می‌توانند جلوی آسیب‌های بزرگ در آینده چون پیرچشمی و شیرگوشی را بگیرند؛ سفارش ما هم به خودمان و هم کودکان و نوجوانان مراقب درست و اصولی از چشم و گوش در این دنیای مجازی است.
انتهای پیام/89001/

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/238086/قاعده-«2020»-و-«6060»-فراموش-نشود
بستن   چاپ