پیام مازند
بیش از 60 درصد آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی مازندران متعلق به بخش خصوصی است
پنجشنبه 22 ارديبهشت 1401 - 14:10:20
پیام مازند - ساری - رییس اداره امور آزمایشگاه‌های مازندران بر ضرورت ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی استان تاکید کرد و گفت که از 203 آزمایشگاه فعال در استان 124 واحد متعلق به بخش خصوصی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمد شکرزاده روز پنجشنبه در آیین تجلیل از کارشناسان و مسوولان فنی امور آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی مازندران در ساری افزود : 23 آزمایشگاه تشخیص پزشکی استان متعلق به بیمارستان دولتی است ، 6 آزمایشگاه را بیمارستان های بخش خصوصی در اختیار دارند ، پنج آزمایشگاه مربوط به بیمارستان های تامین اجتماعی است و پنج آزمایشگاه دیگر هم در قالب شرکت تعاونی فعالیت دارند.
وی با اعلام این که 122 نفر به عنوان مسوول فنی در آزمایشگاه های تشخیص پزشکی مازندران مشغول ارایه خدمت به مردم هستند ، گفت : ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی از طریق فرآیندگذاری، سهولت دسترسی به خدمات آزمایشگاهی برای اقشار مختلف مردم و توسعه فعالیت‌های آزمایشگاهی از اهداف و رویکردهای جدید امور آزمایشگاهی است که همه باید توجه کنند.
شکرزاده بر ضرورت افزایش سطح کیفیت خدمات ارایه شده به مردم در آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی مازندران تاکید کرد و افزود : در حال حاضر تنها یک آزمایشگاه در استان لوح کیفیت دارد و بقیه آزمایشگاه ها هم باید با افزایش سطح خدمات به این لوح دست یابند.
وی گفت : آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی طبق قانون درجه بندی می‌شوند و یکی از مهم ترین موارد در این درجه بندی ، داشتن لوح کیفیت است.
رییس اداره امور آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی مازندران همچنین با تاکید بر اینکه آزمایشگاه‌های مرجع باید به شکل منسجم فعال شوند ، ایجاد شبکه آزمایشگاهی را از جمله برنامه های مهم و در دست اقدام معرفی کرد و گفت: با فراهم شدن مقدمات این طرح در کشور، در مازندران نیز این موضوع با جدیت دنبال می شود تا در آینده نزدیک نسبت به راه‌اندازی شبکه‌های آزمایشگاهی اقدام شود.
شکرزاده با بیان اینکه مراکز آزمایشگاهی در بیمارستان‌های دولتی به علت تعرفه پایین از صرفه اقتصادی مطلوبی برخوردار نیستند، بر لزوم تقویت بخش میکروب شناسی در مراکز درمانی دولتی استان تاکید کرد ولی در عین حال اظهار داشت : بخش میکروب شناسی در آزمایشگاه های سطح کشور نیز در شرایط مطلوبی قرار ندارند و نیازمند تقویت هستند.
رییس اداره امور آزمایشگاه های تشخیص پزشکی مازندران در این نشست همچنین از خدمات و زحمات کادر آزمایشگاهی استان و نقش این مجموعه در مقابله با کرونا قدردانی کرد و گفت : کارشناسان آزمایشگاهی در دوران سخت همه‌گیری کرونا همانند سربازان گمنام در خط مقدم مبارزه با این ویروس بودند و هر کدام از آنها چندین بار به کرونا مبتلا شدند اما هیچگاه از تلاش و تداوم خدمت رسانی به مردم دست برنداشتند.

پیام مازند


پیشرفیت رشته‌های علوم آزمایشگاهی در یک دهه اخیر
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این مراسم با بیان اینکه رشته های علوم آزمایشگاهی طی یک دهه اخیر در کشور رشد و پیشرفت زیادی کرده است، گفت: به تناسب پیشرفت های صورت گرفته ، ابزار و امکانات تشخیصی هم طی سال های اخیر در اختیار مراکز آزمایشگاهی قرار گرفته است.
دکتر تورج اسدی افزود : امکان نمونه‌برداری در بسیاری از آزمایشگاه‌های کشور در گذشته وجود نداشت ، اما اکنون با ارتقای سطح تجهیزات و افزایش خدمات عمومی در بسیاری از مراکز آزمایشگاهی کشور از جمله در مازندران امکان نمونه برداری فراهم شده است.
وی ادامه دادد : نخستین بیمار مبتلا به کرونا در مازندران اسفند سال 98 شناسایی شد و با توجه به اینکه این ویروس در آن زمان ناشناخته بود، اما کارکنان علوم آزمایشگاهی با جدیت در حال خدمت رسانی به مردم بودند.
اسدی گفت : خوشبختانه با توزیع ابزارهای تشخیصی در بین مراکز درمانی و همچنین آزمایشگاه‌ها از یک سو و واکسیناسیون مردم، بیماری کرونا اکنون تا حد زیادی مهار شده است اگرچه که مردم کماکان باید توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
در پایان این آیین از 35 نفر از کارشناسان و مسولان فنی امور آزمایشگاه های تشخیص پزشکی مازندران با اهدای لوح و جوایز تجلیل شد.
مازندران 22 شهرستان با حدود سه میلیون و 300 هزار نفرجمعیت دارد. شهرستان 500 هزار نفربابل زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل و 21 شهرستان دیگر هم زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران است. این استان همچنین سالانه میزبان بیش از 30 میلیون مسافر و گردشگر از اقصی نقاط کشور و جهان است.
برچسب‌ها
ویروس کرونا ساری دانشگاه علوم پزشکی ایرنا مازندران همایش

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/255890/بیش-از-60-درصد-آزمایشگاه‌های-تشخیص-پزشکی-مازندران-متعلق-به-بخش-خصوصی-است
بستن   چاپ