پیام مازند
اجبار برای تهیه لباس فرم در بعضی مدارس مازندران
پنجشنبه 4 آذر 1400 - 12:46:20
پیام مازند - ایرنا / با وجود تاکید مسئولان آموزش و پرورش مازندران مبنی بر اجباری نبودن تهیه لباس فرم در مدارس، برخی خانواده‌ها از بی‌توجهی مدیران بعضی مدارس نسبت به این موضوع و اجبار برای تهیه لباس فرم مدرسه گله دارند.
پس از فروکش کردن بیماری کووید 19 و واکسیناسیون گسترده، مدارس مازندران همزمان با مدارس سایر نقاط کشور از اول آذرماه در تمامی مقاطع بازگشایی شد. این بازگشایی با وجود خوشحالی و نشاط دانش آموزانی برای بازگشت به کلاس های حضوری پس از 2 سال، اما برخی مشکلات پیش آمده کام دانش آموزان و والدینشان را تلخ کرده است.
یکی از مشکلاتی که در این روزهای سخت اقتصادی اوقات والدین دارای دانش آموز را تلخ کرده و انتقاد آنان را به همراه داشته است، بی توجهی برخی مدیران به دستورالعمل های آموزشی است که هزینه هایی بر آنها تحمیل کرده است.
تهیه اجباری لباس فرم مدارس موضوع داغ این روزهای برخی دانش آموزان و والدین شهرستان محمودآباد است که باوجود تاکید مسئولان کشوری و استانی مبنی بر اختیاری بودن پوشش لباس برای سال تحصیلی جاری، در حجم گسترده ای نادیده گرفته می شود.
تصویر بالا که نمونه ای از انتقاد والدین محمودآبادی در فضای مجازی است.بررسی های خبرنگار ایرنا از مدارس مختلف محمودآباد حاکی از آن است که این اجبار تنها به یک مدرسه ختم نمی شود و چندین مدرسه در این شهرستان خانواده ها را مجبور به تهیه لباس فرم کردند و بیشتر این مدارس در مقطع متوسطه اول و در روستاهای شهرستان است.
یکی از این خانواده ها گفت: شرایط کرونایی در 2 سال اخیر درآمد خانواده ها را بشدت کاهش داده و اقتصاد خانواده به خاطر کرونا و تعطیلی ناشی از آن بشدت تحت تاثیر قرار گرفته است.
این مادر افزود: در سال تحصیلی گذشته به دلیل آموزش مجازی مجبور به خرید گوشی برای فرزندانم شدیم و امسال نیز باید برای تهیه لباس فرم هزینه کنیم. 
وی با بیان اینکه 2 فرزند محصل دارد، افزود: همسر من یک کارگر است و به جز خرید لوازم تحریر مجبور به پرداخت یک میلیون تومان پول لباس برای مدرسه شدیم .
این مادر ادامه داد: این اجبار در حالی است که حتی مشخص نیست مدارس چند روز در هفته قرار است باز باشند و یا اصلا با توجه به شرایط کرونایی این بازگشایی ادامه داشته باشد یا خیر؟
یکی دیگر از والدین که فرزندش در یکی از مدارس روستایی محمودآباد درس می خواند، گفت: روز گذشته برخی از دانش آموزان را به دلیل نداشتن لباس فرم در کلاس راه ندادند.
وی با بیان اینکه هزینه یک لباس فرم 400 هزار تومان خواهد بود، گفت: برای خانواده ها در شرایط فعلی که بسیاری از کسب و کارها به خاطر کرونا از رونق افتاده است ، پرداخت این مبلغ مقدور نیست و این اجبار و عدم جلوگیری از ورود دانش آموزان به کلاس درس سبب سرافکندگی دانش اموز در مقابل دوستان خواهد شد.
این مادر خواستار نظارت بیشتر آموزش و پرورش در مدارس شد و گفت: متاسفانه برای برخی از مدیران مدارس این مساله به منبع درآمدی تبدیل شده است و مشخص نیست مدرسه چه سودی از اعلام خیاط و اجبار کردن بچه ها به پوشیدن لباس فرم می برد. 
یکی دیگر از مادران نیز ضمن تایید حرف های این شخص می افزاید: نرخ خیاط و فروشگاهی که مدرسه برای تهیه لباس معرفی می کند حدود 80 تومان از سایر دستمزد خیاط ها گران تر است.
بخشنامه اختیاری بودن لباس فرم نداریم
معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش محمودآباد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هنوز بخشنامه ای مبنی بر اجباری نبودن لباس فرم به اداره صادر نشده و دستورالعملی برای سازمان دانش آموزی اعلام نشده است .
علی اکبر رضایی افزود: با این وجود نیازی به اینکه حتما دانش آموزان از یک فروشگاه و خیاط لباس تهیه کنند وجود ندارد ولی دانش آموزان باید از لباس فرم و متحدالشکل استفاده کنند.
وی توضیح داد: دانش آموزان می توانند از لباس های سال قبل که در اختیار دارند استفاده کنند و نیازی به تهیه لباس جدید نیست ولی شان مدرسه باید در لباس پوشیدن دانش آموزان حفظ شود.
معاون پرورشی آموزش و پرورش محمودآباد همچنین در خصوص اجبار برخی از مدیران برای تهیه لباس فرم گفت: در اسرع وقت جلسه ای تشکیل خواهد شد تا مدیران مدارس در این خصوص توجیه شوند ولی مطمئنا مدیران مدرسه به خاطر لباس مانع از ورود دانش آموز به کلاس نخواهند شد.
والدین از طریق آموزش و پرورش شهرستان پیگیر شوند
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران در این باره گفت: پوشیدن لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست و کاملا اختیاری می باشد اما دانش آموزان باید با لباس مناسب سر کلاس حاضر شوند.
محمد شعبانی توضیح داد:اگر دانش آموزی لباس فرم دارد باید بپوشد ولی کسی که لباس فرم در اختیار ندارد اجباری به پوشیدن لباس فرم برای این دانش آموز نیست.
وی افزود: هیچ مدیری حق اجباری کردن تهیه لباس فرم را ندارد و با مدیرانی که دانش آموزان را مجبور به تهیه لباس فرم کنند برخورد خواهد شد.
معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران ادامه داد: خانواده ها در صورت مشاهده اجبار و داشتن اعتراض می توانند به قسمت ازریابی آموزش وپرورش شهرستان مربوطه مراجعه کنند و نام مدرسه را گزارش دهند تا در اسرع وقت پیگیری و رسیدگی شود.
شعبانی تاکید کرد: اگر در شهرستان نتیجه مطلوب حاصل نشد خانوده ها می توانند با شماره 33310875 در اداره کل تماس بگیرند تا اداره کل برای رسیدگی به موضوع ورود کند.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/243621/اجبار-برای-تهیه-لباس-فرم-در-بعضی-مدارس-مازندران
بستن   چاپ