پیام مازند
گلوگاهی‌ها از استاندار مازندران چه درخواستی دارند؟
جمعه 6 خرداد 1401 - 17:22:57
پیام مازند - ساری - اقشار مختلف مردم گلوگاه در نشست هم‌اندیشی با استاندار مازندران که یکی از برنامه‌های سفر یک روزه سیدمحمود حسینی‌پور به این شهرستان بود ، دغدغه‌ها و درخواست‌های خود را در زمینه‌های مختلف مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمدصالح صیدانلو از نخبگان دانشجویی گلوگاه در این نشست گفت : از اینکه در شهرستان گلوگاه هستم مسرورم و پتانسیل جوانان در سطح علمی بی نظیر است اما جایی که بتوان از جوانان در بخش های مختلف حمایت کرد نداریم.
وی افزود : جوانان فقط با حمایت خانواده در این‌مسیر گام برداشتند و کارگاه مناسبی نداریم.
صیدانلو از اشتغال و دانش بنیان به عنوان دغدغه جدی جوانان یاد کرد و گفت : برای داشتن جوانان سالم نیازمند توجه هستیم .
استاندار مازندران هم بلافاصله در این نشست صیدانلو را به عنوان مشاورش در گلوگاه معرفی کرد و گفت : مازندران به لحاظ علمی از رتبه های بالای کشور است و ظرفیت مردم با توجه به نبوغات مختلف ظرفیت مردم گلوگاه بالاست اما نمود عینی نداشت که بخشی به رفتار مسوولان و عدم اعلام‌ پدیده های علمی بود که در بروز نشانه های علمی کمک می کند.
حسینی پور با تاکید بر این که استعدادهای درخشان باید شناخته و حمایت شود ، افزود : آقای صیدانلو به عنوان‌مشاور استاندار در گلوگاه برای شناسایی استعدادهای جوانان انتخاب می شوند و از امروز تا با تلاش هم برای توسعه و استفاده از ظرفیت جوانان گام برداریم.

پیام مازند

ضرورت توجه به فراوری محصولات کشاورزی
قربانعلی اسلامی از قشر اساتید و رئیس دانشگاه فرهنگیان مازندران هم در این نشست هم اندیشی گفت : باید چشم اندازهای کنیم و برای توسعه شهری استراتژی مناسب داشته باشیم که با مشارکت برای بهبود زندگی است که توسعه همواره از درون اتفاق می افتد.
وی افزود : باید ایده سازی کنیم برای شهرهای کوچک تا از پدیده مهاجرت جوانان جلوگیری شود.
او توجه به مشاغل خرد، توجه به فرآوری محصولات، توجه به مزیت های منطقه و توان‌محیطی، جذب سرمایه گذار و توجه به رقابت را در شهرستان ضروری برشمرد و گفت : اگر بر درآمد مردم و افزایش رقابت پذیری حرکت کنیم موفق هستیم.
هوشنگ رحیمی از قشر کارآفرین هم در این نشست خواستار حمایت از کارآفرینان و سرمایه گذاران شد و گفت : در حال حاضر واحد صنعتی در شهرک تیله نو دارم که 61 نفر در آن مشغول کار هستند و یک واحد دیگر هم با 60 میلیارد تومان در دست ساخت دارم بدون این که تسهیلات دریافت کنم و اکنون نیازمند حمایت هستم.
وی با اظهار این که باید راهکاری اندیشیده شود و وام با درصد بالا جوابگوی صنعت نیست ، افزود : کسی که به دنبال اشتغال است و دارای اهلیت است باید حمایت شود و حمایت از نگاه مسوولان مهم است.
رحیمی گفت : مردم گلوگاه عاشق صنعت و اشتغال هستند و با حمایت می توانند اشتغال را توسعه بدهند.
وی با اظهار این که وام ارزان قیمت تاکنون در گلوگاه پرداخت نشد ، مشکلات شهرک صنعتی تیله نو را هم مطرح کرد و افزود : در شهرک صنعتی دوربرگردان مناسب نداریم و سرمایه درگردش نیاز مهم تولیدکنندگان است و واحدهای تولیدی ما نیازمند رشد هستند و باید در بخش مالیات و وثیقه هم به انها توجه شود.

پیام مازند

ضرورت ادای حق دکل‌بندان
سمیع الله مظفری از قشر سیاسی هم در این نشست گفت : گلوگاه به گردن مازندران و ایران در صنعت برق حق دارد چون جوانانش به خاطر دکل بندی در اقصی نقاط کشور جان می بازند.
وی شرایط سیاسی گلوگاه را آرام و نرمال توصیف کرد و افزود : دوجریان اصلاح طلب و اصولگرا با تعامل در کنار هم در گلوگاه فعالیت دارند و جریانی که از خط قرمز انقلاب عبور کند، نداریم.
وی با اظهار این که 70 درصد مردم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند ، گفت : اگر چه جریانات سیاسی در گلوگاه فعال است؛ اما از خط قرمز عبور نکردیم.
عباسقلی عظیمی از قشر دکلبندان هم با اعلام این که تاکنون 299 دکل بند گلوگاهی به خاطر رساندن برق به اقصی نقاط کشور جان باختند ، گفت : متاسفانه تعداد زیادی از خانواده های این عزیزان حتی مستمری هم دریافت نمی کنند.
وی آمار دکل بندان عضو شرکت تعاونی را سه هزار و 301 نفر اعلام کرد و افزود : در حال حاضر خانواده های 140 نفر از دکل بندانی که جانشان را از دست دادند اصلا مستمری دریافت نمی کنند ، 116 خانواده منتظر طرح پرونده اشان در کمیسیون هستند.
عظیمی گفت که 42 دکل بند حادثه دیده در حال حاضر تحت پوشش بهزیستی و 76 نفر هم مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
وی با اظهار این که تاکنون 14 میلیارد تومان از سوی بهزیستی و فرماندار بین 776 دکلبند توزیع و کمک های بلاعوض هم داده شد ، افزئد : طی پنج سال گذشته که شرکت تعاونی دکل بندان را تاسیس کردیم 31 نفر جان باختند و نیازمند مساعدت هستند.
عظیمی تاکید کرد : متاسفانه تمامی نیروهای دکل بند گلوگاهی بدون بیمه در سراسر کشور فعالیت دارند و 16 ساعت در روز کار می کنند.
وی با تاکید بر این که مشکلات دکلبندان نیازمند بررسی است ، گفت : خانواده های دکل بندان مشکل دارند و باید بررسی و حل شود.

پیام مازند

کشاورزی محروم
یحیی مجرلو نماینده کشاورزان هم در این نشست گفت : چهار هزار بهره بردار در زراعت و باغبانی و دامداری در گلوگاه داریم که از این تعداد 2 هزار نفر دارای پروانه کشاورزی از اتاق اصناف کشاورزی هستند.
وی افزود : گلوگاه شهرستانی محروم است و کشاورزان از منابع محدودی برخوردارند و از مشکلات رنج‌می برند.
مجرلو ایجاد شهرک دامداری را از نیازهای شهرستان برشمرد و گفت : ایجاد بازارچه محصولات کشاورزی برای ارائه محصولات و جلوگیری از دلالی، رسیدگی به تخلفات صنفی، توجه به دانش بنیان، حضور پررنگ در اتاق اصناف ، ارائه تسهیلات به کشاورزان و دامداران برای خرید ادوات هم از دیگر خواسته های کشاورزان است.
وی بر ضرورت تجدید نظر در پرداخت تسهیلات ماشین های کشاورزی تاکید کرد و توضیح داد : سال گذشته شهرستان گلوگاه 16 دستگاه تراکتور سهمیه داشت که 10 دستگاه جذب شد و بقیه به دلیل مدارک زیادی که بانک‌ کشاورزی برای پرداخت تسهیلات درخواست می کرد ، برگشت خورد.
مجرلو با اظهار این که نرخ‌ گذاری محصولات کشاورزی انجام و با مدیریت جهادکشاورزی و فرمانداری این دغدغه کم شد ، گفت : زمین کشاورزی در گلوگاه کم است و حاصلخیز نیست و باید با پرداخت تسهیلات و کمک دولت در این بخش تلاش شود.

پیام مازند

حقی که ادا نشد
رمضانعلی بابایی از معتمدان شهر گلوگاه هم در این نشست گفت : گلوگاه در صحنه های مختلف انقلاب پیشتاز بوده و در جبهه و دفاع مقدس و انقلاب و انتخابات خوش درخشیده اما حق گلوگاه ادا نشده است.
وی افزود : از نخبگان گلوگاه کم استفاده شده و علت عقب ماندگی شهرستان از همین مساله است و انتظار داریم از نیروهای گلوگاه استفاده شود.
بابایی رفع موانع تولید را نیاز مهم شهرستان برشمرد و گفت : در آجرپزی در تهیه مواد اولیه مشکل داریم و خاک را از لایروبی انهار و آب بندان تهیه می کنیم ولی امسال مجوز لایروبی آب بندان را از شهرستان‌گرفتند و به استان واگذار کردند که با مشکل جدی رو به رو هستیم.
وی با تاکید بر این نکته که تهیه مواد اولیه از لایروبی با توجه به کمک به محیط زیست نیاز است و انتظار داریم در این بخش توجه شود ، همچنین اظهار داشت : مسجد جامع گلوگاه سه سال قبل به دلیل استحکام بنا تخریب شد و تاکنون با کمک مردمی در حال ساخت و ساز است و امیدواریم که در این بخش تلاش شود.
بابایی افزود : در سالهای اخیر سرمایه گذاری از بیرون در گلوگاه انجام نشده و همه سرمایه گذاران از داخلی هستند و کارخانه سفال بام با اشتغال 400 نفر نیازمند اعتبار است و سفال بام می تواند جایگزین ایرانیت باشد.

پیام مازند


نمایندگان شوراهای بخش‌ها چه گفتند ؟
حسینعلی اسدی رئیس شورای اسلامی بخش کلباد نیز گفت : بخش کلباد 9 روستا دارد که دو سردار شهید تقدیم نظام اسلامی کرده است و جمعیت 15 هزار نفری این بخش 130 شهید داده اند.
وی افزود : خدمات نظام در سطح بخش بدرستی ارائه شده و مشکلاتی هم وجود دارد و برای تحقق شعار رهبری و رئیس جمهور باید تلاش کنیم.
اسدی گفت : دو زیر گذر قلعه پایان و تیله نو نیاز بخش است و اجرای طرح الحاق بافت باید اتفاق بیفتد، جابه جایی تیربرق یکی از مشکلات جدی است و مشارکت در آسفالت روستاها به بنیادمشکن واگذار شود.
رامین کیانی رئیس شورای اسلامی شهرستان گلوگاه هم گفت : بیمارستان گلوگاه باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد و برای تکمیل تجهیزات و امکانات بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان نیازمند کمک هستیم.
وی افزود : دکل بندی تاکنون به دلیل عدم استاندارد آموزشی شغل محسوب نمی شد ولی از سال 98 در زمره شغل قرار گرفت.
او خواستار تعیین تکلیف منطقه سفیدچاه و قرار گرفتن آن در شهرستان گلوگاه شد و توضیح داد : سفیدچاه در تقسیمات کشوری جزو بهشهر است ، در حالی که به دلیل مزار شهدا و اموات گلوگاه مردم انتظار دارند در تقسینات گلوگاه باشد که باید در این بخش توجه شود.
کیانی گفت : 50 درصد بیکاران شهرستان گلوگاه از دانش آموختگان دانشگاهی تنها 10 درصد افراد بی سواد هستند و باید مهارت آموزی برای دانش آموختگان در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود : دانش آموزان و دانشحویان در کنار تحصیل باید به مهارت توجه کنند و برای اشتغال در صنعت و خدمات و کشاورزی و فرهنگ و هنر می توان کار کرد.
یوسف دماوندی رئیس شورای بخش مرکزی گلوگاه هم گفت : آب مهم ترین دغدغه روستاییان پایین دست است و در بخش بالادست هم مشکلاتی داریم.
وی افزود : در حال حاضر 10 روستای شهرستان نه آب آشامیدنی سالم دارند و نه راه و نه راه کشاورزی و مردم‌ از روستاها مهاجرت کردند.
او ادامه داد : محرومیت بالای روستاهای بخش مرکزی در 13 روستا نمودار است و باید توجه ویژه اعمال شود اما دیده نمی شود.
دماوندی گفت : در منابع طبیعی طرح خروج دام از روستاهای بالادست شروع شد و همه 2 تا سه هزار راس دام داشتند که این طرح دام را از بین برد و زمین‌ها نیز از دست رفت و ضرر فراوان دیدیم و جان ما با مال بود و اکنون نداریم و حتی دو کیلو ماست در روستا نداریم.
او افزود : جاده های کشاورزی داریم ، اما مرمت نشده اند و روستاییان در این بخش مشکلات جدی دارند.
رییس شورای بخش مرکزی گلوگاه گفت : درمانگاه روستای نیالا قرار بود شبانه روزی باشد که نیست و گردشی در حال فعالیت است. 

پیام مازند

ورزش ، معلولان ، ایثارگران و روحانیت
محمدابراهیم عسگری از جامعه معلولین شهرستان گلوگاه هم گفت : معلولیت در شهرستان به سمت‌پیری می رود و مناسب سازی یکی از دغدغه های جدی است.
وی افزود : برای ناوگان حمل و نقل معلولان هم نیازمند حمایت جدی هستیم.
سید رضا میرامینی امام‌جمعه موقت گلوگاه هم گفت : جامعه روحانیت شهرستان گلوگاه دارای روحانیت باسابقه علمی و تهذیب شده است و باید شناسایی و معرفی شوند تا جایگاه معنوی شانشان حفظ گردد.
وی افزود : به دلیل برکت سلوک الهی علما ، آداب فراوانی در جامعه داریم که نهادینه شده است و در شهرستان گلوگاه ساخت حوزه علمیه امام حسن‌مجتبی(ع) در فاز یک تاسیس شد و در کرونا تعطیل شد و فاز دوم در حال ساخت است و به دلیل نبود بودجه نیمه کاره باقی مانده است.
میرامینی گفت : گلوگاه شهرستان محروم است و کمک مردمی پاسخگو نیست و با توجه به اینکه روحانیت باطل الید دشمنان هستند و باید تلاش شود تا جوانان تحت اثر دشمنان در فضای مجازی قرار نگیرند.
احمد بذری از جامعه ورزشکاران هم در خصوص مسایل و مشکلات این قشر خطاب به استاندار گفت : استعدادهای فراوانی در گلوگاه داریم که می توانند در مدال آوری سرآمد باشند و باید به ورزش نگاه جدی تری اعمال شود.
وی افزود : برخی از نیازهای اولیه و امکانات در شهرستان گلوگاه داریم اما در برخی از امکانات و تجهیزات و حتی در سالن بدنسازی با مشکل مواجه هستیم.
بذری بر ضرورت نگاه و توجه ویژه به ورزش گلوگاه و استعدادهای درخشان آن تاکید کرد.
احمد خادملو از جامعه ایثارگران نیز گفت : سفیدچاه مدفن شهدای گلوگاه است و انتظار خانواده شهدا این است که این‌ مزار در حوزه جغرافیایی گلوگاه باشد تا ساماندهی شود.
وی افزود : بودجه ای به شهرداری محول شود تا کوچه ها عقب نشینی تعریض و آسفالت و ساماندهی شود.
خادملو گفت : مواد مخدر در گلوگاه بیداد می کند و جوانان‌گرفتار است و نیروی انتظامی گلوگاه در گلوگاه بیشتر از قبل تلاش کند.

پیام مازند


آبادانی گلوگاه با نخبگان علمی
استاندار مازندران نیز پس از طرح مسایل و مشکلات شهرستان گلوگاه توسط نمایندگان اقشار مختلف با بیان این که از ظرفیت موثران برای توسعه شرق استان استفاده نشده است ، گفت : نخبگان علمی و دانشگاهی در شهرستان گلوگاه به صورت ویژه حمایت خواهند شد.
سیدمحمود حسینی‌پور افزود: از ظرفیت استعدادهای ناب و نیروی انسانی شهرستان گلوگاه متاسفانه در سال‌های گذشته استفاده نشد و دیده نشدن نخبگان علمی برای توسعه این خِطه را به هیچ عنوان نمی پسندم.
وی با بیان این که ایده پردازی و استفاده بهینه از نیروی انسانی رمز توسعه گلوگاه و دیگر شهرستان‌های مازندران است، گفت: نخبگان علمی برای توسعه روزافزون این دیار برنامه دهند.
استاندار مازندران ادامه داد: مسوولان در دولت سیزدهم خود را مکلف به استفاده اصولی از ظرفیت نخبگان علمی، دانشگاهی می دانند و فرمانداران و روسای ادارات استانی و شهرستانی در استان به طور حتم از دیدگاه های موثران استفاده کنند.
حسینی‌پور تصریح کرد: بی‌توجهی به دیدگاه‌های کارشناسی نخبگان علمی در امور اجرایی و فنی جفا به منطقه است و از مسوولان محلی می خواهم که با جدیت دیدگاه های کارشناسی اقشار مختلف مردم به ویژه نخبگان را مورد توجه قرار دهند.
وی اضافه کرد: گلوگاه مشخصات بسیار خوبی برای شکوفایی استعدادهای نهفته دارد و حضور مدیران کل دستگاه‌های اجرایی در این شهرستان نشان دهنده آن است که توسعه شرق استان به طور حتم در اولویت است.
استاندار مازندران گفت : محرومیت و مشکلات اقتصادی زیبنده گلوگاه نیست و این شهرستان نیازمند تحولات اساسی است و به طور حتم مسوولان ارشد استان هم برای تحقق این امر حمایت های لازم را انجام خواهند داد.
حسینی‌پور افزود: به مردم این دیار قول می دهیم که تمام تلاش خود را برای جبران عقب ماندگی های گلوگاه به کار خواهیم گرفت و اکنون تمامی مدیران دستگاه های اجرایی استان در نقاط مختلف این شهرستان حضور دارند و برای بررسی ظرفیت‌ها و گره گشایی دغدغه های این دیار در تلاش هستند.
استاندار مازندران با بیان این که برای توسعه گلوگاه برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: سند توسعه این شهرستان با بهره گیری از دیدگاه های نخبگان علمی تدوین به زودی تامین می‌شود.
حسینی پور تصریح کرد: از ظرفیت اقتصاد دریا، گردشگری و همچنین کشاورزی در گلوگاه برای ایجاد اشتغال پایدار به معنای واقعی استفاده نشده و شکوفایی این ظرفیت ها عزم همگانی را می‌طلبد و مسوولان ارشد استان برای تحقق آن تلاش خواهند کرد.
وی با بیان این که به هیچ عنوان ورودی و خروجی گلوگاه زیبنده این شهر نیست، گفت: توسعه زیرساخت‌های این شهرستان باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد.
استاندار مازندران با بیان این که توسعه اقتصادی با پیوست فرهنگی بومی هر منطقه در اولویت باشد، ادامه داد: تمام تلاش های مسوولان باید خروجی داشته باشد و منفعت آن را باید مردم ببینند.
حسینی پور با بیان این که مسوولان دولت سیزدهم در مازندران مدیران پشت میز نشین نیستند و در دل جامعه و در کنار مردم هستند، تصریح کرد: با همراهی و هماهنگی بین مردم و مسوولان به طور حتم زمینه توسعه اقتصادی شهرستان‌های استان هموار تر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی‌پور، استاندار مازندران امروز جمعه ششم خرداد به همراه 50 تن از مدیران استانی دستگاه‌های اجرایی به شهرستان گلوگاه سفر کرده تا از نزدیک مسایل و مشکلات این شهرستان را بررسی کند.
بازدید از چند طرح زیرساختی و عمرانی نیمه تمام، برپایی میزخدمت در ادارات شهرستانی، اعزام نماینده به تمامی روستاها به منظور گفت و گو با روستاییان و احصای مسایل و مشکلات آنها از اهداف سفر یک روزه استاندار مازندران به گلوگاه است.
برگزاری نشست شورای اداری شهرستان با حضور مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و نشست خبری هم دو برنامه پایانی سفر استاندار مازندران به گلوگاه اعلام شده است.
گَلوگاه یکی از شهرستان های شرق استان مازندران است که براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، این شهرستان 21 هزار و 352 نفر جمعیت دارد.
برچسب‌ها
بیکاری استانداری مازندران سید محمود حسینی پور نوری گلوگاه سفر استانی کشاورزی

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/257470/گلوگاهی‌ها-از-استاندار-مازندران-چه-درخواستی-دارند؟
بستن   چاپ