پیام مازند
امام صادق(ع)، استاد امامان اهل سنت و نور دیدگان مسلمانان شیعه و سنی
جمعه 6 خرداد 1401 - 11:18:49
پیام مازند -

پیام مازند


بازماندگان با تاکید بر اینکه به بزرگواری، فضل و عظمت امام جعفر صادق(ع) جمع کثیری از بزرگان اهل سنت و جماعت لب به سخن گشوده اند، گفت: بسیاری از پیشوایان مذاهب اهل سنت،عالمان نامدار اسلامی و صاحب نظران زبردست در باره برجستگی های علمی، عملی، اخلاقی، کرامت و عظمت آن امام هدایت، بسیار سخن گفته اند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شیخ حسین بازماندگان، امام جمعه اهل سنت بندرپل در گفت‌گو با خبرنگار هرمز با تاکبد بر اینکه به بزرگواری، فضل و عظمت امام جعفر صادق(ع) جمع کثیری از بزرگان اهل سنت و جماعت لب به سخن گشوده اند، اظهار کرد: بسیاری از پیشوایان مذاهب اهل سنت،عالمان نامدار اسلامی و صاحب نظران زبردست در باره برجستگی های علمی، عملی، اخلاقی، کرامت و عظمت آن امام هدایت، بسیار سخن گفته اند.
بازماندگان عنوان کرد: «نعمان بن ثابت » معروف به «ابوحنیفه » پیشوای مذهب حنفی که از نظر زمانی معاصر با امام صادق(ع) بود، درباره عظمت امام صادق(ع) اظهارات و اعترافات خوبی دارد. از جمله درباره آن حضرت گفته است که:«مارایت افقه من جعفربن محمد و انه اعلم الامه » من فقیه تر و داناتر از جعفربن محمد ندیده ام. او داناترین فرداین امت است.
نایب رئیس شورای روحانیت شهرستان بندرخمیر مطرح کرد:مالک بن انس یکی از پیشوایان چهارگانه اهل سنت و جماعت و امام مذهب مالکی است که مدتی افتخار شاگردی امام صادق(ع) نصیب وی شد و در محضر این امام همام زانوی تلمذ زد؛ او در باره عظمت و شخصیت علمی و اخلاقی امام صادق(ع) چنین می گوید:«مدتی به حضور جعفربن محمد می رسیدم. آن حضرت همواره تبسم ملایمی برلب مبارکش نمایان بود. هنگامی که در محضر آن حضرت نام مبارک رسول گرامی اسلام(ص) به میان می آمد، رنگ رخساره های جعفربن محمد به سبزی و سپس به زردی می گرایید. در طول مدتی که به خانه آن حضرت رفت آمد داشتم، او را ندیدم جز این که در یکی از این سه خصلت و سه حالت به سر می برد، یا او را درحال نماز خواندن می دیدم و یا در حالت روزه داری و یا در حالت قرائت قرآن ؛من ندیدم که جعفربن محمد بدون وضو و طهارت از رسول خدا(ص)حدیثی نقل کند. من ندیدم که آن حضرت سخنی بی فایده و گزاف بگوید. او از عالمان زاهدی بود که از خدا خوف داشت. ترس از خداسراسر وجودش را فراگرفته بود؛ هرگز نشد که به محضرش شرفیاب شوم، جز این که زیراندازی که زیرپای آن حضرت گسترده شده بود، آن را از زیرپایش برمی داشت وزیر پای من می گستراند.»
وی ادامه داد: مالک بن انس درباره ی زهد و عبادت و عرفان امام صادق(ع) بیان داشت:به همراه امام صادق(ع) به قصد مکه و برای انجام مناسک حج ازمدینه خارج شدیم. به مسجد شجره که میقات مردم مدینه است،رسیدیم. لباس احرام پوشیدیم، در هنگام پوشیدن لباس احرام تلبیه گویی یعنی گفتن: «لبیک اللهم لبیک » لازم است. دیگران طبق معمول این ذکر را بر زبان جاری می کردند.» مالک می گوید: من متوجه امام صادق(ع) شدم، دیدم حال حضرت منقلب است. امام صادق(ع) می خواهد لبیک بگوید ولی رنگ رخساره اش متغیرمی شود. هیجانی به امام دست می دهد و صدا در گلویش می شکند و چنان کنترل اعصاب خویش را از دست می دهد که می خواهد بی اختیار ازمرکب به زمین بیفتد. مالک می گوید: من جلو آمدم و گفتم: ای فرزند پیامبر! چاره ای نیست این ذکر را باید گفت. هر طوری که شده باید این ذکر را بر زبان جاری ساخت. حضرت فرمود: ای مالک! چگونه جسارت بورزم و به خود جرات و اجازه بدهم که لبیک بگویم؟ «لبیک » گفتن به معنای این است که خداوندا، تو مرا به آن چه می خوانی با سرعت تمام اجابت می کنم و همواره آماده انجام آن هستم. با چه اطمینانی با خدای خود این طور گستاخی کنم و خود را بنده آماده به خدمت معرفی کنم؟! اگردر جوابم گفته شود: «لالبیک و لاسعدیک » آن وقت چه کنم؟
امام جمعه اهل سنت بندرپل تصریح کرد: اگر بخواهیم سخنان بزرگان اهل سنت در مورد فرزند رسول خدا بصورت تیتر وار حتی بازگو کنم نیاز به ساعت ها وقت و زمان دارد و فقط اینرا می توانم بگویم که در جهان اسلام هر جا که اهل سنت واقعی وجود دارد قطعا از محیین اهل بیت علیهم السلام هستند و اهل بیت رسول‌الله صلی الله علیه و آله را از جان شیرین شان بیشتر دوست دارند.
بازماندگان گفت: ابن شبرمه قاضی و فقیه نامدار کوفه، درباره ی امام صادق(ع) اینچنین می گوید: به یاد ندارم حدیثی را از جعفربن محمد شنیده باشم جز این که درعمق جانم تاثیر گذاشته باشد.
وی تاکید کرد: به جرأت می توانم بگویم که امام جعفر صادق علیه السلام کسی است که علم و فقاهتش جهان را پرکرده است وبسیاری از ائمه اهل سنت و جماعت و بزرگان دین افتخار شاگردی فرزند رسول الله صلی الله علیه و آله را داشته و از آن خود نموده اند و همین در عظمت علمی آن حضرت کافی است.
عالم برجسته اهل سنت هرمزگان گفت: به شهادت علمای هم عصر این خورشید تابناک اهل بیت علیهم السلام، منجمله عمربن مقدام که درباره آن حضرت می گوید:هنگامی که جعفربن محمد را می دیدم، می فهمیدم که او از نسل پیامبران است. خودم دیدم که در جمره منی ایستاده بود و ازمردم می خواست که از او بپرسند و از علم سرشار او بهره مندشوند.
بازماندگان اظهار کرد: ابوالفتح محمدبن ابی القاسم اشعری معروف به شهرستانی درکتاب گرانسنگ «الملل و النحل » درباره ی عظمت امام صادق(ع) می نویسد:امام صادق(ع) در امور و مسایل دینی، از دانشی بی پایان و درحکمت، از ادبی کامل و نسبت به امور دنیا و زرق و برق های آن، اززهدی نیرومند برخوردار بود و از شهوت های نفسانی دوری می گزید.
وی افزود: ابن خلکان درباره ی امام صادق(ع) می نویسد، او یکی از امامان دوازده گانه امامیه و از بزرگان اهل بیت رسول خدا(ص) بود. به جهت صدق در گفتارش به لقب صادق شهرت یافت و فضل او مشهورتر از آن است که نیازمند به توضیح داشته باشد؛ ابن خلکان همچنین می نویسد: امام صادق(ع) در صنعت کیمیا (شیمی)از مهارت خاصی بهره مند بود.
امام جمعه اهل سنت شهر بندرپل مطرح کرد: شهاب الدین ابوالفضل احمدبن علی مصری شافعی، مشهور به «ابن حجر عسقلانی » درباره ی امام صادق(ع) می گوید:«جعفربن محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب فقیهی است بسیار راست گفتار است.»
بازماندگان خاطر نشان کرد: بر خواص جهان اسلام واجب است دین خود را نسبت به فرزند رسول‌الله صلی الله علیه و آله ادا کنند و ادای دین خواص این است که اهل بیت علیهم السلام و مخصوصا حضرت امام جعفر صادق علیه السلام را به نسل جوان بشناسانند تا جوانان و نوجوانان از دریای علم بیکران این امام همام و سایر أئمه اطهار علیهم السلام بهره مند گردند.
انتهای پیام/
تبلیغات در خبربان

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/257455/امام-صادق(ع)،-استاد-امامان-اهل-سنت-و-نور-دیدگان-مسلمانان-شیعه-و-سنی
بستن   چاپ