پیام مازند
جولان مرد آهنی مازندران در نبود حمایت مسئولان
شنبه 14 اسفند 1400 - 11:13:44 AM
ایسنا

پیام مازند- مسابقات قویترین مردان یکی از جذاب ترین رقابت های ورزشی است که برای انتخاب قویترین مرد ایران و اعزام آنها به مسابقات جهانی برگزار می شود اما این کارزار ورزشی به دلیل پخش تلویزیونی آن در سال‌های 1377 و 1380 و از 1383 تا 1391 و نیز در سال 1397 از شبکه 3 سیما در عید نوروز، طرفداران بیشماری پیدا کرد و بعدها به نام «مردان آهنین» شهرت یافت.

رشته قویترین مردان از سال 1371 وارد کشور شد و زیر نظر فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام قرار گرفت. در چندین دوره برگزاری این رقابت ها که همگی به داوری «فرامرز خودنگاه» برگزار شد ورزشکارانی چون برادران فاطمی، برادران قرایی، زنده یاد روح الله داداشی، علی اسماعیلی، مجتبی ملکی و مسلم دارابی و چندین و چند ورزشکار تنومند دیگر به شهرت و محبوبیت رسیدند.

مازندران نیز که در ورزش های انفرادی به ویژه کشتی و وزنه برداری همیشه قهرمانان و پهلوانان متعددی داشته در این رقابت ها نیز ورزشکاران متعددی را به میادین معرفی کرد که آخرین آن ها محمد امین معنوی ورزشکار آملی بود که توانست با کسب مدال برنز در سال 1392، نام مازندران را به سکوی این رقابت ها گره بزند.

امسال نیز 2 جوان جویای نام توانستند با کسب مقام های برتر در رقابت های قوی ترین مردان ایران جواز حضور در مسابقات تلویزیونی مردان آهنین را کسب کنند. یکی از این 2 قهرمان، منوچهر محمدزاده، جوان بابلی است که توانسته 3 دوره مقام قهرمانی استان مازندران در سال های 94 و 97 و 1400، یک دوره نایب قهرمان شرق کشور در بجنورد، و یک دوره نیز مقام چهارم آزاد کرج را کسب کند و امسال نیز سهمیه حضور در مراسم مردان آهنین تلویزیونی را بدست آورده است. او به همراه محمد پارسا ورزشکارانی هستند که سهمیه مردان آهنین را کسب کرده اند.

منوچهر محمدزاده در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح اوزان مسابقات مردان آهنین اظهار کرد: قویترین مردان در 4 وزنِ منفی 80 کیلوگرم، منفی 90 کیلوگرم، منفی 105 کیلوگرم و رده آزاد یا سنگین وزن، برگزار می شود که من در سنگین وزن رقابت می کنم.

محمدزاده با بیان اینکه قویترین مردان مانند ورزش های دیگری همچون کشتی، والیبال، فوتبال و رزمی نیست افزود: در هر کدام از این رشته های ورزشی شاید 500 نفر ورزشکار در مازندران وجود داشته باشد اما در رشته قویترین مردان، در سنگین‌ترین وزن، در مجموع 3 یا 4 ورزشکار مشغول به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه در دنیا ورزش های سنگین همیشه از جایگاه خاصی برخوردارند اما در ایران کسی به دنبال حمایت از این ورزش و ورزشکاران آن نیست تصریح کرد: مسئولان از بین ورزش ها، فقط به فوتبال علاقه دارند و از فوتبال و فوتبالیست ها حمایت می کنند؛ اما در مورد رشته ورزشی پرورش اندام و قویترین مردان، تا روی سکوی جهانی قرار نگیرید دیده نمی شوید، این در حالیست که ورزشکاران برای کسب مقام قهرمانی و رسیدن به اوج باید حمایت شوند و قهرمانی در این رشته ها که دیده نمی شود با هزینه های شخصی انجام می گیرد.

این ورزشکار بابلی رشته پرورش اندام گفت: ورزشکاران رشته قویترین مردان، مورد توجه مردم و الگوی جوانان هستند که اگر از جانب مسئولان حمایت نشوند، سایر جوانان نیز به سمت این ورزش کشیده نمی شوند و در نتیجه این رشته افت کرده و کم کم به فراموشی سپرده می شود.

جولان مرد آهنی مازندران در نبود حمایت مسئولان

محمدزاده با ابراز گلایه از عدم حمایت مسئولان تاکید کرد: اکنون میل جوانان به این رشته ورزشی کاهش یافته و روز به روز نیز کمتر می شود و کسی به این ورزش وارد نمی شود؛ نمونه آن اینکه در سال های 86 - 85، بیش از 12 ورزشکار سنگین وزن در این گرایش حضور داشتند اما اکنون به 4 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه عدم حمایت مسئولان تمامی رشته ای ورزشی را از نظر حضور جوانان تحت شعاع قرار داده است خاطرنشان کرد: کشتی که ورزش نخست مازندران است، 10 سال پیش حدود 5 هزار کشتی گیر داشت، اما اکنون تعداد کشتی‌گیران به 500 نفر نمی‌رسد زیرا کشتی‌گیر از صفر تا صد قهرمانی خود را به تنهایی نمی‌تواند هزینه کند.

این ورزشکار با تاکید بر اینکه مسئولان از ورزشکاران فقط استفاده ابزاری نکنند و بعد از استفاده به وعده های خود نیز عمل نمایند گفت: متاسفانه در شاخه ورزشی پرورش اندام و قویترین مردان، تمامی هزینه های کسب مجوز و نامه برای شرکت در مسابقات برون مرزی و جهانی برای رسیدن به جوایز ارزنده بر عهده ورزشکار است. اگر بخوهیم مدالمان، ملی شود و نام و نشانی کسب کنیم باید هزینه ها را خود متقبل شویم و هیچ حمایتی در این زمینه وجود ندارد.

محمدزاده با بیان اینکه رشته مردان آهنین، هر ساله در بهمن ماه مسابقات کشوری برگزار می کند خاطرنشان کرد: تا سال 91 برنامه مردان آهنین در تلویزیون پخش می‌شد و یکی از پربیننده ترین برنامه ها بود، اما توقف پخش این مجموعه موجب کاسته شدن هیجان این رشته شد. امسال اما گویا شبکه 3 قصد دارد مردان آهنین را دوباره پخش کند.

وی با انتقاد از نحوه اطلاع رسانی خبری این رشته در خبرهای ورزشی تصریح کرد: بنده که سهمیه شرکت در مسابقات مردان آهنین را کسب کردم، تا این لحظه، از زمان برگزاری این مسابقات هیچ اطلاعی ندارم.

این قهرمان از وعده های مدیران سخن گفت و اظهار کرد: مسئولان قول دادند که اگر سهمیه مازندران را کسب کنم حمایت خواهند کرد اما نحوه پشتیبانی آنان بصورت وام است که آن هم بعد از برگزاری مسابقات داده می شود. در مقابل اما مردم همیشه به ما لطف داشتند و تا کنون هر حمایتی شدم از سوی مردم بوده و از جانب مسئولان هیچ حمایتی صورت نگرفته است.

محمدزاده تاثیرگذارترین قشر جامعه را ورزشکاران دانست و تاکید کرد: ورزشکاران چنین رشته های ورزشی در حال فراموش شدن هستند و باید از آنان حمایت شود تا جوانان به سمت ورزش بیایند، اما تعداد ورزشکاران ما هر سال کم و کمتر می شود.

وی که مالک باشگاه و مربی بدنسازی است درباره حمایت از ورزشکاران گفت: همیشه سعی کرده ام از دانش آموزان، دانشجویان و کسانی که وضع مالی خوبی ندارند شهریه نگیرم، چون معتقدم همه باید بتوانند راحت ورزش کنند و در این راه به مشکل برنخورند.

این قهرمان ورزشی در پایان خواستار فراهم شدن بستری برای حضور بیشتر جوانان در میادین ورزشی توسط مسئولان شد و اظهار کرد: باید زمینه به گونه ای مهیا شود که تعداد ورزشکاران در رشته های ورزشی بیشتر شود تا با افزایش حمایت ها شاهد افتخار آفرینی جوانان در میادین ملی و جهانی باشیم.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/253668/جولان-مرد-آهنی-مازندران-در-نبود-حمایت-مسئولان
بستن   چاپ