پیام مازند
مازندران در رویای شهر و خانه هوشمند/ ضرورت ایجاد مارینای ساحلی
شنبه 28 اسفند 1400 - 11:13:27 AM
مهر
پیام مازند- با آنکه تلاطم‌ها و بحران‌های قرن 21 بستری فراهم کرده که در سال‌های اخیر همگام با دستاوردهای نوین فناوری اطلاعات و ارتباطات مدیریت شهری در تمام دنیا در تلاش برای دستیابی به راهکارهای خلاقانه برای تحول هوشمند شهرها برآیند اما این ایده همچنان در مازندران محقق نشده است. هوشمند شدن شهرها علاوه بر کاهش هزینه‌ها دارای کارایی بالا در خدمت رسانی به محیط‌های مختلف و مرتبط شهری بوده و از مشارکت گروه‌های ذی نفع و ذی نفوذ در فرایند طراحی و برنامه ریزی برای حل مشکلات و معضلات شهری استفاده می‌کند.

در شهر هوشمند در راستای نیاز شهروندان و توسط آنان به افزایش رفاه زندگی، سطح دسترسی پذیری شهر برای همه، تسهیل جابجایی، کاهش ترافیک، بهبود سیستم حمل ونقل، صرفه جویی در مصرف انرژی، بهبود کیفیت آب وهوا و غیره کمک می‌شود.

سید محمودی موسوی عضو کمیته راهبردی شهرسازی سازمان زمین و مسکن وپژوهشگر ارشد شهرسازی  با تاکید بر ضرورت ایجاد شهر الکترونیک و هوشمند در ایران با بیان اینکه در شهر الکترونیک شهروندان به صورت الکترونیک به خدمات شهرداری و سازمان‌های شهری به صورت شبانه روزی و هفت روز هفته به شیوه‌ای با ثبات و قابل اطمینان و امن دسترسی دارد، کاهش آلودگی هوا و ترافیک شهری، دسترسی سریع به خدمات شهری، ایجاد یک سیستم مدیریت یکپارچه برای جلوگیری از موازی کاری‌های اداری را از جمله مزیت‌های شهر الکترونیک بیان کرد.

وی گفت: توسعه اقتصاد پایدار و قابل رقابت، ارتقای مدیریت شهری، اجرای طرح جامع شهر، بهبود بخشیدن به کیفیت خدمات و بالابردن استانداردهای زندگی شهروندان، افزایش نرخ حضور شهروندان در تصمیم گیری ها و آماده شدن برای زندگی درجامعه دانش محور بخشی از اهداف شهرهای الکترونیک است.

مازندران در رویای شهر و خانه هوشمند/ ضرورت ایجاد مارینای ساحلی

موسوی زندگی الکترونیک، سازمان الکترونیک، دولت الکترونیک، زیرساخت‌های الکترونیک از مدل‌های شهر الکترونیک برشمرد و با اشاره به مشکلات و موانع توسعه سیستم‌های زمینه ساز شهر هوشمند در ایران گفت: نبود یک تشکیلات منسجم، گرانی سیستم‌های الکترونیک، کمبود نیروهای متخصص و مراکز تحقیق و توسعه، کمبود آموزش مردمی و تبلیغات، محدودیت‌های زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله موانع به شمار می‌رود.

دکتری تخصصی شهرسازی ادامه داد: از آنجا که در شهر هوشمند اکثر کارهای روزمره مردم به صورت الکترونیکی و با بهره گیری از فناوری اطلاعات انجام می‌شود، تحقق آن دارای مزایای متعددی از جمله مدیریت و نظارت واحد شهری، کاهش آلودگی و ترافیک شهری، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه آتی شهر، افزایش مشارکت مردم در اداره شهر و غیره است.

وی همچنین سرمایه گذاری، محدودیت منابع نرم افزاری، دسترسی به اینترنت و شکاف دیجیتالی، امنیت و حریم شخصی، چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را از جمله چالش‌ها بیان کرد.

موسوی یادآور شد: شهرسازی در عصر اطلاعات با چالش‌ها و مشکلاتی همانند اعصار و قرون گذشته روبرو است اما به نظر می‌رسد این بار برخلاف گذشته آثار مثبت بهره گیری از اطلاعات به ویژه در زمینه شهرسازی بیش از آثار منفی آن است البته توجه به این نکته ضروری است که صرف حضور اطلاعات راه حل کلی مسائل اجتماعی نیست و نظریه پردازان اجتماعی باید در مورد تکنولوژی‌های جدید اطلاع رسانی و تبعات آنها نظریه پردازی کنند و فعالان سیاسی نیز باید راهکارهایی برای استفاده از این تکنولوژی‌ها ارائه دهند.

مؤلف کتاب نظام مدیریت شهرها با تاکید بر تجارب شورایی و رئیس کمیته شهرسازی مجمع عالی نخبگان منطقه 5 مازندران یکی از بزرگ‌تری مشکلات شهری را خالی بودن سرانه‌های مسکونی دانست و گفت: زمین‌های مسکونی را باید به سمت مسکن ببریم و از سوی دیگر ایجاد مارین در شهرهای ساحلی امری ضروری است راه اندازی آن را در چرخه گردشگری حائز اهمیت دانست.

وی با تاکید براینکه شهر هوشمند، فضای هوشمند، مردمی هوشمند و تغییر پذیر می‌خواهد، گفت: تبلیغات شهری، دیوارنگاری‌های مدرن و الکترونیک، تبلیغات از طریق تبلیغات شهری، اپلیکیشن‌ها و غیره باید در دستور کار قرار گیرد.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/254266/مازندران-در-رویای-شهر-و-خانه-هوشمند--ضرورت-ایجاد-مارینای-ساحلی
بستن   چاپ