پیام مازند
شرق مازندران از نکا تا گلوگاه تشنه است
چهارشنبه 1 تیر 1401 - 10:20:42 AM
ایران آنلاین
پیام مازند - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به وجود تنش‌آبی در مازندران که خیلی‌ها به سختی این حقیقت را باور می‌کنند؛ از تشنگی شرق مازندران گفت که از نکا تا گلوگاه را در بر گرفته است.
  بهزاد برارزاده در نشست خبری درباره متوسط تامین آب استان عنوان کرد که منابع آب زیرزمینی 11 هزار و 257 لیتر بر ثانیه و منابع سطحی 1 هزار و 579 لیتر بر ثانیه بوده و این در حالیست که حداکثر ظرفیت تامین آب زیرزمینی 12 هزار و 338 لیتر بر ثانیه و در آب سطحی نیز 1 هزار و 603 (L/s) است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران، البته این را هم گفت که حداکثر آب مورد نیاز در پیک مصرف 15 هزار و 403 لیتر بر ثانیه و میزان کمبود تامین آب نیز یکهزار و 487 لیتر بر ثانیه است.
وی، حجم مخازن ذخیره‌ی در حال بهره‌برداری را 583 هزار و 500 مترمکعب اعلام کرد و گفت: میزان کمبود ذخیره آب در این بخش، 460 هزار و 200 مترمکعب است.
برارزاده با بیان اینکه در بخش فاضلاب نیز در حال حاضر 14 شهر دارای طرح اجرایی فاضلاب و 9 شهر نیز زیرپوشش شبکه جمع‌آوری فاضلاب هستند، افزود: 12 باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب و 6 واحد تصفیه‌خانه در مدار فاضلاب قرار دارد که جمعیت 365 هزار و 85 نفری در مازندران را زیرپوشش این شبکه دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اعلام اینکه در سال 1400 در بخش اعتبارات ملی در مجموع 6 هزار و 15 میلیارد ریال ابلاغ و
4 هزار و 373 میلیارد ریال اختصاص یافت، درباره دیگر محل اعتبارات نیز عنوان کرد: اعتبارات متمرکز 731 میلیارد ریال ابلاغ و 646 میلیارد ریال تخصیص یافت، از اعتبارات استانی نیز 2 هزار و 475 میلیارد ریال ابلاغ و 1381میلیارد ریال اختصاص یافت ومجموع ابلاغ اعتبارات شرکت نیز 9 هزار و 221 میلیارد بوده که 6 هزار و 400 میلیارد ریال آن اختصاص یافته است.
این مسئول درباره پروژه‌های در دست اجرای شرکت آب و فاضلاب مازندران به اجرای فاز دوم طرح محرومیت‌زدایی(افزایش 350 روستا به طرح ملی آبرسانی) اشاره و تصریح کرد: این روستاها فاقد تاسیسات آبرسانی و یا دارای تنش آبی هستند که به شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور پیشنهاد شده‌اند و منتظر ابلاغ آن از سوی نهادهای بالادستی هستیم.
برارزاده ادامه داد: سهم استان مازندران از طرح ملی "آبرسانی به تک‌روستاها و تکمیل مجتمع‌های آبرسانی اولو‌ت‌دار روستایی" 295 روستا بوده که با رایزنی‌های صورت‌گرفته اطلاعات 350 روستای استان که شرایط الحاق را داشتند به سازمان برنامه و بودجه اعلام شده است.
استفاده از اعتبارات محرومیت‌زدایی در قالب قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به ارزش 3 هزار و 300 میلیارد ریال جهت بهره‌مندی بیش از 128 روستا در بهشهر، نکا، ساری، قائمشهر، سوادکوه شمالی، سوادکوه، بابل، آمل، نوشهر و کلاردشت تا پایان سال 1402، پیگیری جهت دریافت اعتبارات طرح شهید سلیمانی به ارزش 4 هزار و 450 میلیارد ریال در قالب ساخت 80 هزار متر مکعب مخزن و اجرای خطوط انتقال، استفاده از ظرفیت مشارکتی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در اجرای اصلاح شبکه شهرها و روستاهای استان، از مهمترین اقدامات در دست اقدام شرکت آب و فاضلاب مازندران است که مدیرعامل این شرکت عنوان کرد.
این مسئول با بیان اینکه هنوز در برخی روستاها با تانکر آبرسانی می‌کنیم و در یکی دو منطقه نیز با شیرین‌سازی آب، کار آبرسانی انجام می‌شود، خواستار همکاری بیشتر شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و اعضای شوراهای شهر و روستا در تحقق مطالبات مردمی شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران در ادامه با اشاره به اهمیت سد گلورد، تصریح کرد: شرق مازندران از نکا تا گلوگاه تشنه است و نمی‌توانیم چاه بزنیم چون به آب شور می‌رسیم و این مهم را به استاندار اعلام کردیم که تکمیل سد سرعت بگیرد، از طرفی باید از آب‌های زیرزمینی به سمت آب‌های سطحی برویم و در این بخش مدیریت شود چه اینکه اکنون تنها 12 درصد از آب‌های سطحی در استان جمع‌آوری می‌شود و منابع زیرزمینی ما در تهدید هستند.
برارزاده گفت: وقتی کتابچه‌ تنش آبی در استان را به تهران بردم، آنها تعجب کردند. برای خیلی‌ها غیرقابل باور است که استان مازندران با تنش آبی مواجه است و در برخی روستاها با تانکر آبرسانی می‌کنیم.
برارزاده با بیان اینکه در سال گذشته 32 هزار و 938 فقره معادل 52 هزار و 724 آحاد، انشعاب آب شهری و روستایی در مازندران واگذار شده است؛ اصلاح 213 هزار و 500 کیلومتر شبکه و توسعه 179 کیلومتر شبکه آبرسانی، احداث خط انتقال به طول 91 کیلومتر و حفر پنج حلقه چاه، تجهیز 8 حلقه چاه، و احداث مخزن 1900 مترمکعب روستایی، را به فهرست خدمات شرکت آب و فاضلاب استان در سال گذشته اضافه کرد.

http://www.Mazan-Online.ir/Fa/News/259906/شرق-مازندران-از-نکا-تا-گلوگاه-تشنه-است
بستن   چاپ