پیام مازند
حاشیه نشینانی که دعاگوی بسیجیان هستند/ نبض زندگی در محله حسینی
یکشنبه 11 اردیبهشت 1401 - 12:33:01 PM
مهر
پیام مازند- صدیقه قربان نیا: فاصله این محله با مرکز شهر چند قدم است اما از نظر امکانات قرن‌ها فاصله دارد، محله‌ای هزارمتری با هزار و 875 نفر جمعیت که در مترش دو نفر زندگی می‌کنند.

آدرس محله حسینی را از هرکه بپرسید، سرراست نشانتان می‌دهد، چندسالی است به این نام معروف شده و قبل تر، جوکی محله مشهره بود، اهالی این محله را مهاجرانی تشکیل می‌دهد که سال‌های سال کوچ کرده‌اند و اوضاع و احوال این روزهایش با گذشته زمین تا آسمان فرق دارد.

کارهای جهادی بروبچه های سپاه کربلا، محله‌ای ملموس از آسیب‌های اجتماعی را به کانونی گرم برای زندگی تبدیل کرده است و مردمانی که در گذشته از طریق تکدی‌گری و اشتغال به کارهای دیگر خرج شأن را تأمین می‌کردند امروز در پی کسب روزی حلال هستند و آسیب‌های اجتماعی سال‌های قبل در این محله خبری نیست.

صبح یکی از روزهای بود که برای تهیه گزارش به محله پا گذاشتیم، کودکانی که بالای تپه شن مشغول بازی بودند و اصرار داشتند تا با دوربینمان از آنها عکس بگیریم، از کوچه‌های تنگ و آسفالت‌های نیمه شکسته که عبور کردیم به پلی رسیدم که در حاشیه آن وسایلی برای بازی کودکان در نظر گرفته شد و کودکان به دور از هیاهوی شهر به کودکی می‌پرداختند.

حال و هوای زندگی را می‌توان در محله‌های قدیمی و کوچه پس کوچه‌های محله حسینی حس کرد و هرچند تا رسیدن به محله آرزوها فاصله زیادی دارد اما وضعیت کنونی آن قابل قیاس با دوران گذشته نیست. دخترکی 12 ساله به سمت ما می‌آید و می‌گوید کلاس دوم است، نامش ام‌البنین است، برادر بزرگش معلول و خواهر کوچکش نیز با وی همکلاس است. پدرش زمین‌گیر و مادرش با دستفروشی خرک خانه را تأمین می‌کند.

حاشیه نیشنانی که دعاگوی بسیجیان هستند/ نبض زندگی در محله حسینی

ام‌البین می‌گوید: آرزو دارم در مدرسه عادی و با هم سن و سال‌هایم درس بخوانم.

ساخت زمین فوتبال آرزوی جوانان محله

در گشت و گذار از محله حسینی با جواد همکلام می‌شویم، چندان علاقه‌ای به حرف زدن ندارد و می‌گوید: بسیاری از مسئولان فقط حرف می‌زنند و کمتر عمل می‌کنند و بعد ادامه می‌دهد: دوست دارم زمین فوتبالی برای بازی بچه‌ها در محله ایجاد شود.

درباره پیشینه محله و نامگذاری آن به جوکی محله نقل قول‌های زیادی مطرح است، کوچ از هندوستان به مازندران و یا مشهد دلایلی است که عنوان می‌کنند اما محمد صالحی بروبچه های سپاه را دعا می‌کند که هویت جدیدی به این محله بخشیده‌اند، می‌گوید: با اقدامات جهادی سبب شده تا نام محله به حسینی تغییر یابد.

رضا کاسب محله که دلش از برخی مسئولان و وعده وعیدهایشان پر است، می‌گوید: این محله از مناطق حاشیه نشین بابل به شمار می‌رود و برخی‌ها فقط وعده داده‌اند اما سپاه با کارهای فرهنگی توانست سبک زندگی در محله را تغییر دهد و انتظار داریم دستگاه‌های دیگر هم وارد میدان شوند.

با عزیزی فرمانده پایگاه محله حسینی که هم صحبت می‌شویم، به اقدامات فرهنگی سپاه برای ارتقای وضعیت منطقه اشاره و اضافه می‌کند: محله حسینی از جمله مناطق آسیب پذیر شهرستان بابل بوده که دارای 295 خانوار و بیش از هزار نفر جمعیت است که فروش مواد مخدر و تکدی‌گری، ازدواج در سنین پایین، فرزندان بی هویت و بدون شناسنامه از جمله مشکلات آن بوده است و این محله از سال 95 در دستور کارهای فرهنگی سپاه قرار گرفته است.

حاشیه نیشنانی که دعاگوی بسیجیان هستند/ نبض زندگی در محله حسینی

وی  با بیان اینکه در ابتدای راه کمتر کسی جرأت ورود به این محله را داشت و کسی فکر نمی‌کرد که بتوان فرهنگ این محله را با کارهای فرهنگی تغییر داد و با توکل به خدا و کار شبانه روزی تحولات عظیمی در این محله به وجود آمده است ولی برای رفع آسیب در محلات آسیب پذیر باید همه دستگاه‌های متولی پای کار باشند.

با برگزاری کلاس‌های مهارت آموزی و ایجاد اشتغال برای خشکاندن ریشه تکدی‌گری و فقر در این محله گام بر داشت سرهنگ مرتضی قربانی فرمانده سپاه شهرستان بابل با بیان اینکه سپاه با ایجاد دو پایگاه مردان و زنان سعی کرد برای شناسایی و رفع آسیب‌های اجتماعی تلاش کند، افزود: در اولین گام در جهت هویت بخشی به افراد با کمک ثبت احوال اقدام کرد و برای 30 نفر از کودکانی که هویت شأن مشخص نبود با نام خانوادگی سپاهی شناسنامه تهیه و سپس کلاس‌های آموزشی برای رفع آسیب‌های اجتماعی دایر کرد و در نهایت با برگزاری کلاس‌های مهارت آموزی و ایجاد اشتغال برای خشکاندن ریشه تکدی‌گری و فقر در این محله گام بر داشت.

حمید قربان نیا رئیس شورای شهرستان بابل نیز  اجرای طرح تحول در محله حسینی را از افتخارات شهرستان بابل بیان کرد که به همت سپاه کلید خورده است و افزود: بر اساس بازدید انجام شده مشکلات و مسائل فراروی رفاه شهروندان، توسعه اماکن فرهنگی و ورزشی و آسفالت معابر این محله در دستور کار قرار دارد و در سال جاری اقدامات مناسبی در این جهت رفع مشکلات این محله در دستور کار قرار خواهد گرفت.

محله حسینی از جمله مناطق حاشیه نشین مازندران به شمار می‌رود و انجام کارهای فرهنگی در سایه اقدامات عمرانی و رفاهی برای ارتقای سطح زندگی در این منطقه نیازمند همراهی و حضور میدانی تمامی دستگاه‌های متولی و اجرایی است.


http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/255547/حاشیه-نشینانی-که-دعاگوی-بسیجیان-هستند--نبض-زندگی-در-محله-حسینی
بستن   چاپ