پیام مازند
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران:
25 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران زیرکشت قراردادی برنج می رود
پنجشنبه 11 فروردين 1401 - 09:32:53
پیام مازند - آمل- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، از اجرای کشت قراردادی در 25 هزارهکتار از شالیزارهای استان در سال زراعی جدید براساس دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.

مجید بهادری در گفتگو با خبرنگار مهر در آمل اظهار داشت: در نخستین سال از اجرای کشت قراردادی محصول برنج 45 هزار هکتار درکشور مشمول این طرح است که حدود 25 هزار هکتار آن در شالیزارهای مازندران کشت خواهد شد.
وی افزود: اجرای طرح کشت قراردادی امسال در 15 شهرستان مازندران پیش بینی شده که از این مقدار، حدود 15 هزار هکتار ارقام پرمحصول و 10 هزار هکتار ارقام محلی کشت خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی در توضیح اجرای کشاورزی به روش کشت قراردادی گفت که همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم وزارت جهاد کشاورزی تاکنون کشاورزی قراردادی برای محصولات صنعتی مانند چغندرقند، کلزا و پنبه انجام داده و نیمه دوم سال 1400 معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی این وزارت خانه کشت قراردادی سیب‌زمینی و برنج را ابلاغ کرده است.
بهادری افزود: کشت قراردادی مبتنی بر تولید است که مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول انجام می‌شود. وی اضافه کرد، در این نوع کشت تمرکز کشاورزان برنامه ریزی برای تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینه‌ها است و دیگر دغدغه‌ای برای فروش محصول خود نخواهد داشت که همین امر موجب عزت و اقتدار کشاورزان می‌شود.
منافع و تولید کیفی برای کشاورزی در طرح کشت قراردادی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با توضیح اینکه برای موفقیت در اجرای طرح کشت قراردادی باید کارشناسان پهنه در عرصه باشند تا منافع کشاورزان تأمین شود، توضیح داد: هدف اصلی اجرای کشت قراردادی کمک به کشاورزان است و با اجرای این طرح، آموزش‌های لازم به کشاورزان ارائه می‌شود و کشاورزانی که از بضاعت مالی کافی برخوردار نیستند، کشاورزی برای آنان به صرفه و اقتصادی خواهد شد.
بهادری افزود: حمایت از کشاورزی در زمینه افزایش تولید، افزایش بهره وری کمی وکیفی از شالیزارها، ساماندهی و نظم بخشی درخرید و فروش برنج از دیگر هدف‌های مهم در طرح کشت قراردادی برنج است.
توزیع رایگان نهاده‌های کشت قراردادی به کشاورزی
وی اضافه کرد: در طرح کشت قراردادی برنج، همه نهاده‌های مورد نیاز کشت ازجمله بذر، کود و انواع سموم کشاورزی و بیولوژیکی از سوی کارگزاری دولتی ویا مباشران دولتی ویا بخش خصوصی به عنوان بسته حمایتی رایگان واگذار می‌شود ودر زمان تحویل برنج پس از برداشت، هزینه مربوط به نهادهای داده شده از کشاورز کسر می‌شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: برای حمایت و پشتیبانی از طرح کشت قراردادی، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش با بهره مناسب هم برای مجریان طرح کشت قراردادی و کشاورزان نیز پیش بینی شده است.
کشاورزان متقاضی به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند
بهادری در پاسخ به این پرسش که کشاورزان علاقمند به اجرای این طرح از کجا وبه چه نحوی باید پیگیری کنند، پاسخ داد، کشاورزان برای اجرای کشت قراردادی با مراجعه به نزدیک ترین مرکز خدمات جهاد کشاورزی محل سکونت و دریافت معرفی نامه برای این طرح به مراکز خصوصی یا دولتی مجری این طرح معرفی و مطابق قرارداد دو طرف فرایند کارها شروع می‌شود.
وی ادامه داد: به طور یقین وقتی کشاورزان یک روستا به صورت یکپارچه از تسهیلات نقدینگی امکانات بذر تا نشا مکانیزه و برداشت برخوردار شوند هزینه تولید کاهش محسوسی می‌یابد.
پذیرفته شدن کشاورزی قراردادی به عنوان یک اصل مهم
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: کشاورزی قراردادی باید به عنوان یک اصل پذیرفته شود و همه باید تلاش کنیم این فرهنگ در کشاورزی مازندران نهادینه شود تا شاهد افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی باشیم.
بهادری، با اظهار اینکه باید قطعات بزرگ برنجکاری برای اجرای طرح کشت قراردادی برنج در نظر گرفته شود و به عنوان پایلوت اجرایی شود، گفت: این طرح برای جبران بخشی از هزینه‌های تولید ناشی از افزایش قیمت نهاده‌های محصولات کشاورزی است.
نقش محوری پایانه صادرات برنج در اجرای کشت قراردادی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین به نقش مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران به عنوان یکی از مجریان اصلی وبال اقتصادی وحمایتی در امر زنجیره خرید برای کشاورزان استان یاد کرد و گفت: از سهم 25 هزارهکتاری کشت قراردادی مازندران در سال جاری، حدود 10 هزار هکتار توسط مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در شهرستان آمل پشتیانی و حمایت خواهد شد.
بهادری یادآور شد: این مرکز در سال‌های اخیر توفیقات زیادی در بحث کنترل و ساماندهی برنج مازندران داشته و قطعاً یکی از بازوان اصلی جهاد کشاورزی مازندران در اجرای کشت قراردادی خواهد بود و برنجکاری یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، 42 درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تأمین می‌شود.
وی افزود: در حال حاضر کشاورزان مازندران مشغول شخم و شیار، خزانه گیری و آماده سازی زمین‌های شالیزاری برای کشت کار سال آینده هستند. هرسال در 215 هزار تا 220 هزار هکتار از شالیزاری مازندران، برنج کشت می‌شود.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/254588/25-هزار-هکتار-از-شالیزارهای-مازندران-زیرکشت-قراردادی-برنج-می-رود
بستن   چاپ